Рейтинг кліків

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Рейтинг кліків або Клікабельність (англ. Click-through rate, CTR) — відношення числа кліків на оголошення до числа його показів. Вимірюється у відсотках. Використовується для виміру ефективності онлайн-реклами для певного вебсайту чи email-кампаній.[1]

Формула розрахунку: CTR = (число кліків / число показів) х 100 %. Наприклад, якщо рекламне оголошення було показано 100 разів, а клікнули по ньому лише один раз, то показник CTR дорівнюватиме 1 %.[2]

Можна сказати, що це ККД (коефіцієнт корисної дії) оголошення, що визначає ефективність його роботи та ефективність рекламної кампанії загалом. Чим вищий CTR, тим точніше оголошення відповідає запиту і тим нижчою для рекламодавця буде ціна виходу на гарантовані покази.

Слід зазначити, що показник більший за 2 % вважається успішним, і загалом рекламну кампанію з таким показником можна вважати успішною.[3]

Найвищий CTR може забезпечити контекстна реклама в пошукових системах, коли оголошення рекламодавців відображаються залежно від пошукових запитів користувачів.

Великий вплив на CTR реклами мають її розмір, яскравість, контрастність і місце розташування на вебсторінці.

Проте потрібно мати на увазі, що для іміджевої реклами значення CTR набагато менш важливе, ніж кількість користувачів, які її побачать, і та увага, яку вони їй приділять.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Google AdWords: Довідка. Google. Архів оригіналу за 10 квітня 2009. Процитовано 8 жовтня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Dictionary. web.archive.org. 21 листопада 2012. Архів оригіналу за 21 листопада 2012. Процитовано 26 серпня 2022.
  2. Shimp, Terence A. (29 грудня 2008). Advertising Promotion and Other Aspects of Integrated Marketing Communications (англ.). Cengage Learning. ISBN 978-0-324-59360-0.
  3. Li, Hairong; Leckenby, John D. (2004). Internet Advertising Formats and Effectiveness (PDF). Center for Interactive Advertising. Процитовано 26 лютого 2010.

Див. також[ред. | ред. код]