Саймон Філліпс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Саймон Філліпс
Зображення
Simon Phillips
Simon Phillips
Основна інформація
Дата народження 6 лютого 1957(1957-02-06) (67 років)
Місце народження Лондон, Англія
Роки активності з 1969
Громадянство США США
Професія барабанщик
Освіта Bushey Meads Schoold
Інструменти ударна установка, перкусія
Жанр Рок
Псевдоніми Si-Phi, Si
Колективи Toto
www.simon-phillips.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Саймон Філліпс (англ. Simon Phillips; нар. 6 лютого 1957) — джазовий та роковий ударник. Найбільш відомий за виступами у гурті Toto, у складі якого грає з 1992 року. Співпрацював також з такими виконавцями як: Чик Коріа, Джефф Бек, Брайан Іно, Judas Priest, брав участь у концертному турне 1989 року групи The Who.

У гурті Toto опинився по смерті Джеффа Поркаро й невдовзі отримав прізвисько "Si-Phi" i "Si". Вважався гуру техніки гри на барабанах, його техніка є дуже диференційованою і точною. Нерідко він починає грати вставки раніше очікуваного, на долю "2-і", а закінчує у першу долю. Примітне його використання метричних модуляцій, що збільшують напруження у розділах пісні з повторюваною гармонічною послідовністю.

Відомий своєю різнобічністю, Філліпс грав у різноманітних стилях, включаючи рок, ф'южн, метал, прог-рок, та джаз.

Філліпс користувався інструментами фірми Tama Drums, він включав до ударної установки барабани великих розмірів, октобани, а також гонг. Акуратно настроєний динамічний барабанний звук цього музиканта добре впізнаваний. Нерідко він користався відкритою постановкою, тобто грав на хай-хеті лівицею, а на барабані - правицею, не перехрещуючи руки. По райд-тарілці також грав лівою, хоча й був правшею.

Дискографія[ред. | ред. код]

Сольні альбоми[ред. | ред. код]

У складі Toto[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]