Етті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Див. також: Етті (значення)
Типовий етті-персонаж

Етті або еччі (яп. エッチ) — жанр аніме або манґи, ключовою особливістю якого є показ еротичних сцен.

На відміну від хентаю, етті не показує сексуальні стосунки безпосередньо, демонструючи, залежно від віку цільової аудиторії, різні по ступеню відвертості еротичні сцени з натяком на такі відносини. Термін був вперше використаний в 1952 році в новелах Сеіті Фунабасі.

Основним творчим прийомом в етті є фансервіс — використання різних натяків на еротику, наприклад показ персонажів (як правило жіночої статі, оскільки цільовою аудиторією етті є хлопці) у двозначних позах, використання таких ракурсів при яких глядач бачить спідню білизну персонажа (панцу), акцент на грудях та сідницях, які часто зображаються в перебільшеному вигляді, різні ситуації, в які потрапляє чоловічий персонаж (випадкова поява в жіночій лазні або роздягальні, падіння на дівчину тощо).

У тому або іншому вигляді, елементи етті та фансервісу містяться фактично у всіх аніме та манґах, розрахованих на аудиторію у віці 16-25 років. У США та Європі твори, що містять такі сцени, піддаються цензурі (вирізування або правка епізодів, зміна акцентів при перекладі), і після неї аніме-серіали й манґа поступають на ринок.

Аніме з елементами етті[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]