Brawl Stars

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Brawl Stars
Розробник Supercell
Видавець Френк Кієнбурґ, Даніель Медейрос (менеджери спільноти)
Дистриб'ютор Google Play[1] і App Store[2]
Жанр(и) MOBA, мультишутер
Платформа Android/iOS
Ліцензія пропрієтарна ліцензія[d]
Дата анонсу 14 червня 2017 року
Дата випуску 12 грудня 2018 року
Режим гри Багатокористувацька гра
Мова англійська, французька, німецька, іспанська, італійська, китайська, спрощена китайська, японська, корейська, португальська, російська, нідерландська, турецька, фінська, малайська, в'єтнамська, тайська, індонезійська, арабська, польська та іврит
Українська відсутня
Творці
Продюсер Неллі Сяяксьярві (арт-продюсер)
Ігродизайнер(и) Френкі Чан
Художник(и) Фернанда Олівера, Пол Чамберс (концепт-художник), Дмитро Писарчик, Луїс Чуїза (3D-художник)
Технічні деталі
Рушій Unity
Носій Цифрова дистрибуція
Офіційний сайт

Brawl Stars — відеогра для мобільних пристроїв, жанру MOBA, розроблена для гравців віком від 3 до 60 років та випущена компанією Supercell. Глобальний реліз відбувся 12 грудня 2018 року[3].

Ігровий процес[ред. | ред. код]

У Brawl Stars рейтинг гравців складається з кількості трофеїв (кубків) у кожного гравця в рейтингу, з яких складається загальний рейтинг гравця (як у Clash of Clans, Boom Beach і Clash Royale), а сам ігровий процес нагадує одну зі старих ігор компанії, Battle Buddies. Має багато подібного з Clash Royale. У грі більше 70-ти персонажів, під час бою їх змінювати неможливо. Бравлер Шеллі надається на самому початку геймплею, тоді як інших можна отримати на дорозі Старр або з призів Старр(раніше деяких персонажів можна було отримати при досягненні певної кількості трофеїв). У грі присутні клуби, а також можна створювати кімнати разом з друзями, де можна поспілкуватися та пограти.

Режими гри[ред. | ред. код]

Наразі у грі є шістнадцять режимів.[4] 3 них доступні щодня: Захоплення кристалів[5], Зіткнення[6] (можна грати як наодинці, так і з напарником), і Бравлбол[7][8]. Також у грі є режими, які можуть використовуватися протягом 24 годин, після яких, йдуть інші режими, які також використовуються протягом 24 годин. Згодом, все повертається до початку і коло режимів починається знову. (Зачистка, Пограбування[9], Нагорода за Схоплення[10], Гаряча зона[11] й Нокаут[12]). А ще чотири режими доступні щотижня (два дні на гру, та п'ять днів на очікування). Це Робо-Рубка[13], Велика гра[14] та Бій із босом[15], Розгром Суперсіті[16]. А ще — Силова Ліга. В цьому режимі випадково вибирається один зі всіх ігрових режимів, та мапа до нього. Гра відбувається між двома командами, головна мета яких здобути для себе хоча б 2 перемоги. Після здобуття кожного рангу гравцю видається 250 блінґів. В грудні 2023 року також був доданий новий режим під назвою "5v5".

Кожного місяця гравці Brawl Stars мають змогу зіграти у Випробування Чемпіонату Brawl Stars. Це змагання, у якому потрібно виграти 15 разів. Після кожної перемоги гравець отримує Зоряні Очки. Програти можна лише 3 рази. При отриманні 15-ї перемоги, в профілі гравця відкривається меню «Кіберспорт».

Ігрова валюта[ред. | ред. код]

