Ремус Люпин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Персонаж світу Гаррі Поттера
Ремус Джон Люпин
Стать Чоловіча
Колір волосся світло-каштанове (із ранньою сивиною)
Гуртожиток Ґрифіндор
Ховчик Повний місяць
Чистота крові Напівкровний(батько маг, мати маґл)
Лояльність Орден Фенікса
Перша поява «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану»

Ремус Джон Люпін (англ. Remus John Lupin) — він же Муні з четвірки мародерів — персонаж книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера.

Походження імені[ред. | ред. код]

Lupin — латинською — вовчий (натяк на те, що персонаж — вовкулака). Ім'я Ремус є посиланням на історію Ромула і Рема, яких вигодувала вовчиця.

Зовнішність[ред. | ред. код]

Ремус Люпін — молодий чоловік, проте у його волоссі пробивається сивина (у кожній подальшій книжці дедалі більше). На його обличчі багато шрамів. Він виснажений і хворобливий на вигляд. Носить стару поношену латану-перелатану мантію.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 10 березня 1960 року. У ранньому дитинстві його вкусив вовкулака (Фенрір Ґрейбек). Через це не міг навчатися у Гоґвортсі. Проте Албус Дамблдор допоміг хлопцеві, узяв на себе відповідальність за його дії в школі. Ремус вступив до Гоґвортсу у 1971 році та потрапив у гуртожиток Ґрифіндор. Коли місяць ставав повним, він ховався у Верескливій Хатинці (через постійні крики в ній мешканці селища Гоґсмід, що розташовано біля Хатинки, вважали, що там живуть привиди). Біля входу до Хатинки посадили Войовничу Вербу (щоб ніхто не дізнався про таємницю Люпіна).

Проявив себе як здібний учень.

У школі він знайшов справжніх друзів: Джеймса Поттера, Сіріуса Блека та Пітера Петіґру. Четвірка постійно весело проводила час, не нехтуючи порушенням шкільних правил. Вони називали себе мародерами та дізнались про безліч таємниць Гоґвортсу. Друзі дізналися про те, що їх товариш вовкулака, і щоб не лишати його на самоті кожного місяця, також навчилися перетворюватися на тварин (стали незареєстрованими анімагами).

Для того, щоб хоч якось стримувати бешкетників, Дамблдор на останньому році навчання призначив Люпіна старостою. Проте план Албуса не здійснився, тому що Ремус не спиняв Поттера і Блека у їх витівках.

Люпін разом із друзями вступив до Ордена Фенікса та ревно служив організації весь час її існування. Він був вдячний Дамблдорові за те, що той прийняв його до школи, що також сприяло цьому.

Коли Волдеморт шукав Поттерів, Сіріус Блек запідозрював Люпіна у зраді. Проте така думка виявилася хибною — Люпін до останнього залишався вірним друзям.

Пізніше Люпінові було складно знайти собі роботу через те, що він вовкулака. І знову йому допоміг Албус Дамблдор — він взяв його на роботу в Гоґвортс — на посаду викладача предмета «Захист від темних мистецтв». Контролювати себе під час повного місяця йому допомагав Северус Снейп, що варив йому спеціальні настійки. Навіть не зважаючи на те, що Люпін не проводив кілька уроків кожного місяця, він став одним з найкращих педагогів, що навчали Гаррі Поттера — зокрема, саме він навчив Поттера використовувати патронуса.

Проте наприкінці навчального року Северус Снейп заради помсти розповів батькам учнів Гоґвортсу, що викладач їх дітей — вовкулака. Тому Люпін звільнився за власним бажанням.

Одружився із Німфадорою Тонкс, що народила йому сина (Тед Люпін). Деякий час Люпін відчував себе винним перед Тонкс, оскільки в магічному суспільстві упереджено ставилися до тих, хто мав за родичів вовкулак. Гаррі зрештою переконав його, що він повинен бути поруч зі своїми рідними перш за все. Проте цьому завадила битва за Гоґвортс у травні 1998 року, у якій загинули й Німфадора Тонкс, і сам Ремус Люпін.

Роль в кіно[ред. | ред. код]

У фільмах роль Ремуса Люпіна грає актор Девід Тьюліс. У фільмі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» молодого Ремуса зіграв Джеймс Утечін.

Джерело[ред. | ред. код]

Попередник: Викладач Захисту від Темних Мистецтв
19931994
Наступник:
Ґільдерой Локарт Аластор Муді;Барті Кравч-молодший(одночасно)
Попередник: Староста гуртожитку Ґрифіндор
19751978
Наступник:
Невідомо (у минулому Албус Дамблдор) Невідомо (у майбутньому Білл Візлі)