Sikorsky Aircraft

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sikorsky Aircraft
Sikorsky
Тип Науково-виробниче підприємство
Галузь авіабудування
Засновано 1923
Засновник(и) Сікорський Ігор Іванович
Штаб-квартира США США: Стратфорд, Коннектикут
Ключові особи Сікорський Ігор Іванович (засновник)
Продукція гелікоптери, літаки, безпілотники
Власник(и) Lockheed Martin
Співробітники 15 975 осіб (2014)
Холдингова компанія Lockheed Martin
Материнська компанія Lockheed Martin
www.sikorsky.com
Мапа
CMNS: Sikorsky Aircraft у Вікісховищі

Sikorsky Aircraft — американське літако- і гвинтокрильне будівельне підприємство, що розробляє та виробляє літальні апарати, засноване українським вченим-авіаконструктором Ігорем Івановичем Сікорським.

Історія[ред. | ред. код]

Компанія, яка називалася «Sikorsky Manufacturing Company», почала виробництво літаків у Рузвельті (штат Нью-Йорк), в 1925 році. У 1929 році компанія переїхала в Стратфорд (штат Коннектикут). Потім компанія стала частиною United Aircraft and Transport Corporation (нині United Technologies Corporation) в липні цього ж року.

Спочатку Ігор Сікорський був зосереджений на розробці багатомоторних літаків, а потім і літака-амфібії. В кінці 1930-х, продажі літаків впали і United Aircraft об'єдналися з Vought Aircraft. Сікорський скористався цією можливістю, щоб почати роботи з розробки гелікоптера. Після першого зразка VS-300 він розробив Sikorsky R-4, який був першим одногвинтовим, повністю керованим гелікоптером.

У період з липня 1929 по листопад 2015 року належало United Technologies Corporation. У листопаді 2015 було продано Lockheed Martin.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]