Кохання та інші ліки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кохання та інші ліки
Love and Other Drugs
Жанр Комедія
Режисер Едвард Цвік
Продюсер Едвард Цвік
Скотт Стубер
Маршалл Герсковіц
Чарльз Рендольф
Пітер Жан Брюгге
Сценарист Едвард Цвік
Маршалл Герсковіц
Чарльз Рендольф
У головних
ролях
Джейк Джилленгол
Енн Гетевей
Джош Ґад
Генк Азарія
Оператор Стівен Фірберг
Композитор Джеймс Ньютон Говард
Кінокомпанія 20th Century Fox, Regency Enterprises, Скотт Стуберd і Bedford Falls Productionsd
Дистриб'ютор 20th Century Fox
Тривалість 112 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2010
Дата виходу 24 листопада 2010
Кошторис 30 млн. $[1]
Касові збори 93,567,005 млн. $[2][3]
IMDb ID 0758752
loveandotherdrugsthemovie.com

«Кохання та інші ліки» (англ. Love and Other Drugs) — американський художній фільм 2010 року, заснований на науково-популярній автобіографічній[4] книзі «Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman» Джеймі Рейді[5].

В американський та канадський прокат фільм вийшов 24 листопада 2010 року, отримавши змішані відгуки від критиків. В Україні вихід було призначено на 27 січня 2011 року.[6]

Рейтинг фільму — R (підлітки до 17 років допускаються на фільм тільки у супроводі одного з батьків, або законного представника), через сцени явного сексуального характеру і нецензурні вирази.[7]

Сюжет[ред. | ред. код]

Джеймі Ренделл (Джейк Джилленгол) продає побутову техніку в магазині, але після невдалого сексу з колегою втрачає і цю роботу. Молодший брат-бізнесмен дає пораду стати комерційним агентом з продажу ліків.

Джеймі вирушає на курси компанії «Пфайзер» і пізніше починає обробляти лікарів для того, щоб вони призначали пацієнтам «Золофт», а не «Прозак». За хабар у розмірі 1000 $ він стає тінню лікаря Стена Найта і намагається вивчити медкухню зсередини. На одному з лікарських прийомів він знайомиться з Мегі (Енн Гетевей). Вона — рідкісна красуня з початковою стадією хвороби Паркінсона. До лікаря звернулася через депресію.

Мегі легко йде на секс з Джеймі, здається, що вона живе легко, одним днем. Насправді Мегі відчайдушно шукає кохання, справжнє кохання. Через невиліковну хворобу її особисте життя не складається. Здивоване запитання Джеймі, чому вона розлучилася з попереднім хлопцем, ранить її, і вона мовчить. Відповідь Джеймі отримав у клубі хворих на хворобу Паркінсона, куди Мегі одного разу запросила його зайти. «Я люблю свою дружину, але ти краще знайди здорову жінку. Я б не хотів пройти через це вдруге» — сказав йому один відвідувач клубу. Джеймі намагається лікувати Мегі, водить її по лікарях. Спершу вона підкоряється, але потім каже: «Досить». Ліків проти цієї хвороби немає, перспектива — погіршення. Вона пропонує Джеймі просто кохати її. Він не згоден. Мегі не бачить у Джеймі кохання, а тільки егоїзм, і вони розлучаються.

Джеймі отримує запрошення на роботу в Чикаго.

Запитуючи у свого боса Брюса Джексона, чому той не їде в Чикаго, Джеймі отримує відповідь, що гроші в житті — не головне. Брюсу подобається тихе спокійне життя в маленькому містечку, у маленькому будинку, таке життя, яке він веде.

Збираючи речі, Джеймі переглядає відеозапис своєї розмови з Мегі. Раптово він розуміє, що Мегі потрібна йому така, якою вона є. У нього потреба кохати її й піклуватися про неї. Джеймі знаходить Меггі вмовляє її дозволити йому піклуватися про неї та кохати її. Здається, Мегі зустріла того, на кого чекала все життя. Джеймі не їде в Чикаго, залишається з Мегі. Він знайшов сенс життя. Вони щасливі разом.

У фільмі знімались[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Fritz, Ben (23 листопада 2010). Movie projector: 'Harry Potter' to rule again as four new movies open, three competing for women. Los Angeles Times. Tribune Company. Архів оригіналу за 18 вересня 2017. Процитовано 26 листопада 2010. Still, 20th Century Fox and Regency Pictures spent only about $30 million to make it, giving them as much chance as their competitors to turn a profit.
  2. Love and Other Drugs (2010). Box Office Mojo. Amazon.com. Архів оригіналу за 14 вересня 2010. Процитовано 5 грудня 2010.
  3. Love and Other Drugs. The Numbers. Nash Information Services. Архів оригіналу за 15 жовтня 2010. Процитовано 4 лютого 2011.
  4. Новий фільм Едварда Цвіка обзавівся акторами другого плану. Архів оригіналу за 31 липня 2010. Процитовано 11 березня 2011.
  5. Книга [Архівовано 11 березня 2011 у Wayback Machine.] на сайті amazon.com
  6. Release dates for Love and Other Drugs (2010). Архів оригіналу за 11 квітня 2016. Процитовано 11 березня 2011.
  7. Parents Guide for Love and Other Drugs (2010). Архів оригіналу за 21 жовтня 2010. Процитовано 11 березня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]