Слід перевертня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Слід перевертня
След оборотня
Жанр детектив
Режисер Володимир Попков
Продюсер Володимир Досталь
Сценарист Олег Приходько, Володимир Попков
Оператор Павло Небера
Композитор Олег Кива
Кінокомпанія Киномост
Іллюзіон Філмс
Тривалість 520 хв. (10 серій)
Мова російська
Країна Україна Україна
Росія Росія
Рік 2001

«Слід перевертня» (рос. «След оборотня») — українсько-російський детективний серіал режисера Володимира Попкова. Фільм знятий за мотивами роману Олега Приходько «Перевертень».

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет фільму розгортається у південному містечку, влітку 2000 року. У місті відбувається серія загадкових і жорстоких вбивств молодих людей, на перший погляд не пов'язаних між собою. Мотиви злочинів невідомі.

Справу доручають літньому слідчому Акінфієву (Валерій Баринов), який, ретельно дослідивши усі можливі версії: смерть за борги, помста, ритуальні вбивства, знаходить спільні риси в усіх злочинах — усі жертви перед смертю отримували «чорну мітку» — фотокартку дівчини у купальному костюмі. Це дозволяє зробити висновок, що всі вбивства скоєні однією людиною.

Перше вбивство трапляється у квартирі поета та композитора, лідера відомого поп-колективу Черепанова, який стає жертвою загадкового вбивці. Спершу підозра падає на молоду коханку Черепанова, яка, залишившись у нього на ніч, вранці знайшла труп співака. Однак слідчий Акінфієв сумнівається, що саме дівчина вбила Черепанова.

Молодший колега Акінфієва капітан Рибаков (Олексій Горбунов) вважає, що із злочинністю треба боротися усіма засобами, навіть порушуючи закон. Ця його якість стає причиною частих суперечок між слідчими. Але ні тому, ні іншому на вдається вийти на слід невловимого вбивці. Тим часом, вбивствами починає цікавитися не тільки прокуратура: події зачепили офіційну та тіньову влади міста.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

[[]]