  • Монети — потрібні для придбання очок сили, зоряних сил, гаджетів,гіперзарядів і покращення персонажів, також з оновленням «Літо Монстрів» можна придбати Срібні й Золоті скіни[17]
  • Кристали — їх можна отримати за проходження сезонів Brawl Pass[18] або купити в магазині за реальну валюту[19]. Потрібні для покупки скінів, монет і додаткових шансів у випробуваннях.
  • Блінґи — валюта, що використовується для купівлі скінів, емодзі, спреїв та іконок профілів. Блінґи можна отримати в кінці кожного сезону Трофейної ліги, за кожні 5 досягнутих рангів (починаючи з 10-го), у рангах Силової ліги, у преміальному Brawl Pass, у квестах і випробуваннях. Також за блінґи можна придбати різні скіни, спреї та емодзі в Каталозі.
  • Клубні монети - (ця валюта більше не існує у грі)валюта, за яку у Клубному Магазині можна купувати скіни, спорядження, монети та деталі споряджень. Отримати їх можна лише в кінці сезону Ліги Клубів, який триває з середи по понеділок. Чим вища ваша Ліга (Бронзова ІІІ, Срібна І) – тим більше ви зможете отримати монет. Нарахування рахується по витраченим білетам.
  • Білети та Золоті білети - (ця валюта більше не існує у грі) валюти, за допомогою яких можна зіграти у Лігу Клубів. Білети оновлюються кожного дня подій (середа, п'ятниця, неділя). А от Золоті білети ви можете придбати за зоряні очки та кристали. 1 Золотий білет коштує 75 зоряних очків або 5 кристалів, а цілий набір із 4 Золотих білетів за 15 кристалів. Максимум за 1 сезон можна придбати до 4 Золотих білетів (раніше був баг, при якому можна було придбати 5 і більше).
  • Кредити та Хромокредити (англ. Credits and Chrome Credits) - одні з ігрових валют, які були додані в грудневому оновленні 2022 року. Кредити використовуються для розблокування бійців на Дорозі Стар, а Хромокредити - (ця валюта більше не існує у грі) для розблокування бійців з хроматичною рідкістю. Кредити та Хромокредити можна отримати за допомогою Призів Стар або Brawl Pass. Хромокредити
  • були видалені в грудневому оновленні 2023 року, разом з хроматичною рідкістю.
  • Ви можете завантажити Brawl Stars і грати безкоштовно, але деякі ігрові предмети продаються за реальні гроші (наприклад кристали). Також іноді в магазині роблять акції. Якщо ви не хочете користуватися цією можливістю, ви можете вимкнути вбудовані покупки в налаштуваннях вашого пристрою. Відповідно до політики «Brawl Stars», користуватися грою можуть лише особи, старші 9 років[20].
  • Зіркові очки (англ Star points, ця валюта більше не існує в грі). Валюта за яку можна було купляти скіни і скриньки. Цю валюту можна було отримувати в кінці кожної трофейної ліги, але при цьому втрачались трофеї. На заміну прийшли Блінґи
Ігровий режим: Захоплення кристалів
Колишнє меню гри Brawl Stars
Меню гри Brawl Stars 17.08.2021 року

Скриньки[ред. | ред. код]

Скриньки — один із способів отримати ігрову валюту та персонажів. Скриньки можна було отримати через Дорогу Слави, через Brawl Pass та, іноді, як подарунки в Магазині Предметів. Проте, з часом розробники Brawl Stars вирішили змінити цю систему, щоб зробити гру більш захоплюючою та справедливою для всіх гравців. В одному з оновлень було вирішено повністю прибрати скриньки з гри. На заміну їм прийшов 'Призи Стар.

Призи Стар(інша назва: Стар Дроп, з англ. Starr Drop) — заміна скринькам. Були додані в червневому оновленні гри. Сама функція Призів Стар не відрізняється від функції скриньок — гравець може отримати монети, блінги, нарахунки сили для бійця, персонажів гри та скіни для них. Призи Стар можна отримати, зігравши 8 боїв з перемогою, в Brawl Pass та на Дорозі Слави.

Мегасвинка[ред. | ред. код]

Мегасвинка(англ. Mega Pig) — особлива подія для клуба, в якому можуть взяти участь усі учасники клану. Геймплей Мегасвинки дуже схожий на геймплей Силової Ліги. Щоб узяти участь у події та почати бій, вам потрібно потратити 1 квиток (всього за період Мегасвинки їх дається 15). У режимі присутні нові модифікатори, такі як Безкінечний Супер, Льодовиковий Період та Токсична Арена. Кожен сезон Мегасвинки триває 3 дні. Після закінчення події, ви отримуєте блінги, монети, нарахунки сили для бійця та призи стар. Якщо ви зробили найбільшу кількість перемог серед усіх учасників клубу, кількість призів стар збільшиться.

