Супер 8

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Супер 8
Super 8
Жанр фантастика, екшн
Режисер Дж. Дж. Абрамс
Продюсер Стівен Спілберг
Дж. Дж. Абрамс
Брайан Берк
Сценарист Дж. Дж. Абрамс
У головних
ролях
Джоел Кортні
Ель Феннінг
Кайл Чендлер
Аманда Мічалка
Оператор Ларрі Фонг
Композитор Майкл Джаккіно
Монтаж Меріенн Брендон
Мері Джо Марки
Кінокомпанія Bad Robot Productions
Amblin Entertainment
Дистриб'ютор США Paramount Pictures
Україна B&H
Тривалість 112 хв.
Мова Англійська
Країна США США
Рік 2011
Дата виходу США 10 червня 2011
Україна 16 червня 2011
Кошторис 50 млн. $[1]
Касові збори 260 млн. $[1]
IMDb ID 1650062
Рейтинг MPAA: PG-13
super8-movie.com

«Супер 8» (англ. Super 8) — американський науково-фантастичний фільм, режисером і сценаристом якого виступив Джефрі Джейкоб Абрамс, а співпродюсером Стівен Спілберг.

Сюжет[ред. | ред. код]

Поїзд, що переміщає в 1979 році щось секретне в контейнері з написом «Військово-повітряні сили США» з «Зони 51» на авіабазу в штаті Огайо, потрапляє в катастрофу, і з контейнера виривається «щось», що володіє надлюдською силою. Його вдається зняти декільком очевидцям на камеру Super 8...

Внаслідок нещасного випадку на роботі гине мати головного героя - Джо Лемба. Він та його батько тяжко переживають втрату близької людини.

Проходить 4 місяці після трагічної події. В Джо починаються канікули й він разом із друзями Керрі, Престоном, Чарльзом і Мартіном збираються знімати кіно. Чарльз запрошує на роль дружини головного героя Еліс Дейнард, яка, схоже, подобається Джо. Основна локація сцени, яку задумав зняти Чарльз - невеличка дерев'яна будівля біля залізничної дороги. Під час репетиції всі хлопці стають враженими наскільки гарно виконує свою роль Еліс, але на горизонті з'являється потяг і Чарльз вирішує почати «екстремальні зйомки». Поїзд на шаленій швидкості проноситься повз «знімальний майданчик», сцену майже завершено, та Джо помічає як назустріч локомотиву виїжджає автомобіль. Відбувається зіткнення, що призводить до вибухів та жахливих руйнувань. Друзям дивом вдається вижити. На місці аварії одразу з'являються люди у військовій формі.

Попри пережитий шок, діти під натиском Чарльза все ж збираються знову, щоб продовжити зйомки.

Побачивши Джо біля військових машин (там друзі влаштували чергові зйомки) його батько, замісник шерифа міста, забирає камеру та забороняє йому бачитись з Еліс. Пізніше Еліс вночі залазить через вікно до кімнати Джо, де вони розмовляють про наболіле.

Повернувшись додому, дівчина свариться з батьком та тікає з дому. Луї Дейнард намагається наздогнати її та потрапляє в аварію. А Еліс посеред дороги хапає невідома істота.

Чарльз і Джо, переглядаючи запис камери в момент катастрофи, бачать те, що вилізло з вагона поїзда.

Пізніше друзі знову збираються разом, але тепер уже, щоб піти на пошуки Еліс.

Вже в місті Мартін в результаті вибуху отримує перелом ноги. Чарльз вирішив залишитись з ним, а Джо і Кері продовжують пошуки вже удвох. Хлопці знаходять печеру загадкової істоти, де в ході безлічі героїчних дій вони рятують Еліс та вибираються назовні.

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Super 8 (2011) - Box Office Mojo. Архів оригіналу за 8 липня 2013. Процитовано 26 березня, 2013.

Посилання[ред. | ред. код]