Обговорення користувача:Movses/Важливість матеріалу (21.11.2009—21.11.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Movses/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Movses

Важливість матеріалу[ред. код]

Добрий день шановний Movses!

Ви залишили повідомлення на моїй сторінці http://uk.wikipedia.org.ua/Груша-Лінукс

Відповідаю:

1. "У чому значимість цього дистрибутиву?"

значимість витікає з передумови створення... щоб було зрозуміліше...зміню "передумови створення" на "значимість"

2. "Які поважні зовнішні джерела говорять про цей дистрибутив ? Чи існують рецензії у ЗМІ?"

якщо удаляти з вікіпедії статті де немає поважних зовнішніх джерел... то прийшлось би удалити третину матеріалу... і після цього вікіпедія точно не стала би кращою. Можу вам навести тисячі прикладів з темами які містять 2-3 речення без жодних посилань і взагалі не є цінними... раджу саме на них звертати увагу...а не на статті які містять досить повну інформацію...але через свою специфіку не можуть мати джерел з відомих ЗМІ

Щодо моєї статті.. то по-перше, вона не містить матеріалу який можна піддати сумніву і по-друге, публікації в ЗМІ є тільки щодо найвідоміших дистрибутивів...але це ні в якому разі не значить що у вікіпедії не можуть бути розміщені статті про менш відомі дистрибутиви... інакше получається що доступ сюди має тільки інформація про речі які вже і так добре всім відомі (навіщо тоді вікіпедія?). Одна справа коли йдеться про якісь події, які, щоб не було недостовірної інформації...потребують підтвердження, інша справа коли йде мова про речі, які не можуть бути по-різному розтлумачені...

по-друге... можу навести вам багато статей про інші меншвідомі дистрибутиви, інформація про які розміщена і відповідно теж немає джерел зі ЗМІ, оскільки їх просто не може бути... але в той же час ці статті є хорошим джерелом інформації для людей які шукають в неті інформацію на ці теми...в цьому і цінність вікіпедії!

І ще одне...раджу не писати зауваження до тем створених іншими учасниками швидше ніж через 2 тижні після створення теми...оскільки автор міг просто не встигнути закінчити і оформити тему. Особливо якщо це перша його стаття (як в моєму випадку). Треба все робити делікатно, щоб не відбивати бажання у людей редагувати Вікіпедію — Це написав, але не підписав, користувач Andriy85if (обговореннявнесок).

  1. Прочитайте будь ласка Вікіпедія:Критерії значимості/Програми. Якщо не буде поважних зовнішніх джерел я поставлю цю статтю на вилучення.
  2. Слово "видаляти" пишеться як "видаляти", а не "удаляти".
  3. Я згоден із тим, щоб третина укр-вікі була видалена. Не енциклопедичній інформації не місце в енциклопедії. --Movses 14:16, 21 листопада 2009 (UTC)[відповісти]

"Я згоден із тим, щоб третина укр-вікі була видалена" ...впевнений що вас не підтримує абсолютна більшість користувачів вікі.

З Вікіпедія:Критерії значимості/Програми : Якщо програма відповідає одному з нижче перечислених особливих випадків, то існування статті не вимагає надання доказів популярності та (або) поширеності.

""Усе системне програмне забезпечення для комп'ютерних систем, про які є стаття у Вікіпедії гідне окремих статей незалежно від поширеності (при доведеній працездатності). Це включає: Всі операційні системи та монітори, включаючи найменші (як KolibriOS). — Це написав, але не підписав, користувач Andriy85if (обговореннявнесок).

в наступному рядку — Статті про різні дистрибутиви однієї і тієї ж операційної системи повинні задовольняти загальним вимогам значимості. Але сподіваюся статтю не вилучать --Ілля 14:51, 21 листопада 2009 (UTC)[відповісти]

мається на увазі різні версії дистрибутивів як (windows 95, windows xp. windows vista) ... а в даному випадку це просто системи які базуються на іншій операційній системі...наприклад KolibriOS базуэться на MenuetOS ... тобто це все-таки інша операційна система...і саме тому стаття про Колібрі наводиться для прикладу як та що повинна бути у Вікіпедії я яка не потребує доказів значимості...оскільки їх в даному випадку і не може бути!— Це написав, але не підписав, користувач Andriy85if (обговореннявнесок).

Андрію, я правильно вас розумію, що наводити зовнішні джерела, згадки в ЗМІ щодо Grusha ви категорично не будете ? --Movses 15:24, 21 листопада 2009 (UTC)[відповісти]

Наведення зовнішніх джерел, тобто згадок у ЗМІ є неможливим через специфіку теми. Проте зважаючи якраз на цю специфіку теми, немає необхідності посилань на згадування у ЗМІ що чітко прописано у Вікіпедія:Критерії значимості/Програми на прикладі KolibriOS, яка э операційною системою побудованою на базі іншої операційної системи, при тому що вона є дуже малопопулярною, тому неможливі згадування у ЗМІ ... але через статус окремої операційної системи (навіть при тому що вона будується на базі іншої операційної системи, як і майже всі ОС у світі) її наявність у Вікіпедії є виправданою і ця тема як і подібні, згідно цього ж документу, не може бути видаленою!

(якби цього документу не було б, то получилось би, що можна видалити статтю про операційну систему, якою користуються тисячі людей (знаю це, так як є членом команди розробників), проте про яку немає згадувань у відомих ЗМІ через наявність більш відомих операційних систем) Якщо ви не згодні з документом Вікіпедія:Критерії значимості/Програми (про можливість наявності тем про ОС без необхідності їх популярності, а відповідно і наявності згадувань у відомих ЗМІ) то прошу висловити свою думку, але ні в якому разі не порушувати правила цього документу!