Каталог[ред. | ред. код]

Каталог—склад усіх скінів, емодзі та спреїв. Каталог розміщений в магазині предметів. Він був створений з ціллю відсортувати усі предмети в конкретні тематики, щоб гравцям було легше знаходити ту чи іншу косметику. Каталог містить в собі:

  • Скіни, відсортовані по рідкості;
  • Емодзі, відсортовані по рідкості;
  • Тематики для скінів, спреїв, емодзі;
  • Конкретний відділ для кожного персонажа в грі, в якому міститься вся косметика героя.

Персонажі[ред. | ред. код]

Назва Тип Атака Супер1 Зіркова сила2 Ґаджет3 Рідкісність
Шеллі[21] Руйнівник Вистріл із дробовика Суперобстріл Контузія, Аптечка Перемотка, Стрілянина по тарілках Початковий персонаж
Ніта[22] Руйнівник Розрив Ведместрах Ведмежа послуга, Ведмідь-хитун Ведмежі лапи, Штучне хутро Рідкісний
Кольт[23] Руйнівник Шість пострілів Шторм із куль Модні черевики, Магнум Прилад для перезарядки, Срібна куля Рідкісний
Бул[24] Танк Двостволка Бульдозер Берсерк, Міцний хлопець Соковитий стейк, Стопор Рідкісний
Джесі[25] Руйнівник Шокова снайперка Скраппі! Підзарядка, Масовий шок Свічка запалювання, Пружинка Суперрідкісний
Брок[26] Стрілець Рок-ракета Ракетний дощ Більше ракет!, Ракета № 4 Реактивні кросівки, Ракетне паливо Рідкісний
Динамайк[27] Руйнівник Терпець увірвався! Великий ба-бах! Дино-стрибок, Демонтаж Спінер, Тяжкий ранець Суперрідкісний
Бо[28] Руйнівник Орлине око Полювання на лисиць Летючий Орел, Ведмежий капкан Супертотем, Розтяжка Епічний
Тік[29] Руйнівник Мініміни Шибайголова Як по маслу, Автома-тіка Міноманія, Останнє ура Суперрідкісний
8-Біт[30] Руйнівник Променевий бластер Підсилювач шкоди Підсилений підсилювач, Дротове з'єднання Чіт-картридж, Бонусні окуляри Суперрідкісний
Емз[31] Руйнівник Спрей Палка харизма Погана карма, Хайп Френдзона, Кислотний лак Епічний
Сту (Стю) [32] Убивця Спецефекти Азотний прискорювач Без гальм, Ковток бензину Автодром, Прорив Епічний
Ель Прімо[33] Танк Удари розлюченості Могутній летючий лікоть Ель Фуего, Швидкість метеорита Протеїновий коктейль, Пояс астероїдів Рідкісний
Барлі (у минулому Барлей)[34] Артилерія Нерозведена суміш Останнє замовлення Медикамент, Небезпечно для здоров'я Липкий сироп, Лікувальна настоянка Рідкісний
Поко[35] Підтримка Акорди сили На біс! Да-Капо!, Сольний номер Камертон, Катарсис Рідкісний
Роза[36] Танк Кам'яні руки Сила природи Відпочинок на природі, Їжакові рукавиці Фітолампа, Отруйні зарості Рідкісний
Рико[37] Руйнівник Кулі-рикошети Великий рикошет Супер відскок, Відступ машин Праща, Надувний замок Суперрідкісний
Деріл[38] Гібрид Двома по два рази Шалена бочка Залізні обручі, Перезарядка на ходу Поворотний прилад, Бочка зі смолою Суперрідкісний
Пені[39] Руйнівник Мушкетон Старий пройдисвіт Повні скрині, Мегабластер Бочка солі, Підзорна труба Суперрідкісний
Карл[40] Руйнівник Кайло Дзиґа Посилений кидок, Захисний пірует Клапан скидання, Летючий гак Суперрідкісний
Джекі[41] Танк Ямобур Копати-колотити Контрподрібнювач, Захисна каска Пневмопідсилювач, Перебудова Суперрідкісний
Пайпер[42] Стрілець Заряджена парасоля Політ на парасолі Засідка, Кешбек Автоматичний приціл, Домашній рецепт Епічний
Пем[43] Підтримка Гаєчний шторм Мамин поцілуночок Мамина турбота, Мамині обійми Імпульсний модулятор, Пилосос Епічний
Френк[44] Танк Удар молотом Приголомшливий удар Викрадач сили, Губка Шумоподавлювач, Непереборне тяжіння Епічний
Бібі[45] Руйнівник Три страйки Жуйка Хоум-ран, Повна готовність Вітамінка, Надлипкість Епічний
Бі[46] Стрілець Довге Жало Металеве Гніздо Миттєва Перезарядка, Соти Медова патока, Потривожений вулик Епічний
Нані[47] Руйнівник Тригонометрія Ручне керування Автофокус, Загартована сталь Вибухове тяжіння, Повернути відправнику Епічний
