Селіна Джейтлі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Селіна Джейтлі
пенджаб. ਸੇਲਿਨਾ ਜੇਟਲੀ, гінді सेलिना जेटली
Народилася 24 листопада 1981(1981-11-24) (42 роки)
Шімла, Індія
Громадянство Індія Індія
Національність пенджабка
Діяльність акторка, модель, учасниця конкурсу краси, кіноакторка
Alma mater Національний відкритий університет Індіри Ґанді і City Montessori Schoold
Знання мов гінді
Роки активності 2001 — тепер. час
У шлюбі з Пітер Хааг
Діти Вінстон, Віраджа
Вага 55 кг
Зріст 1,7 м
Очі чорніd
IMDb ID 1380415
Сайт celinajaitlyofficial.com

Селіна Джейтлі (пенджаб. ਸੇਲਿਨਾ ਜੇਟਲੀ, гінді सेलिना जेटली, англ. Celina Jaitley; нар. 24 листопада 1981, Шімла) — індійська акторка і фотомодель. Переможниця конкурсу «Міс Індія» і 4-я віце-міс Всесвіт 2001.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 24 листопада 1981. Її батько В. К. Джейтлі — пенджабец, полковник армії. Мати Міта — афганка, психолог за освітою, працювала медсестрою в Індійських збройних силах. У Селіни є брат, який служить в індійському спецназі. Через те, що батько Селіни — військовий, сім'я часто переїжджала з місця на місце, і вона росла в різних містах країни. Селіна встигла повчитися в 13 різних школах, але в кінцевому підсумку сім'я оселилася у Калькутті, де вона провела більшу частину своєї юності і вчилася в коледжі. З самого дитинства Селіна мріяла приєднатися до армії лікарем або пілотом. Селіна закінчила відділення торгівлі в Національному відкритому університеті імені Індіри Ганді у Нью-Делі і влаштувалася на роботу в компанію-оператор стільникового зв'язку[1].

У 2001 році Селіна виграла місцевий конкурс краси. Потім відправила фотографії та анкету організаторам національного конкурсу краси «Міс Індія», пройшла відбіркові тури і завоювала титул «Міс Індія 2001». На додаток до титулу Королеви краси, вона виграла звання «Miss Margo Beautiful Skin». Потім Селіна була удостоєна представляти свою країну на конкурсі «Міс Всесвіт», де зайняла 4-е місце. Після цього вона знімалася у відеокліпах і рекламі. Є обличчям єгипетської турфірми і ювелірної компанії Diya Diamond Jewellery .

У 2003 році режисер Фероз Хан запропонував їй роль у драмі «Власник клубу Ангара». У 2007 році Селіна вирушила у Нову Зеландію, де проходили зйомки її першого міжнародного фільму «У любові немає мови», романтичної комедії про відносини між індійкою та маорі. У 2008 році вона з'явилася у фільмі «Веселі шахраї повертаються».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Селіна одружена з австрійським підприємцем, власником готелю, Пітером Хаагом. Весілля відбулася 23 липня 2011 році в Австралії. У 2012 в Дубаї Селіна народила хлопчиків-близнюків Вінстона і Вірадж[2].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. /name/nm1380415/bio?ref_=nm_ov_bio_sm.html Біографія Селіни Джейтлі на IMDb
  2. Селіна Джейтлі стала мамою. Архів оригіналу за 18 жовтня 2016. Процитовано 3 травня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]