Советский спорт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Советский спорт
Країна  Росія і  СРСР
Тип щоденна (крім неділі)
Тема інтерв'ю, спорт
Мова російська
Жанр інформація
Видавець Комсомольская правда (видавничий дом)d
Формат A2

Засновано 1924
Власник Комсомольська правда
Головний редактор Павло Садков
Головний офіс м. Москва, Старий Петровсько-Разумовський проїзд, 1/23

sovsport.ru
Нагороди
орден Трудового Червоного Прапора

Советский спорт — радянська, а з 1991 року російська, щоденна спортивна газета. Заснована 1924 року, наразі видається російським видавничим домом «Комсомольская правда».

Історія[ред. | ред. код]

Анонс фіналу Кубка СРСР з футболу 1936. «Локомотив» (Москва) — «Динамо» (Тбілісі)

Газету було засновано 20 липня 1924 року в Москві під назвою «Красный спорт» (укр. «Червоний спорт»[джерело?]). Вона стала першим спеціалізованим спортивним виданням на теренах Радянського Союзу. Була офіційним органом Державного комітету з фізичної культури і спорту та ВЦРПС.

19 березня 1946 року газета отримала свою сучасну назву. Газета пропонувала щоденний огляд основних спортивних подій у СРСР та світі, висвітлювала діяльність національних та міжнародних спортивних федерацій, публікувала інтерв'ю зі спортсменами, тренерами та спортивними функціонерами, пропагувала здоровий спосіб життя. Видання виступало організатором всесоюзних та міжнародних турнірів з цілої низки видів спорту.

У 1960-х почали видаватися щотижневі додатки до газети «Советский спорт» — «Футбол» (згодом «Футбол-хокей») та «64» (присвячений шахам та шашкам).

1974 року газету було нагороджено Орденом Трудового Червоного Прапора. 1975 року газети видавалася у 3,9 мільйонах екземплярів, а 1988 року її наклад сягнув 5 мільйонів.

З розпадом СРСР газета продовжила своє існування в Росії, залишивши історичну назву. Незважаючи на драматичне скорочення накладів, лишається одним з наймасовіших спортивних видань у Російській Федерації. 1 липня 1991 року група ведучих журналістів видання залишили редакцію, попередньо створивши альтернативне спортивне щоденне видання «Спорт-Экспресс»[1], яке стало головним конкурентом газети «Советский спорт» на ринку спортивних друкованих видань Росії.

З 2006 року «Советский спорт» друкується в кольорі. Газета є засновником низки спортивних трофеїв, зокрема «Футбольний джентльмен року в Росії» та «Харламов Трофі».

Додатки[ред. | ред. код]

  • «Советский спорт-Футбол» — видання, присвячене російському та світовому футболу
  • Спецвипуски, присвячені визначним спортивним подіям

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

www.sovsport.ru — офіційний сайт газети (рос.)