Вибух з минулого

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вибух з минулого
Blast from the Past
Жанр мелодрама, комедія
Режисер Г'ю Вілсон
Продюсер Ренні Гарлін, Г'ю Вілсон
Сценарист Білл Келлі
У головних
ролях
Брендан Фрейзер, Алісія Сільверстоун
Оператор Хосе Луіс Алкайн
Композитор Стів Дорфф
Кінокомпанія New Line Cinema
Дистриб'ютор New Line Cinema і Netflix
Тривалість 112 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1999
Кошторис $35 млн
IMDb ID 0124298
blastmovie.com

«Вибух з минулого» (англ. Blast from the Past) — американський романтичний комедійний фільм 1999 р. режисера Г'ю Вілсона. Головні ролі виконували: Брендан Фрейзер, Алісія Сільверстоун, Крістофер Уокен, Сіссі Спейсек і Дейв Фолі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму починається в 1962 році в період Карибської кризи в США. Келвін Веббер, знаний вчений, мешканець Лос-Анджелеса, серед тих американців, які серйозно остерігаються радянського ядерного удару. У своєму параноідальному жасі він будує підземне сховище з багаторічним запасом продуктів для своєї сім'ї. Коли по телевізору передають чергове попередження про зростання напруги між СРСР та США і Келвін, разом з вагітною дружиною, спускається до сховища. Саме в цю хвилину над його будинком випадково розбивається винищувач ВПС США. Келвін сприймає аварію за початок ядерної війни і зачиняється у сховищі.

Сусіди і знайомі вирішили, що сім'я Вебберів загинула. Проходить 35 років. Син Келвіна — Адам виріс всередині сховища. Келвін вирішує, що пора обережно перевірити, що відбувається на поверхні і поповнити запаси продуктів. Адам, ніколи не бачивши нікого окрім своїх батьків, вирушає нагору. В перший же день перебування у світі кінця 1990-х він зустрічається з чарівною дівчиною Євою…

У ролях[ред. | ред. код]

Критика[ред. | ред. код]

Фільм отримав змішані відгуки від професійних критиків. На Rotten Tomatoes фільм має загальний бал 58 % від 78 критиків, на Metacritic — 48 %. Роджер Еберт дав фільму 3 з 4 зірок.

Премії і нагороди[ред. | ред. код]

  • 2000 — номінація на премію Saturn Awards.

Посилання[ред. | ред. код]