Почесний митник України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Почесний митник України
Країна Україна Україна
Тип Нагрудний знак
Вручається: нагороджуються працівники митних органів України
Підстава див. «Положення про відзнаку Нагрудний знак „Почесний митник України“»\
Статус вручається
Нагородження
Засновано: 30 квітня 1996
Нагороджені:
Категорія:Почесні митники України (1)
Черговість
Сайт z0210-96

Нагрудний знак «Почесний митник України» — це державна нагорода України для нагородження працівників митних органів України за вмілу організацію роботи і високі показники в службовій діяльності, зразкове виконання службового обов'язку і виявлену при цьому ініціативу, особисту мужність і самовідданість, а також громадяни, які внесли вагомий вклад у розвиток та розбудову митної системи та особисто сприяли захисту економічних інтересів України.

Історія нагороди[ред. | ред. код]

17 квітня 1996 року, наказом Державного митного комітету України N 152, котрий був зареєстрований 30 квітня 1996 р. за N 210/1235 заснований Нагрудний знак «Почесний митник України». Наказом також затверджені зразок нагрудного знака «Почесний митник України», Положення про нагрудний знак, Опис нагрудного знака, зразки Посвідчення та Подання.

Опис нагрудного знака «Почесний митник України»[ред. | ред. код]

Нагрудний знак «Почесний митник України» виготовляється зі сплаву жовтого кольору і має форму витягнутого по вертикалі та вигнутого назовні еліпса висотою 50 мм і шириною в центральній частині 38 мм. На лицьовій стороні знак має плоску окантовку загальною шириною 5 мм та розміщену по її внутрішньому краю рельєфну окантовку з витої стрічки.

У центрі еліпса, залитого емаллю голубого кольору, знаходиться п'ятикутний щит видовженої форми, покритий емаллю малинового кольору. На щиті — рельєфне стилізоване зображення Золотих воріт, в арці яких розміщено символ Державної митної служби України — Кадуцей. Розміри щита: по вертикалі — 30 мм, по горизонталі — 20 мм.

Вгорі та внизу знак охоплює стрічка з рельєфним написом «Почесний митник України».

Зворотний бік знака ввігнутий з вигравійованим номером знака та шпилькою для прикріплення його до одягу.

Посилання[ред. | ред. код]