Вікіпедія:Запити

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти

До адміністраторів · До адміністраторів інтерфейсу · До бюрократів · До патрульних · До ботовласників | На права адміністратора · … адміністратора інтерфейсу · … бюрократа · … бота · … патрульного · … відкочувача | На перевірку користувачів · На арбітраж · На захист сторінок · На третю сторону · На оцінку поведінки користувачів · На рецензію · На оцінку джерел · На створення статей · На створення шаблонів · На переклад · На зображення · На поліпшення · На перейменування · На об'єднання · На розділення · На вилучення · На відновлення · На перейменування користувачів | Порушення авторських прав | VRT · Запити, пов'язані з VRT

Поточні запити[ред. код]

Статті-кандидати на вилучення: 19 березня 20 березня 21 березня 22 березня 23 березня 24 березня 25 березня


Адміністративні запити[ред. код]

До адміністраторів[ред. код]

Цю сторінку призначено для звернення учасників проєкту до адміністраторів (найчастіше — для запитів на допомогу певними діями, що потребують адміністративного втручання), за винятком питань, що розглядаються на інших сторінках:

Доцільно до звернення додавати вказівку на те, яка саме дія (дії) очікується від адміністраторів.

Хто вирішує запит: адміністратор.

До адміністраторів інтерфейсу[ред. код]

Сюди подаються технічні запити, які полягають в написанні чи внесення змін до особистих і глобальних скриптів, системних повідомлень MediaWiki, а також редагуванні технічних сторінок, написаних мовами CSS і JavaScript.

Хто вирішує запит: адміністратор інтерфейсу.

До бюрократів[ред. код]

Сторінка використовується для звернень до бюрократів: для підбиття підсумків голосувань, зняття прав тимчасових адміністраторів, виконання рішення Арбітражного комітету.

Хто вирішує запит: бюрократ.

На перейменування користувачів[ред. код]

Сюди подаються запити, виконання яких потребує привілеїв бюрократа, але не потребує консенсусу. Питання, що потребують консенсус (Заявки на статус адміністратора, Заявки на статус бота).

Хто вирішує запит: глобальний перейменовувач.

На перевірку користувачів[ред. код]

Сторінку призначено для звернення учасників проєкту до чек'юзерів.

Хто вирішує запит: чек'юзер.

До патрульних[ред. код]

Запити до патрульних на патрулювання сторінок.

Хто вирішує запит: патрульний.

До ботовласників[ред. код]

Запити на вчинення якоїсь автоматичної дії, яку доцільніше провести ботом, а не людиною.

Хто вирішує запит: ботовласник.

На права[ред. код]

Заявки на отримання прав…[ред. код]

Хто вирішує запит: адміністратор або бюрократ, за підсумками голосування чи розгляду аргументів.

Заявки на позбавлення прав…[ред. код]

Хто вирішує запит: адміністратор або бюрократ, за підсумками голосування чи розгляду аргументів.

Конфлікти[ред. код]

На третю сторону[ред. код]

Запит на третю сторону — є одним з шляхів вирішення конфліктів, де редактори Вікіпедії мають змогу залучити інших користувачів до участі в обговоренні змісту статей або правил Вікіпедії, які потребують змін, чи вдосконалення.

Хто вирішує запит: будь-який користувач, якщо у сторін немає заперечень проти його кандидатури.

На оцінку поведінки користувачів[ред. код]

Запит на оцінку поведінки користувачів — є одним з шляхів вирішення конфліктів, де редактори Вікіпедії мають змогу звернутися до адміністраторів щодо поведінки деяких користувачів, якщо конфлікт не вдається владнати в межах сторінок обговорення.

Хто вирішує запит: адміністратор.

На арбітраж[ред. код]

Остання інстанція у вирішенні конфліктів. Запити вирішуються Арбітражним комітетом — групою обраних на певний строк користувачів, яку спільнота наділила правом вирішувати конфлікти, які не вийшло заладнати іншими, позаарбітражними методами.

