Простачка (фільм, 2015)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Простачка
The Duff
Жанр комедія
Режисер Ері Сандел
Продюсери

Сьюзен Картсоніс МакДжі

Мері Віола
Сценарист Джош Каган
На основі

"Простачка",

Коді Кеплінгер
У головних
ролях

Мей Вітман

Роббі Амелл

Белла Торн

Б’янка А. Сантос

Скайлер Семюелс

Еллісон Дженні

Кен Джонг
Оператор Девід Геннінґсd
Композитор Домінік Левіс
Кінокомпанія

Vast Entertainment CBS Films

Wonderland Sound and Vision
Дистриб'ютор

Lionsgate

CBS Films
Тривалість 101 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2015
Дата виходу

США 12 лютого 2015 року

Україна 26 лютого 2015 року
Кошторис 8,5 млн доларів
Касові збори 43,5 млн доларів
IMDb ID 1666801
theduffmovie.com

«Простачка» (англ. The Duff) — американський комедійний фільм режисера Ері Сандела та сценариста Джоша Кагана, заснований на однойменному романі американської письменниці Коді Кеплінгер. Музика написана Домініком Левісом [Архівовано 2 жовтня 2021 у Wayback Machine.]. Продюсери фільму — Сьюзен Картсоніс, МакДжі і Мері Вайола. Головні ролі зіграли Мей Вітман, Роббі Амелл [Архівовано 9 вересня 2021 у Wayback Machine.], Белла Торн, Б'янка А. Сантос, Скайлер Семюелс, Еллісон Дженні, і Кен Джонг.

Вихід фільму в США відбувся 12 лютого 2015 року, в Україні — 26 лютого 2015[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Б'янка (Мей Уітман) останній рік навчається у школі. Вона дружить з Джесс (Семюелс) і Кейсі (Б'янка А. Санттос), але вони значно популярніші за неї. Головна героїня також живе по сусідству з Уеслі (Роббі Амелл), зіркою шкільної футбольної команди, у якого вона була закохана в середній школі. Їй подобається Тобі (Нік Еверсман), і вона йде на вечірку, що влаштовує Медісон Морган (Белла Торн), сподіваючись поговорити з ним. Вечірка закінчується для неї невдачею, оскільки Уеслі говорить їй, що вона займає роль «ТПП» — Товстої Потворної Подруги. Він пояснює їй, що в кожній соціальній групі є хтось, хто менш красивий і популярний, і через якого люди намагаються встановити контакт з більш популярними людьми. Спочатку вона ображається на Уеслі, але потім розуміє, що він правий. Учні в школі спілкуються з нею, тільки через те, щоб потоваришувати з Джессі і Кейсі. Б'янка свариться з подругами. Пізніше вона чує розмову Уеслі з учителем хімії (Кріс Уайлд), який говорить йому, що якщо він провалить іспити, то втратить місце у футбольній команді. Уеслі пропонує Б'янці допомогти йому з іспитами в обмін на допомогу в зміні її соціального статусу. Далі хлопець починає проводити своєрідні «заняття», які він поділив на кілька кроків. На цих заняттях він пояснює Б'янці, як треба одягатися, поводитися на побаченні і т. д.

Спочатку Б'янці не щастить, адже подруга Медісон, знімає відео, у якому стає зрозуміло, що Б'янці подобається Тобі. Пізніше відредаговане відео розходиться по всій школі і всі починають знущатися над Б'янкою, але після цього, за порадою Уеслі, Б'янка зізнається Тобі у своїх почуттях і запрошує його на побачення. На побаченні Б'янка розуміє, що Тобі теж вважає її «ТПП» і йде від нього. Поступово дівчина розуміє, що закохується в Уеслі. Але вона бачить його разом із Медісон.

У день випускного Б'янка вирішує помиритися з Джессі і Кейсі, і подруги разом шиють Б'янці сукню. На вечірці Б'янка зізнається в почуттях до Уеслі, але він відмовляє їй, сказавши, що вони з Медісон разом. Також дівчина говорить Медісон, що неважливо, ким вважають її інші, і що «ярлики», які Медісон «вішає» на інших людей, абсолютно безглузді. Медісон стає королевою балу, а Уеслі королем, але він кидає її і цілує Б'янку перед всією школою. Уеслі обирає Б'янку, і вони йдуть з балу. Пара починає зустрічатися. Б'янка вдало закінчує свою статтю про випускний. Дівчина збирається вступати в Північно-Західний університет у той час, як Уеслі їде до штату Огайо.

В головних ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. [[imdbtitle:1666801|http://www.imdb.com/title/tt1666801/ [Архівовано 14 грудня 2015 у Wayback Machine.]]]

Посилання[ред. | ред. код]