Джош Сінгер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джош Сінгер
Дата народження 1972[1]
Місце народження Філадельфія, Пенсільванія, США
Громадянство  США
Alma mater Єльський університет, Гарвардська школа права, Гарвардська школа бізнесу і Upper Dublin High Schoold
Професія сценарист, кінопродюсер, телепродюсер
Нагороди
Премія «Оскар» за найкращий оригінальний сценарій
IMDb ID 1802857
CMNS: Джош Сінгер у Вікісховищі

Джош Сінгер (англ. Josh Singer; нар. 1972) — американський сценарист і продюсер кіно і телебачення, чиї роботи включають написання сценаріїв і продюсування епізодів серіалів «Західне крило», «Закон і порядок: Спеціальний корпус», «Обмани мене» і науково -Фантастична серіал каналу FOX «Грань». У 2006 році він був номінований на премію Гільдії сценаристів США.

Рання життя та освіта[ред. | ред. код]

Сінгер відвідував середню школу Верхнього Дубліна в форте Вашингтоні, Пенсільванії, де він з'являвся в мюзиклах і був членом математичного клубу, театрального гуртка, відео клубу і хору.[2] У середній школі, його призначили скарбником класу, він писав для шкільної газети і грав в шкільній бейсбольній команді. Сінгер отримав безліч нагород, включаючи медаль Верхнього Дубліна, конкурсу наукових проектів та літературні премії, і був спів-володарем найвищої нагороди шкільного округу. На четвертому році навчання, його назвали відмінником класу, президентським стипендіатом і національним стипендіатом.[3] Сінгер з відзнакою закінчив Єльський університет, з відзнакою з математики та економіки. У Єлі, він був членом The Whiffenpoofs і The Yale Alley Cats.[4] За три-чотири місяці до вступу до аспірантури, він працював на Children's Television Workshop і потім почав робити стажування. Він зробив стажування на Nickelodeon в Нью-Йорку і стажування на Disney Channel в Лос-Анджелесі, працюючи на Роя Прайса в Disney TV Animation на чотири або п'ять тижнів. В результаті, він захопився написанням сценаріїв. Він працював бізнес-аналітиком для McKinsey & Company перш, ніж знайти ступінь доктора від Гарвардської школи права і ступінь магістра ділового адміністрування від Гарвардської школи бізнесу.[5]

Кар'єра[ред. | ред. код]

Після того, як Сінгер закінчив Гарвард, його найняв шоуранер Джон Уеллс для написання сценаріїв для «Західне крило». У 2012 році, Сінгер написав сценарій до «П'ятої влади».[6] У 2015 році, він був одним з сценаристів фільму «В центрі уваги», за який він отримав номінацію на премію «Оскар» за найкращий оригінальний сценарій.[7]

Особисте життя[ред. | ред. код]

У 2012 році, Джош одружився з американською романісткою Лорою Дейв. Вони проживають в Лос-Анджелесі, Каліфорнії.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. CONOR.Sl
  2. Tangcay, Jazz (19 червня 2016). Interview: Spotlight writer Josh Singer. Awards Daily.
  3. Holmes, Kristen (27 травня 1990). Another Feather In Cap Of Former 'Nerd'. The Philadelphia Inquirer.
  4. The Art of Adaptation The Fifth Estate. The writing studio. Архів оригіналу за 1 серпня 2014. Процитовано 23 жовтня 2014.
  5. Thompson, Anne (16 жовтня 2013). Josh Singer Talks Challenges of Tackling WikiLeaks Drama 'The Fifth Estate' --and What He Left Out. Indie Wire. Архів оригіналу за 25 жовтня 2014. Процитовано 25 жовтня 2014.
  6. Tullis, Paul (21 жовтня 2013). "Fifth Estate" Screenwriter Reveals All. takepart.com. Архів оригіналу за 25 жовтня 2014. Процитовано 25 жовтня 2014.
  7. Erbland, Kate (4 листопада 2015). "How 'Spotlight' Screenwriter Josh Singer Recovered From 'The Fifth Estate' With Another Journalism Film". indiewire.com. Процитовано 7 листопада 2015.