Френсіс Бін Кобейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Френсіс Бін Кобейн
англ. Frances Bean Cobain
Народилася 18 серпня 1992(1992-08-18)[1] (31 рік)
Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Країна  США
Діяльність мисткиня, журналістка, модель
Alma mater Highland Hall Waldorf Schoold
Знання мов англійська
Батько Курт Кобейн
Мати Кортні Лав
Родичі Hank Harrisond, Linda Carrolld, Paula Foxd, Paul Hervey Foxd, Elsie Foxd, Donald Leland Cobaind, Wendy Elizabeth Fradenburgd, Leland Elmer Cobaind, Бабуся Курта Кобейнаd, John Arthur James Cobaind і Grace Almeda Gibsond
У шлюбі з Isaiah Silvad і Riley Hawkd
IMDb ID 4769966

Френсіс Бін Кобейн (англ. Frances Bean Cobain; 18 серпня 1992(19920818), Лос-Анджелес, Каліфорнія, США) — американська художниця, фотомодель, співачка і журналістка.

Біографія[ред. | ред. код]

Ранні роки[ред. | ред. код]

Френсіс Бін Кобейн народилася 18 серпня 1992 року в родині рок-музикантів Курта Кобейна[2] з гурту Nirvana та Кортні Лав з гурту Hole. Названа Френсіс — на честь співачки Френсіс МакКі з шотландського гурту The Vaselines, Бін — оскільки на ультразвуковому обстеженні здалася Кобейну схожою на квасолинку (від англ. bean — квасоля).

Ще під час вагітності Лав обмовилася, що приймає героїн. Пресу заполонили розгромні статті. Лав сказала, що її слова були вирвані з контексту і неправильно витлумачені, але це не зупинило булінгу. Органи опіки почали власне розслідування, в результаті чого Лав і Кобейна позбавили батьківських прав, коли Френсіс було 2 тижні від народження. Їм незабаром вдалося повернути опіку.

5 квітня 1994 року, коли Френсіс не було і 2 років, батька не стало. Її вихованням займалася мати і його сім'я. В особі батька Френсіс бачить насамперед рідну людину, а не героя покоління і культового музиканта. Вона не приховує, що не любить пісні гурту Nirvana. Як і не любить розмови про «клуб 27» і романтизацію його самогубства (чи вбивства).

З матір'ю відносини непрості. Коли Френсіс була малою, вона часто потрапляла в реабілітаційні клініки, і Френсіс опинялася під наглядом своїх бабусі та дідуся і соціальних органів. В 2008 році Френсіс подала на матір до суду, заявивши, що та б'є її. Лав позбавили батьківських прав і заборонили їй наближатися до дочки, а Френсіс перебралася до бабусі. Довгий час вони не спілкувалися. Однак останнім часом почали разом виходити у світ і навіть займаються арт-проєктами.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Френсіс Бін відвідувала школу «Happy Medium School» у Сіетлі, а також пройшла курс навчання в «Highland Hall Waldorf School[en]» в Нортріджі[en]. Навчалася добре без особливих зусиль.

З підліткового віку Кобейн давала різні інтерв'ю, в яких висловлювала бажання потрапити в шоу-бізнес. Багато хто передбачали їй модельну кар'єру через ефектну зовнішність і гучне прізвище. Але до моделінгу вона байдужа. Вступила до коледжу, відмовившись заради цього від ролі у фільмі Тіма Бертона «Аліса в країні чудес», щоб вивчати мистецтво. Виступала як вокалістка[3]. У червні-серпні 2008 року вона працювала стажисткою для журналу «Rolling Stone»[4].

По-справжньому її захопив живопис, і в липні 2010 року в лос-анджелеській галереї відбувся показ картин Френсіс Кобейн[5][6]. 2013 році відбулася перша персональна виставка.

На початку 2017 року Френсіс Бін Кобейн стала обличчям колекції Весна/Літо 2017 модного бренду Marc Jacob, з яким колись співпрацювала її мати[7].

У 2015 Френсіс спродюсувала документальний фільм «Курт Кобейн: Чортів монтаж».

Особисте життя[ред. | ред. код]

Кобейн довгий час зустрічалася з музикантом гурту The Eeries Ісайєю Сільва, з яким одружилася 29 червня 2014 року. Шлюб довго обговорювали в пресі. 23 березня 2016 року подала на розлучення через «непримиренні розбіжності». Суд зобов'язав її виплачувати колишньому аліменти — 12 тисяч доларів протягом 4 місяців шлюборозлучного процесу.

Як виявилося, за умовами шлюбного договору, після розлучення чоловік не отримає ні цента з її статків. Френсіс отримала 37 % спадщини батька, які оцінюються в 450 мільйонів доларів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. GeneaStar
  2. Charles R. Cross, Heavier Than Heaven. Hyperion, 2001: ISBN 0-7868-6505-9 p. 246
  3. «Kurt Cobain's Daughter, Frances Bean Cobain, makes singing debut [Архівовано 30 грудня 2013 у Wayback Machine.]» February 6, 2010.
  4. Published 7/21/08. Frances Cobain is a summer intern at Rolling Stone. Theinsider.com. Архів оригіналу за 15 липня 2012. Процитовано 8 листопада 2010.
  5. La Luz de Jesus Gallery [Архівовано 28 травня 2013 у Wayback Machine.] Los Angeles, California.
  6. Laurie Kamens. Frances Bean Cobain Assumes Pseudonym, Debuts Artwork. Архів оригіналу за 15 липня 2012. Процитовано 29 липня 2014.
  7. Дочь Курта Кобейна и Кортни Лав — новое лицо Marc Jacobs. MMR. Процитовано 28 січня 2017.