Квара

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Квара
англ. Kwara
 
Країна Нігерія Нігерія
Утворено 27 травня 1967 року року
Адміністративний центр Ілорин
Площа 36 825 км²
Населення 2 365 353[1]
Густота населення 64,23 осіб/км²
 
Мапа

Квара (англ. Kwara) — один з 36 штатів Нігерії. Адміністративний центр штату - місто Ілорин, знаходиться за 306 км на північний схід від Лагосу та за 500 км на північний захід від Абуджі.

Історія[ред. | ред. код]

Штат Квара був створений 27 травня 1967 року, коли Федеральний Військовий Уряд генерала Я.Говона змінив розподіл держави на 4 регіони, які становлять тоді Федерацію Нігерії, на 12 штатів. При їх створенні, штат був створений з колишніх провінцій Ілорин і Кабба Північного Регіону і спочатку називався Західно-Центральним штатом, але пізніше був перейменований в «Kwara» - місцева назва річки Нігер.

Штат Квара з 1976року значно зменшився в розмірі в результаті подальших змін державного устрою Нігерії. 13 лютого 1976, частина штату Ідах/Декина була виділено і злито з частиною тодішнього штату Бенуе/Плато, щоб сформувати штат Бенуе.

27 серпня 1991 року, п'ять областей місцевого управління, а саме Ої, Ягба, Окене, Окехі та Когі були також виділені, щоб формувати частину нового штату Когі, а шоста область - Боргу, була злита зі штатом Нігер.

Адміністративний поділ[ред. | ред. код]

Адміністративно штат ділиться на 16 територій місцевого управління:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Population by State and Sex. population.gov.ng

Посилання[ред. | ред. код]