Едґар [48] Убивця Бійцівський клуб Стрибок Жорстока посадка, Кулачний бій Полетіли!, Міцний горішок Епічний
Гриф [49] Руйнівник Кидок монети Кешбек Здачу залиш собі!, Ділова хватка Скарбничка Епічний
Грім Артилерія Розривна рація Громова бомба Обхід, Ікс-фактор Сторожова вежа, Перевірка радіозв'язку Епічний
Боні Гібрид Молочний зуб, Туз у рукаві Гарматне ядро, Клайд Чорний порох, Зуб мудрості Швидкі вуглеводи, Краш-тест Епічний
Мортіс[50] Убивця Помах лопатою Життєдайна кров Страшна жатва, Скручена змія Комбо-спінер, Легка лопата Міфічний
Тара[51] Руйнівник Три карти таро Гравітація Чорний портал, Магічна тінь Кришталева куля, Потойбічна підтримка Міфічний
Джин[52] Контроль Димова атака Магічна рука Магічний туман, Чарівний копняк Розбита лампа, Мстивий дух Міфічний
Макс[53] Підтримка Прискорений Бластер Уперед! Суперзарядка, Біжи та стріляй Фазорегулятор, Кросівки з сюрпризом Міфічний
Пан П[54] Руйнівник Ваша валізка! Служба Доставки! Обережно!, Турнікет Дзвінок, Додатковий носій Міфічний
Спраут[55] Артилерія Зернобомба Відгородження Суперріст, Фотосинтез Ландшафтний дизайн, Пересадка Міфічний
Байрон[56] Підтримка Індивідуальна доза Системний підхід Легке нездужання, Ін'єкція Самодопомога, Ревакцинація Міфічний
Скуік (Сквік) [57] Контроль Липкий комок Великий комок Ланцюгова реакція, Понадлипкість З розмаху, Опад Міфічний
Спайк[58] Руйнівник Колюча граната Приколов! Добриво, Кручена подача Голочниця, Кактус життя Легендарний
Ворон[59] Убивця Леза Наліт Смертельна отрута, Стерв'ятник Підилювач захисту, Токсини сповільнення Легендарний
Леон[60] Убивця Метальні зірочки Димова бомба Слід Диму, Таємні ліки Клонування, Впав льодяник Легендарний
Сенді[61] Підтримка Гравій Піщана буря Шкідливий пісок, Цілющий вітер Снодійне, Добраніч Легендарний
Ембер[62] Руйнівник Дихання дракона Гори-гори ясно! Дике полум'я, Заправка Лава, Стрибуче полум'я Легендарний
Меґ[63] Руйнівник Бачу ціль / Стримування натовпу Мегамашина / Сила сталі Силове поле, Важкий метал Джерело живлення, Ящик з інструментами Легендарний
Ґейл[64] Гібрид Полярний вихор Штормовий вітер Шалений порив, Крижаний сніг Пружиномет, Вихор Епічний
Сплеск (Вольт)[65] Руйнівник Сильна енергетика Коронний номер По максимуму!, Заморозка Стрибок напруги, Силовий щит Легендарний
Колет[66] Руйнівник Податок на здоров'я Боржок Відкат, Масові побори Н-на, Є контакт Епічний
Лу[67] Контроль Застуда Ковзанка Прохолодний прийом, Обмороження Крижинка, Кріосироп Міфічний
Рафс[68] Підтримка Лазерна лампа Авіадоставка Повітряна перевага, Просування по службі В укриття!, Підтримка з повітря Міфічний
Бель[69] Стрілець Шокер Трасування Позитивний відгук, Заземлення Яйце в гнізді, Зворотна полярність Епічний
Базз[70] Убивця Відвали / Відчепись Кидок торпеди Посилена торпеда, Зірке око Запасний поплавок, Рентгенівські окуляри Міфічний
Еш Танк Прибирання Помічники Перший удар, Страшенно злий Заспокійливе, Гнилий банан Епічний
Лола Руйнівник Око-Алмаз Мегаломанія Імпровізація, Повітряний поцілунок Стоп-кадр, Дублерка Епічний
Фенґ Убивця Літаюча кросівка Спринт Свіжий старт, Щасливі кросівки Корн-фу, Удар із розвороту Міфічний
Єва (Ева) Руйнівник Яйцемет Бебі-бум Задом-наперед, Приємний сюрприз Час валити!, Материнська любов Міфічний
Джанет Стрілець Висока нота Крещендо Мізансцена, Вокальна розминка Потужні Баси, Прохід за куліси Міфічний
Отіс Руйнівник Чорнило На дні Прилипало, Запасний Картридж Спляча зірка, Великий хлюп Міфічний
  • 1 — найсильніша здатність бійця.
  • 2 — відкривається при досяганні 9 рівня сили персонажа.[71]
  • 3 — відкривається при досяганні 7 рівня сили персонажа.[72]

