Прибульці 3: Взяття Бастилії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прибульці 3: Взяття Бастилії
Les Visiteurs : La Révolution
Жанр Комедія
Історичний
Режисер Жан-Марі Пуаре
Продюсер Жан-Марі Пуаре
Крістіан Клав'є
Серж де Пук
Сценарист Жан-Марі Пуаре
Крістіан Клав'є
У головних
ролях
Крістіан Клав'є
Жан Рено
Франк Дюбоск
Карін Віар
Сільвія Тестю
Марі-Анн Шазель
Оператор Стефан Ле Парк
Композитор Ерік Леві
Монтаж Філіп Бургей
Кінокомпанія Gaumont
Nexus Factory
Okko Productions
Ouille Productions
Дистриб'ютор Ukrainian Film Distribution
Тривалість 110 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Дата виходу 7 квітня 2016 року (Україна)
Кошторис $28.4 млн[1]
Касові збори $18.6 млн[2]
IMDb ID 2441982
Попередній Прибульці 2: Коридори часу
CMNS: Прибульці 3: Взяття Бастилії у Вікісховищі

«Прибульці 3: Взяття Бастилії» (фр. Les Visiteurs : La Révolution, дослівно — «Прибульці 3: Революція») — французький історично-фантастичний фільм-комедія, знятий Жан-Марі Пуаре. Є продовженням фільмів «Прибульці» (1993) та «Прибульці 2: Коридори часу» (1998)[3]. Прем'єра стрічки в Україні відбулась 7 квітня 2016 року. Фільм розповідає про пригоди графа Де Монмірая та його зброєносця Жакуя в часи Великої французької революції.

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм є продовженням другої частини.

В останній раз відправившись в XX століття, Годфруа де Монмірай і його зброєносець Жакуй більше не повернулися в Середньовіччя. Вважаючи Годфруа безвісти зниклим, король Франції Людовик VI має намір поділити його землі між іншими васалами, а замок де Монмірай знищити. Щоб врятувати володіння свого пана, воїни Годфруа вирушають за допомогою до Евсебіуса, але виявляють його мертвим. У цей момент з'являється його дочка, відьма, яка повідомляє воїнам, що їх пан насправді не пропав, а знаходиться в майбутньому. Через перебування в коридорах часу він і Жакуй прискорено старіють.

Герої прибувають в 1793 рік, де їх беруть під арешт як англійських шпигунів і засуджують до смерті через гільйотину. На суді присутня дружина громадського обвинувача Жакуйє, чергового нащадка Жакуя. Вона приймає Жакуя за покійного дядька Жакуйє. У Франції йде кровопролитна революція, вищі стани знаходяться під загрозою знищення, аристократи рятуються втечею. Годфруа організовує бунт в камері смертників і героям вдається втекти разом з новим знайомим Лоренцо Бальдіні, який залишається в боргу за порятунок життя.

Жакуйє має намір заволодіти замком де Монмірай, але перед цим винищити все сімейство. Годфруа, Жакуй і Лоренцо вирушають до замку, де Годфруа представляється своїм нащадкам як австрійський кузен Курт, який допоможе Монміраям втекти з країни. Все сімейство вирушає до Парижа, з ризиком для життя минаючи на дорогах пости народної поліції. Годфруа дізнається, що його нащадок Гонзаг боягузливо змінив прізвище на де Мольфет і став прихильником революції. Оскільки Годфруа і Жакуй були в майбутньому, вони знають, що незабаром Жакуйє заарештує Гонзага, після чого він буде страчений за наказом Максиміліана Робесп'єра. Повіривши своїй дружині, Жакуйє намагається прикрити Жакуя і Годфруа від поліції. Обставини складаються так, що Робесп'єр, Жакуй, Годфруа і Жакуйє вечеряють за одним столом. Робесп'єр наказує Жакуйє протягом 48 годин знайти і стратити бунтівників, які організували бунт в камері смертників. За порадою Годфруа соратники Робесп'єра радять взяти Жакуйє прізвище Жакар. Від одного з соратників герої дізнаються про місцеву чародійку. При зустрічі з нею, вони дізнаються, де знаходиться нащадок Евсебіуса, який приготує їм зілля для повернення в свій час. Перед відходом Годфруа повідомляє Гонзагу про його майбутнє і про те, що рід де Монмірай необхідно продовжити. Поліція бачить Жакуя і Годфруа, після чого починається гонитва на екіпажах. В останній момент герої разом з чарівником здійснюють переміщення в часі.

Всі троє приходять в себе в лісі поблизу замку де Монмірай. Годфруа радіє поверненню додому, а Жакуй як і раніше хоче в майбутнє, де можна їздити на автомобілях. У цей момент вони помічають розвієнний над замком прапор Третього Рейху і німецьких солдатів. У замку на правах керуючого готелем, проживає нащадок Жакуя Едмон Жакар і його юний син Жак-Анрі. Проникнувши в замок через таємний вхід, Годфруа, Жакуй і чарівник трапляються на очі німцям. Чарівника заарештовують, а героям вдається втекти. У лісі вони стикаються з французькими партизанами, серед яких виявляється нащадок Гонзага.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.jpbox-office.com/fichfilm.php?id=15192
  2. < Les Visiteurs 3: la Terreur (The Visitors: Bastille Day). Box Office Mojo. Процитовано 4 серпня 2016.
  3. Съемки французского фильма "Пришельцы-3" в бельгийском городе Намюр разозлили местных коммерсантов. 23 червня 2015. Процитовано 23 червня 2015.(рос.)

Посилання[ред. | ред. код]