Stern (часопис)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Stern
нім. Stern[1]
Країна видання  Німеччина
Місце публікації Гамбург
Тематика новинний журнал
Періодичність виходу 1 тиждень
Мова німецька[1]
Редактор Andreas Petzoldd і Thomas Osterkornd
Власник Bertelsmann
Видавець Gruner + Jahrd
Засновник Henri Nannend
Засновано 1948
ISSN-L 0039-1239
ISSN 0039-1239 (друковане видання)

stern.de(нім.)

Stern («зірка») — ілюстрований журнал в Німеччині. Заснований 1948 року. Поточний тираж становить близько одного мільйона примірників.

Короткий опис[ред. | ред. код]

У 1983 році журнал опинився в центрі міжнародного скандалу, пов'язаного з публікацією нібито виявлених щоденників Адольфа Гітлера.

В даний час основним конкурентом журналу на німецькому ринку є тижневик Der Spiegel. Stern заснував німецький видавець і публіцист Генрі Наненн. Він обіймав посаду головного редактора протягом 35 років. У липні 1948 року Наннен заволодів ліцензією на видання молодіжного журналу Zick-Zack (зигзаг, злам) та отримав згоду британської окупаційної влади на його перейменування. 1 серпня 1948 року в Гамбурзі, у новому видавництві Stern-Verlag Henri Nannen, побачив світ перший номер Stern.

За даними MEEDIA, онлайн-медіаслужби видавничої групи Handelsblatt, "типовий читач Stern — це чоловік 40-49 років із середньою освітою, службовець чи держслужбовець, який заробляє понад 3 тисяч євро. Читацьку аудиторію журналу, на відміну від Spiegel і Focus, становлять жінки та літні люди. Крім того, читачі Stern гірше освічені і менше заробляють.

Посилання[ред. | ред. код]

  • www.stern.de — офіційний сайт «Stern». (нім.)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 0039-1239