Скіни[ред. | ред. код]

Зовнішній вигляд більшості «бролерів» можна змінити завдяки скінам. Вони доступні для всіх персонажів. Бувають безкоштовні та платні, які можна купити за кристали та блінґи[73]. Також скіни можна отримати за важливі події. Наприклад, скін «Зоряна Шелі» для гравців, що зареєструвалися до 1 січня 2019, скін «Рикошет» і безплатний бролер «Рико» як подарунок з 24 грудня 2019 по 1 січня 2020 року, скін «Король варварів Бул» на честь 10-річчя Supercell. З 9 червня по 30 липня 2020 року, як подарунок, видавався скін «Червоний дракон Джесі», на честь релізу гри в Китаї. Також, з 24 грудня 2020 по 8 січня 2021, як подарунок, видавали безкоштовний скін «Ретро Брок» усім, хто мав бійця «Брок». Так само сталось і на Новий рік 2021 року, тільки вже з Динамайком — скін «Класичний Динамайк». На честь річниці релізу гри в Китаї з 17 червня по 1 липня 2021 став доступним скін «Мегаскринька Деріл».

Редактор мап[ред. | ред. код]

Редактор мап — вкладка, яка з'являється, коли гравець досягнув одну тисячу трофеїв. У вкладці гравець може створити свою власну мапу і редагувати її. Для того, щоб її створити гравцю потрібно натиснути на кнопку з трьома рисками праворуч зверху і обрати вкладку редактор мап. В редакторі можна обрати такі режими для мапи: Пограбування кристалів, Дуо шоудаун, Соло шоудаун, Бравлбол, Пограбування, Гаряча зона, Нокаут, Нагорода. В редакторі можна обрати чимало предметів. Також зверху є кнопка, яка дозволяє ставити предмет горозинтально, вертикально і з усіх боків. Найважливіші речі, які обов'язково мають бути на вашій мапі — спаун і респаун. Після створення мапи ви можете запросити друзів пограти з вами на ній в дружній грі. Також ви можете висунути свою мапу в кандидати і гравці вирішать, чи слід додавати вашу мапу в гру[74].

Емодзі[ред. | ред. код]

Докладніше: Емодзі гри Brawl Stars

У травні 2020 в гру «Brawl Stars» були додані емодзі (або, як називають гравці через їхню англійську назву "ПІНИ"). Довгий час вони були не анімовані, до грудня 2020, коли їх почали анімовувати. Потім, кожне оновлення гри «Brawl Stars», стали анімовувати емодзі персонажів, і навіть спеціальні емодзі до чемпіонату світу з «Brawl Stars» 2020. Також, є анімовані емодзі на скіни «Торговець Ґейл», «Паладин Вольт Меха», «Малефісента Колетт», «Король Лу», «Ронін Гавс», «Голдхенд Белль», «Поганець Базз», «Ніндзя Еш», «Бунтарка Лола», «Шалений Фенг», «Колюча Єва», «Валькірія Джанет», «Фараотіс», «Хеловінська Роза» та спеціальний емодзі на скін «Мегаящик Дерріл».

 Зараз анімовані емодзі є на кожного персонажа та на кожний скін рідкість якого становить сверх-рідка і більше проте на деякі нові скіни є тільки звичайні емодзі.

