Номерні знаки Ватикану

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Номерні знаки Ватикану

Код Ватикану для міжнародного руху ТЗ — (V). Номерні знаки Ватикану побудовано керуючись італійськими стандартами.

Номерні знаки для вищих посадових осіб[ред. | ред. код]

Номерні знаки для автотранспорту вищих посадових осіб Ватикану, в тому числі для використання на папамобілі, мають червоні символи на білому тлі та формат S.C.V.1, де літери означають абревіатуру Stato della Città del Vaticano (Держава-місто Ватикан), 1 — порядковий номер.

S.C.V.1

Номерні знаки державного транспорту[ред. | ред. код]

Задній номерний знак

Номерні знаки для державного автотранспорту мають чорні символи на білому тлі та формат SCV.12345, де літери означають абревіатуру Stato della Città del Vaticano (Держава-місто Ватикан), 12345 — порядковий номер. Номерні знаки для мотоциклів та тракторів державного підпорядкування є дворядковими і мають формат SCV/1234.

SCV.00567

Номерні знаки приватного транспорту[ред. | ред. код]

Передній номерний знак резидентів

Номерні знаки для приватного автотранспорту резидентів Ватикану мають чорні символи на білому тлі та формат CV.12345, де літери означають абревіатуру Città del Vaticano (Місто Ватикан), 12345 — порядковий номер. Номерні знаки для мотоциклів резидентів Ватикану є дворядковими і мають формат CV/1234.

CV.00678

Тестові номерні знаки[ред. | ред. код]

Тестовий номерний знак

Тестові номерні знаки можуть використовуватися для пробних поїздок незареєстрованими ТЗ. Такі номерні знаки є дворядковими. В верхньому рядку розташовано напис PROVA (Тест) червоними літерами, в нижньому рядку чорними символами розташовано комбінацію SCV1, де SCV — Stato della Città del Vaticano (Держава-місто Ватикан), 1 — порядковий номер.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]