Костюм-крило: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Monstr321 (обговорення | внесок)
Створена сторінка: '''Вінгсьют''' - це комбінезон-крило, що збільшує площу поверхні людини дозволяючи їй план...
 
Навка (обговорення | внесок)
м оформлення, інтервікі, категоризація
Рядок 1: Рядок 1:
[[Файл:Wingsuit-01.jpg|міні]]
'''Вінгсьют''' - це комбінезон-крило, що збільшує площу поверхні людини дозволяючи їй планувати в повітрі.
'''Вінгсьют''' — це комбінезон-крило, що збільшує площу поверхні людини, дозволяючи їй [[Ширяння|планувати]] в повітрі.
==Конструкція==
Сучасний вінгсьют має три двошарові крила. Кожне крило має всередині елементи поперечного силового набору. Крила надуваються набігаючим потоком через повітрозабірники і при польоті вперед створюють підйомну силу. Крім того, тиск всередині робить крило жорстким, без чого його було б важко тримати рукою.
==Політ==
Політ з вінгсьютом складний і вимагає від спортсмена фізичної підготовки та відповідних навичок. Щоб почати літати з вінгсьютом потрібно мати хоча б 200 стрибків з парашутом за останні 18 місяців<ref name="Вимоги USPA">[http://www.uspa.org/SIM/Read/Section6/tabid/169/Default.aspx#984 Вимоги USPA]</ref>.
Під час польоту парашутист рухається вперед і вниз. За 1 метр польоту вперед деякі спортсмени пролітають до 3 метрів вперед. Швидкість польоту може досягати 200 км/год. Для приземлення використовується парашут.
В останній час популярними стали польоти в декількох метрах від схилів гір. Політ відбувається в напрямку траверсу гори, що дозволяє парашутисту оминати перешкоди і вчасно набрати висоту для приземлення.
==Історія==
Близько 75 конструкторів створювали костюми типу "літаюча миша" і стрибали з ними. Майже всі вони загинули. Тому у 1950-х роках було накладено заборону на такі костюми аж до кінця 1980-х років. В середині 1990-х років француз Патрік де Гайардон сконструював костюм аналогічний сучасному вінгсьюту.


== Конструкція ==
Сучасний вінгсьют має три двошарові крила. Кожне [[крило]] має всередині елементи поперечного силового набору. Крила надуваються набігаючим потоком через повітрозабірники і при [[політ (авіація)|польоті]] вперед створюють [[підйомна сила|підйомну силу]]. Крім того, [[тиск]] всередині робить крило жорстким, без чого його було б важко тримати рукою.

== Політ ==
Політ з вінгсьютом складний і вимагає від спортсмена фізичної підготовки та відповідних навичок. Щоб почати літати з вінгсьютом потрібно мати хоча б 200 стрибків з [[парашут]]ом за останні 18 місяців<ref name="Вимоги USPA">[http://www.uspa.org/SIM/Read/Section6/tabid/169/Default.aspx#984 Вимоги USPA] {{ref-en}}</ref>.
Під час польоту парашутист рухається вперед і вниз. За 1 метр польоту вперед деякі спортсмени пролітають до 3 метрів вперед. [[Швидкість]] польоту може досягати 200 км/год. Для приземлення використовується парашут.
Останнім часом популярними стали польоти в декількох метрах від схилів гір. Політ відбувається в напрямку траверсу гори, що дозволяє парашутисту оминати перешкоди і вчасно набрати висоту для приземлення.

== Історія ==
Близько 75 конструкторів створювали костюми типу «літаюча миша» і стрибали з ними. Майже всі вони загинули. Тому у 1950-х роках було накладено заборону на такі костюми аж до кінця 1980-х років. В середині 1990-х років француз [[Патрік де Гайардон]] сконструював костюм аналогічний сучасному вінгсьюту.

==Примітки==
{{commonscat|Wingsuits}}
{{примітки}}
{{примітки}}

{{Refimprove|date=січень 2013}}

[[Категорія:Спортивний інвентар]]
[[ca:Vestit ala]]
[[da:Wingsuit]]
[[de:Wingsuit]]
[[en:Wingsuit flying]]
[[es:Traje aéreo]]
[[eo:Flugkostumo]]
[[fr:Vol en wingsuit]]
[[hi:विंगसूट फ़्लाइंग (उड़ान)]]
[[it:Tuta alare]]
[[he:טיסה בחליפת כנפיים]]
[[kn:ರೆಕ್ಕೆದಿರಿಸು ಹಾರಾಟ]]
[[nl:Wingsuit]]
[[ja:ウイングスーツ]]
[[no:Vingedrakt]]
[[pl:Wingsuit]]
[[pt:Wingsuit]]
[[ru:Вингсьют]]
[[fi:Liitopuku]]
[[zh:飛鼠裝滑翔運動]]

Версія за 13:26, 3 січня 2013

Вінгсьют — це комбінезон-крило, що збільшує площу поверхні людини, дозволяючи їй планувати в повітрі.

Конструкція

Сучасний вінгсьют має три двошарові крила. Кожне крило має всередині елементи поперечного силового набору. Крила надуваються набігаючим потоком через повітрозабірники і при польоті вперед створюють підйомну силу. Крім того, тиск всередині робить крило жорстким, без чого його було б важко тримати рукою.

Політ

Політ з вінгсьютом складний і вимагає від спортсмена фізичної підготовки та відповідних навичок. Щоб почати літати з вінгсьютом потрібно мати хоча б 200 стрибків з парашутом за останні 18 місяців[1]. Під час польоту парашутист рухається вперед і вниз. За 1 метр польоту вперед деякі спортсмени пролітають до 3 метрів вперед. Швидкість польоту може досягати 200 км/год. Для приземлення використовується парашут. Останнім часом популярними стали польоти в декількох метрах від схилів гір. Політ відбувається в напрямку траверсу гори, що дозволяє парашутисту оминати перешкоди і вчасно набрати висоту для приземлення.

Історія

Близько 75 конструкторів створювали костюми типу «літаюча миша» і стрибали з ними. Майже всі вони загинули. Тому у 1950-х роках було накладено заборону на такі костюми аж до кінця 1980-х років. В середині 1990-х років француз Патрік де Гайардон сконструював костюм аналогічний сучасному вінгсьюту.

Примітки

  1. Вимоги USPA (англ.)