Гіперзаряд[ред. | ред. код]

Гіперзаряд - це потужна короткочасна здатність, що посилює Супер бійця, а також такі показники, як швидкість, шкода і щит. Його можна отримати після досягнення 11 рівня бійця, та придбати за 5000 монет. На даний момент такі персонажі мають гіперзаряд:

  • Баз(Buzz watch);
  • Корделіус(Complete Darkness);
  • Спраут(Thorns);
  • Бель(Magnetic);
  • Ель Прімо(Gravity Leap);
  • Бібі(Out of bounds);
  • Леон (Інкогніто);
  • Кроу (Канцелярні Ножі);
  • Спайк (Сезон Цвітіння);
  • Міко (Саундчек);
  • Чарлі (Паразити);
  • Фенг (Удар Дракона);
  • Лу (Льодяна Буря);
  • Мейсі (Після Битви);
  • Перл (Пиріголиз);
  • Колет (Я Та Моя Тінь);
  • Едгар (Вибухова Реакція);
  • Джекі (Сейсмічне Явище);
  • Дінамайк (Бумер);
  • Джесі (Скрапі 2.0);
  • Роза (Прополка);
  • Булл (Залізні Щелепи);
  • Кольт (З Двох Рук);
  • Шеллі (Двостволка).

Інше[ред. | ред. код]

Успіх[ред. | ред. код]

За перший тиждень, після офіційного релізу гри, вона заробила більше п'яти мільйонів доларів, а сам додаток завантажили більше, ніж 9,5 мільйонів користувачів[75].Нажаль, гра зазнала падіння успіху в 2022 році після видалення Боксів, багато старих гравців покинули гру.А з падінням яке сталося, прийшла заміна Стар дропи які поки не набули успіху.

Об'єднання гравців у режимі[ред. | ред. код]

