Межа (телесеріал): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Webknjaz (обговорення | внесок)
Webknjaz (обговорення | внесок)
Рядок 43: Рядок 43:


=== Озвучення від UA Team ===
=== Озвучення від UA Team ===
Інтернет-ресурс [[UA Team]] також поширює україномовну «Межу» у власному перекладі.<ref>[http://uateam.tv/fringe Межа на UA Team]</ref> Всі 5 сезонів можна переглянути на їх офіційному веб-сайті. Цікаво, що в озвученні також бере участь і згадана вище [[Аня Чиж|Анна Чиж]].
Інтернет-ресурс [[UA Team]] також поширює україномовну «Межу» у власному перекладі.<ref>[http://uateam.tv/fringe Межа на UA Team]</ref> Всі 5 сезонів можна переглянути на їх офіційному веб-сайті. Цікаво, що в озвученні також бере участь і згадана нижче [[Аня Чиж|Анна Чиж]].


=== Новий канал ===
=== Новий канал ===

Версія за 07:01, 14 жовтня 2012

Межа
Fringe
Файл:Межа.jpg
Тип телесеріал
Телеканал(и) FOX (США)
Дистриб'ютор(и) Warner Bros. Television Studios
Жанр Наукова фантастика / трилер / хорор /драма
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 1 сезон — 50 хв.
2 сезон — 43 хв.
Компанія Warner Bros. Television Studios і Bad Robot Productions
Керівник проєкту Джефрі Джейкоб Абрамс, Алекс Куртцманd і Роберто Орсіd
Режисер Джефрі Джейкоб Абрамс
Ідея Джей Джей Абрамс
Алекс Куртцман
Роберто Орчі
Продюсери Джей Джей Абрамс
Роберто Орчі
Алекс Куртцман
Брайан Берк
Джефф Пинкнер
Алекс Грейвз
Виконавчий продюсер Bryan Burkd, J. H. Wymand і Джефф Пінкнерd
У головних ролях Анна Торв
Джошуа Джексон
Джон Нобл
Ленс Реддік
Блейр Браун
Леонард Німой
Джесіка Ніколь
Кірк Асведо
Композитор Майкл Джаккіно
Країна-виробник США
Місце зйомок Торонто, Нью-Йорк, Ванкувер і Британська Колумбія
Мова оригіналу англійська[1]
Перший показ 9 вересня 200818 січня 2013
Кількість сезонів 4
Кількість серій 1 сезон — 20 епізодів
2 сезон — 23 епізоди (Список)
Час подій 2008
Посилання

«Межа» (англ. Fringe) — американський науково-фантастичний телевізійний серіал Дж. Дж. Абрамса, Роберто Орчі і Алекса Куртцмана. Прем'єра серіалу відбулася в США 9 вересня 2008 року, на каналах Fox, CTV і A, а незабаром, 17 вересня 2008, прем'єру побачили і в Австралії. Далі Європа — в Великобританії прем'єра відбулася на каналі Sky1 5 жовтня, в Швеції 2 жовтня на Kanal 5 і 1 жовтня на каналі TV3 в Ірландії. В Україні серіал запустив 14 вересня 2009 «Новий канал».

Поряд з «Ляльковим будинком» Джосс Ведон, «Fringe» — частина нової ініціативи FOX, відомої як «Remote-Free TV». Епізоди «Fringe» тривають трохи довше, ніж стандартні драми, що наявні на телебаченні. Це стане можливим завдяки зменшенню реклами і дасть змогу додати близько шести хвилин до часу серії.

Сюжет

У серіалі «Межа» йдеться про спеціального агента ФБР Олівію Данем (англ. Olivia Dunham), божевільного вченого Волтера Бішопа (англ. Walter Bishop) і його сина Пітера (англ. Peter Bishop), які досліджують аспекти науки за гранню (телепатія, левітація, невидимість, реінкарнація, генетичні мутації тощо). Команді також допомагають Астрід Фансфорд (Jasika Nicole), Броїлз (Lance Reddick). Відбувається низка досить загадкових подій, названі «Зразком» (в іншому перекладі — «Схемою») (наприклад, новонароджена дитина, за лічені хвилини дорослішає і вмирає; автобус наповнюється дивною речовиною, яка миттєво твердне, а пасажири стають як москіти в янтарі), так, ніби хтось експериментує, але вже над цілим світом, а Олівія, Пітер і Волтер беруться за розслідування цих дивних подій, щоб визначити їхнє джерело. Вони виявляють зв'язок «Зразка» з корпорацією під назвою «Месів Дайнемікс» (англ. Massive Dynamics), яка є провідною глобальною дослідницькою компанією з безліччю патентів на багато нових і важливих технологій.

Озвучення в Україні

Озвучення від UA Team

Інтернет-ресурс UA Team також поширює україномовну «Межу» у власному перекладі.[2] Всі 5 сезонів можна переглянути на їх офіційному веб-сайті. Цікаво, що в озвученні також бере участь і згадана нижче Анна Чиж.

Новий канал

Пізніше (у 2009), українською мовою озвучено телекомпанією «Новий канал». Вони переклали назву як «Грань». Ролі озвучили (1 сезон): Євген Пашин (Волтер Бішоп), Павло Скороходько, Наталя Ярошенко. 2 сезон: Євген Пашин, Роман Чупіс, Анна Чиж.

Примітки

Посилання

Шаблон:Link GA