Рурська швидкісна велосипедна дорога (RS1)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рурська швидкісна велосипедна дорога

Radschnellweg Ruhr (RS1)Готова ділянка шляху між Мюльгаймом на Рурі і ЕссеномСхематична карта швидкісної дороги

Довжина: 101 км
Розташування: Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина
Початковий пункт: Дуйсбург
Кінцевий пункт: Гамм
Міста на шляху: Дуйсбург — Мюльгайм-на-Рурі — Ессен -Гельзенкірхен — Бохум — Дортмунд — Унна — Камен — Бергкамен — Гамм.
Дорожнє покриття: асфальт
Офіційний сайт: http://www.rs1.ruhr/ [Архівовано 18 березня 2020 у Wayback Machine.]
Зображення на вікісховищі:  
Високий променад в Мюльгаймі-на-Рурі

Рурська швидкісна велосипедна дорога RS1 (нім. Radschnellweg Ruhr (RS1)), також Рурська швидкісна велосипедна доріжка — одна з перших у Німеччині швидкісних велосипедних доріг, частково побудована, частково спроєктована, між Дуйсбургом і Гаммом у Рурі, що з'єднує всі його найважливіші населені пункти.

Сучасний стан (березень 2020)[ред. | ред. код]

Нині побудована і використовується ділянка дороги між Західно-Рурським університетом прикладних наук[de] у Мюльгаймі-на-Рурі і міською межею Ессена[1].

Дорожню розмітку нанесено тільки між Університетом прикладних наук і Рурським мостом, освітлення проведено біля центрального вокзалу Мюльгайма.

Від межі Ессена до кампусу Ессенського університету поки доступна гравійна пішохідна та велосипедна доріжка на залишку колишнього шляху Рейнської залізниці[2].

Будівництво[ред. | ред. код]

Планування[ред. | ред. код]

Міністерство транспорту Північного Рейну-Вестфалії[de] задокументувало запланований маршрут на сайті radschnellwege.nrw [Архівовано 27 грудня 2020 у Wayback Machine.].

Прогулянкова ділянка біля вокзалу Мюльгайма[ред. | ред. код]

Біля головного вокзалу Мюльгайма велосипедну дорогу об'єднано з міським променадом. Тут пішоходи мають перевагу перед велосипедистами[3], які мають спішитися й таким порядком пройти променад. З цього приводу Загальнонімецький велосипедний клуб[de] (ADFC) опублікував сатиричний памфлет, у якому пропонує міст автобану № 40 у Дуйсбурзі зробити променадом[4].

Казус Ельтингу[ред. | ред. код]

В Ельтингу (район Ессена) має бути знесено насип, яким планувалося прокласти швидкісну велодорогу і, замість цього, провести її над дахами будівель, що викликало не тільки критику і вимогу переглянути планування ділянки велосипедного шляху, але й узагалі скептичне ставлення до будівництва велодороги в цілому[5][6].

Хроніка будівництва[ред. | ред. код]

2010 Проєктування Регіональною асоціацією Руру (RVR)[de][7]
2011 На зборах асоціації прийнято рішення про будівництво і подано заявку на фінансування у Федеральне міністерство транспорту[de].
Жовтень 2012 За фінансової підтримки Федерального міністерства транспорту проведено техніко-економічне обґрунтування проєкту.
Вересень 2014 Опублікування готового техніко-економічного обґрунтування[8]
27 листопада 2015 Відкриття ділянки між центральним залізничним вокзалом Мюльгайма і міськими межами Ессена[9].
23 жовтня 2017 Затверджено ділянку біля головного вокзалу Мюльгайма по міському віадуку[de].
15 травня 2019 Відкриття ділянки руху по віадуку.
7 лютого 2020 Кинуто першу лопату землі під будівництво ділянки швидкісної велодороги в Ессені біля бульвару Бертольда Беца.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Baumaßnahmen von Landesbetrieb Straßen.NRW und Regionalverband Ruhr. Архів оригіналу за 20 лютого 2020. Процитовано 18 грудня 2020.
  2. Bau des RS1 stockt
  3. Auf Radweg durch Mülcheim darf nicht überall gerast werden. Архів оригіналу за 12 серпня 2020. Процитовано 18 грудня 2020.
  4. Vom Radverkehr lernen. Архів оригіналу за 25 вересня 2020. Процитовано 18 грудня 2020.
  5. Der Radschnellweg RS1 in Essen bleib ein Stückwerk/
  6. Radschnellweg Ruhr — RS 1.
  7. Radschnellweg Ruhr RS1 — mehr als eine Idee. Архів оригіналу за 5 січня 2020. Процитовано 18 грудня 2020.
  8. Архівована копія (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 23 вересня 2020. Процитовано 18 грудня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  9. Erster deutscher Radschnellweg geht an den Start