Під час бета-релізу виникла проблема: гравці часто (особливо на високих рангах) об'єднувалися у режимі «Зіткнення»[6]. Кожен, хто крутився персонажем навколо своєї осі, показував свою готовність «стати побратимом у бою»: гравці могли не вбивати один одного, доки вони не задихнуться в отруйному тумані, або не залишуться сам на сам. Це викликало обурення у деяких гравців[76]. Найчастіше такі команди складалисяся з метальників (Барлі і Динамайк), у яких доволі мало здоров'я, та вони завдають багато шкоди (damage). Потім об'єднуватися ставали всі персонажі. 24 серпня 2018 року розробники висловилися, що вони проти «тімінгу» та запустили хештег#StopTheSpinперекладі з англ. «Перестаньте крутитися»)[77] На одній із карт режиму Захоплення кристалів, можна знайти лопату Мортіса, яка лежить біля труни, на якому написано «Spinner» (з англ. «Спінер»), біля якої також лежать каска та шашка Динамайка. У серпневому оновленні було тимчасово додано режим "Зіткнення+", у якому за кожне вбивство давали +1, з наступними оновленнями +2 кубки. Аналогічно відбувається з поразкою. Режим діяв до кінця 8 сезону.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Google PlayGoogle, 2012.
  2. App Store — 2008.
  3. 'Clash Royale' Developer's Next Game Is Called 'Brawl Stars'. forbes.com. 14.06.2017. Архів оригіналу за 14 червня 2017. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  4. Events. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  5. Gem Grab. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  6. а б Showdown. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  7. Brawl Ball. http://brawlstars.wikia.com/. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  8. Duo Showdown. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  9. Heist. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  10. Bounty. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  11. Hot Zone. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 1 червня 2020. Процитовано 02.07.2020. (англ.)
  12. Knockout. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 6 травня 2021. Процитовано 07.04.2021. 
  13. Robo Rumble. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  14. Big Game. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  15. Boss Fight. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  16. Super City Rampage. brawlstars.wikia.com. Процитовано 02.07.2020. (англ.)
  17. Coins. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  18. Brawl Pass. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 1 червня 2020. Процитовано 13.05.2020. (англ.)
  19. Gems. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  20. Приложения в Google Play – Brawl Stars. play.google.com (рос.). Процитовано 8 травня 2023. 
  21. Shelly. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  22. Nita. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  23. Colt. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  24. Bull. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  25. Jessie. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  26. Brock. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  27. Dynamike. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  28. Bo. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 9 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  29. Tick. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 27 червня 2019. Процитовано 27 червня 2019. 
  30. 8-Bit. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 19 вересня 2020. Процитовано 03.09.2019. (англ.)
  31. Emz. brawlstars.wikia.com. Процитовано 23.10.2019. (англ.)
  32. Stu. brawlstars.wikia.com.  {{cite web}}: Пропущений або порожній |url= (довідка); Текст «url https://brawlstars.fandom.com/ru/wiki/Сту» проігноровано (довідка)(англ.)
  33. El Primo. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  34. Barley. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  35. Poco. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  36. Rosa. brawlstars.wikia.com. Процитовано 26.04.2019. (англ.)
  37. Rico. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  38. Darryl. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  39. Penny. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  40. Carl. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 30 травня 2020. Процитовано 04.04.2019. (англ.)
  41. Jacky. brawlstars.wikia.com. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  42. Piper. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  43. Pam. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  44. Frank. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  45. Bibi. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 8 червня 2019. Процитовано 8 червня 2019. 
  46. Bea. brawlstars.wikia.com. Процитовано 15.12.2019. (англ.)
  47. Nani. brawlstars.wikia.com. Процитовано 06.06.2020. (англ.)
  48. Edgar. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 18 травня 2021. Процитовано 19 грудня 2020. 
  49. Griff. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 23 липня 2021. 
  50. Mortis. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  51. Tara. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  52. Gene. brawlstars.wikia.com. Процитовано 10.02.2019. (англ.)
  53. Max. brawlstars.wikia.com. Процитовано 15.12.2019. (англ.)
  54. Mr.P. brawlstars.wikia.com. Процитовано 18.01.2020. (англ.)
  55. Sprout. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 12 квітня 2020. Процитовано 12 квітня 2020. 
  56. Byron. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 18 травня 2021. Процитовано 16 грудня 2020. 
  57. Squeak. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 20 травня 2021. 
  58. Spike. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  59. Crow. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  60. Leon. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  61. Sandy. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 30 жовтня 2020. Процитовано 13.10.2019.  (англ.)
  62. Amber. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 28 жовтня 2020. Процитовано 23.10.2020.  (англ.)
  63. Meg. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 6 грудня 2020. Процитовано 05.07.2022.  (англ.)
  64. Gale. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 1 червня 2020. Процитовано 13.05.2020.  (англ.)
  65. Surge. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 12 серпня 2020. Процитовано 06.07.2020.  (англ.)
  66. Colette. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 25 жовтня 2020. Процитовано 14.09.2020.  (англ.)
  67. Lou. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 6 грудня 2020. Процитовано 23.11.2020.  (англ.)
  68. Brawl Stars Wiki (англ.) https://web.archive.org/web/20210217181825/https://brawlstars.fandom.com/wiki/Ruffs. Архів оригіналу за 17 лютого 2021. Процитовано 19 лютого 2021.  {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  69. Belle. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 18 травня 2021. Процитовано 12 квітня 2021. 
  70. Buzz. Brawl Stars Wiki (англ.). Архів оригіналу за 24 червня 2021. Процитовано 21 червня 2021. 
  71. Star Power. brawlstars.wikia.com. Архів оригіналу за 10 січня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  72. Gadgets. brawlstars.fandom.com. Архів оригіналу за 8 липня 2020. Процитовано 17.03.2020. (рос.)
  73. Brawl Stars - Brawlers Skins List. samurai-gamers.com. Архів оригіналу за 13 жовтня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)Скіни
  74. Brawl Stars - Map maker. brawlstars.fandom.com/wiki/Map_Maker. Архів оригіналу за 27 квітня 2022. (англ.)Джерело про редактор карт
  75. Brawl Stars заработала больше $5 млн за первую неделю. samurai-gamers.com. Архів оригіналу за 13 грудня 2019. Процитовано 17.01.2019. (англ.)
  76. Why "teaming" in Showdown is a big problem. reddit.com. 12.12.2017. Архів оригіналу за 20 листопада 2020. Процитовано 17.1.2019. (англ.)
  77. #StopTheSpin - A Community Anti-teaming Initiative. Stop Teaming in Showdown.. communityroyale.com. 24.08.2018. Архів оригіналу за 19.01.2019. Процитовано 17.1.2019. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]