Хто вирішує запит: Арбітражний комітет.

Операції зі сторінками[ред. код]

На вилучення[ред. код]

На цій сторінці учасники пропонують сторінки (статті, категорії, шаблони) для вилучення. Заявки повинні бути аргументовані і посилатися на правила. При занесенні сторінки в список на вилучення ставте на сторінці Шаблон:Delete, наприклад: <noinclude>{{Delete|30 жовтня 2009}}</noinclude>, щоб привернути увагу зацікавлених сторін до обговорення сторінки.

Хто вирішує запит: адміністратор.

На поліпшення[ред. код]

На цій сторінці учасники пропонують статті для термінового поліпшення. Це статті, енциклопедична значущість яких не викликає сумнівів, але зміст яких або занадто короткий, або не відповідає нормам Вікіпедії.

Хто вирішує запит: будь-який користувач.

На перейменування[ред. код]

На цій сторінці учасники обговорюють статті, яким треба, на їх думку, змінити назву. Для виставлення статті на перейменування використовується шаблон {{Move}}.

Хто вирішує запит: будь-який досвідчений користувач.

На рецензію[ред. код]

Запит на рецензію статті має на меті вдосконалити статтю, допомогти досягти консенсусу щодо змісту або залучити інших користувачів до обговорення статті. Запит на рецензію має також допомогти вийти з глухого кута щодо змісту, або запропонувати альтернативний чи кращий зміст.

Хто вирішує запит: будь-який досвідчений користувач.

На відновлення вилучених сторінок[ред. код]

На цій сторінці учасники подають запити на відновлення вилучених сторінок. Запити повинні бути аргументовані та спиратися на правила Вікіпедії. Статті відновлює адміністратор за рішенням Спільноти.

Хто вирішує запит: адміністратор.

На захист сторінок[ред. код]

На цій сторінці подають запити на захист повний або частковий захист сторінки від редагувань певних категорій користувачів.

Хто вирішує запит: адміністратор.

На об'єднання статей[ред. код]

На цій сторінці подають запити на об'єднання статей і обговорюють доцільність їх об'єднання. Статті вимагають об'єднання лише в ситуаціях, коли дві або більше статей є ідентичними, чи стосуються однакової теми.

Хто вирішує запит: будь-який користувач.

На розділення статей[ред. код]

На цій сторінці подають запити на розділення статей. Статті вимагають розділення лише в ситуаціях, коли розмір сторінки стає занадто великим, або частина статті (розділ) має довжину, яка знаходиться поза пропорції до іншої частини сторінки, або якщо певний фрагмент значно відрізняється від основної суті-предмета статті. У випадку, коли розділення передбачає створення нової (а не доповнення існуючої) статті необхідно врахувати як безпосередньо доцільність роз'єднання, так і популярність статті й відповідної інформації, а також особливо питання нейтральності. Якщо одна або декілька тем не є значущими, то видалення зазначеного вмісту може бути більш прийнятним, ніж створення нової статті.

Хто вирішує запит: будь-який користувач.

На статус "доброї" статті[ред. код]

Тут обговорюють статті-кандидати на статус "доброї" статті.

Хто вирішує запит: спільнота, шляхом голосування.

На статус "вибраної" статті[ред. код]

Тут обговорюють статті-кандидати на статус "вибраної" статті.

Хто вирішує запит: спільнота, шляхом голосування.

Запити на контент[ред. код]

Хто вирішує запит: будь-який користувач.

На статті[ред. код]

На шаблони[ред. код]

На переклад[ред. код]

На цій сторінці будь-який користувач може зробити запит на переклад статті з іншої мови (не обов'язково з англійської) на українську мову.

На зображення[ред. код]

На українізацію зображень[ред. код]

На допомогу з пошуком джерела[ред. код]

На редагування чи створення зображення[ред. код]