Сен-Гобен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сен-Гобен
Тип Відкрите акціонерне товариство
Форма власності акціонерне товариство з радою директорів s.a.i.d[1]
Галузь дистрибуція будівельних матеріалів
Гасло Saint-Gobain conçoit, produit et distribue des matériaux et des solutions pensés pour le bien-être de chacun et l’avenir de tous.
Засновано Париж 1665
Засновник(и) Жан-Батист Кольбер
Штаб-квартира Франція Париж, Франція (Tour Les Miroirs - 18,avenue d'Alsace – 92 400, France)
Ключові особи Пьер Андре де Шаландар, президент
Продукція високотехнологічні матеріали,
будівельні матеріали,
склотара
Виторг 37.786 млрд. (2009)
Операційний прибуток (EBIT) 4 231 000 000 € (2023)[2]
Чистий прибуток 2 669 000 000 € (2023)[2]
Власник(и) Wendeld
Співробітники 187,890 (кінець 2010)
Дочірні компанії
  • Saint-Gobain Weberd, Saint-Gobain Glass Indiad, BPB plcd, Saint-Gobain Glass Franced, Saint-Gobain Building Distribution Germanyd, Saint-Gobain (United States)d, Saint-Gobain (Germany)d, Saint-Gobain (Canada)d, Saint-Gobain (United Kingdom)d, Saint-Gobain (Norway)d, Ceramic Synthesis and Functionalization Laboratoryd, Saint-Gobain Recherched, Saint-Gobain Adfors CZd, Société Européenne des Produits Réfractairesd, Saint-Gobain Performance Plastics Isofluord, Saint-Gobain Construction Products CZd і Q3393350?
  • www.saint-gobain.com
    CMNS: Сен-Гобен у Вікісховищі

    Сен-Гобен (фр. Saint-Gobain) — міжнародна група компаній, світовий лідер у виробництві та продажу будівельних матеріалів та в інших промислових галузях. Штаб-квартира знаходиться в м. Парижі, Франція. Президент та Генеральний директор — П'єр Андре де Шаландар (Pierre-André de Chalendar).

    Історія[ред. | ред. код]

    Компанія «Сен-Гобен» була заснована у 1665 році у Франції за розпорядженням короля Людовика XIV як королівська дзеркальна мануфактура (фр. Manufacture royale de glaces de miroirs). Із самого початку «Сен-Гобен» займався виробництвом дзеркал та скла. Першим замовленням мануфактури було оздоблення дзеркальної зали версальського палацу. У XIX столітті виробництво компанії розширилося. Закордонні підрозділи з'явилися спочатку у Німеччині (1853 р.), потім в Італії (1889 р.) та Іспанії (1904 р.). На сьогодні підрозділи концерну є в країнах Західної та Східної Європи, Азії, Латинської Америки, США, Австралії та Нової Зеландії — всього близько 1400 компаній із 64 країн (2009 рік). «Сен-Гобен» випускає широкий спектр будівельних матеріалів, таких як гіпсокартонні плити, будівельні суміші, теплоізоляційні матеріали, високоміцна кераміка, труби з ВЧКГ, запорна арматура, архітектурне та автомобільне скло.

    «Сен-Гобен» сьогодні[ред. | ред. код]

    Сьогодні «Сен-Гобен» — це міжнародна промислова група, що входить до ТОП-100 найбільших індустріальних корпорацій світу. Акції компанії котуються на провідних світових біржах.

    «Сен-Гобен» — світовий лідер у виробництві та продажу будівельної продукції. Обіг «Сен-Гобен» за результатами 2011 року становить 42,1 млрд євро. До складу концерну входять 1500 компаній з 64 країн світу. На даний час на підприємствах концерну працює біля двохсот тисяч співробітників. Діяльність концерну розподіляється на чотири сектори: високотехнологічні матеріали, будівельна продукція, склотара та дистрибуція будівельних матеріалів. З 2003 року «Сен-Гобен» входить до складу Асоціації ООН «Global Compact» («Глобальний договір»). Учасники Асоціації виступають за охорону довкілля, розвиток та поширення екологічно безпечних технологій, дотримуються принципів соціальної відповідальності бізнесу та щорічно звітують щодо дотримання цих принципів.

    Напрями діяльності «Сен-Гобен»[ред. | ред. код]

    «Сен-Гобен» розвиває чотири основні напрями:

    • будівельна продукція (ізоляція, сухі будівельні суміші, гіпсокартон та гіпсові суміші, акустичні рішення, сайдинг, труби);
    • інноваційні матеріали (скло, абразиви, кристали, пластики тощо);
    • дистрибуція будівельних матеріалів;
    • виробництво скляної тари та упаковки.

    Компанія має 12 дослідних центрів, розташованих по всьому світу. «Сен-Гобен» виробляє різноманітні інноваційні рішення — від розумних ізоляційних систем та безпилових будівельних сумішей, сучасних систем водопостачання, до вікон, що самостійно очищуються, скла з унікальним покриттям, інноваційних кристалів і пластиків, сонячних фотоелектричних модулів і рішень для сонячної енергетики.

    Всього п'ять років тому 20 % тих продуктів, що сьогодні пропонує ринку концерн «Сен-Гобен», ще не існувало.

    Сектор «Сен-Гобен Будівельна Продукція»[ред. | ред. код]

    Сектор «Сен-Гобен Будівельна Продукція» — один з найбільших в групі та займає понад 25 % в її загальному обігу. Сектор представлений кількома напрямами: виробництво мінераловатної ізоляції (ISOVER), гіпсокартону та гіпсових сумішей (GYPROC, RIGIPS), будівельних розчинів (WEBER), акустичних стель і панелей (ECOPHON), труб (PAM), сайдингу (CertainTeed). «Сен-Гобен Будівельна Продукція» займає ключові позиції в кожному бізнесі та є світовим лідером на ринку будівельних матеріалів.

    «Сен-Гобен» в Україні[ред. | ред. код]

    Сектор будівельних матеріалів виробництва «Сен-Гобен» представлений в Україні через ТОВ «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна». «Сен-Гобен» присутній на українському ринку з 1995 року. Офіс компанії міститься в Києві.

    В асортименті компанії — теплоізоляційні матеріали ISOVER з мінеральної вати на основі штапельного скловолокна, сухі будівельні суміші та матеріали для гідроізоляції WEBER, гіпсокартонні системи RIGIPS, звукопоглинальні стелі та стінові панелі ECOPHON.

    Примітки[ред. | ред. код]

    Корисні посилання[ред. | ред. код]