PEAR: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 16: Рядок 16:
}}
}}


'''PEAR''' ([[Англійська мова|англ]]. ''[[PHP]] Extension and Application Repository'' — [[Українська мова|укр]]. ''Репозитарій Розширень і Додатків PHP'') — це бібліотека класів PHP з відкритим [[Вихідний код|вихідним кодом]], велике сховище [[Програмне забезпечення|програмного забезпечення]] яке включає багато складових частин і в цілому призначене для розширення області застосування і підвищення надійності мови [[PHP]]. Завдяки PEAR розробники мають можливість швидше створювати програмне забезпечення, яке має більш розвинуті [[Функція (програмування)|функції]] і разом з тим характеризується підвищеною надійністю.
'''PEAR''' ([[Англійська мова|англ]]. ''[[PHP]] Extension and Application Repository'' — [[Українська мова|укр]]. ''Репозиторій Розширень і Додатків PHP'') — це бібліотека класів PHP з відкритим [[Вихідний код|вихідним кодом]], велике сховище [[Програмне забезпечення|програмного забезпечення]] яке включає багато складових частин і в цілому призначене для розширення області застосування і підвищення надійності мови [[PHP]]. Завдяки PEAR розробники мають можливість швидше створювати програмне забезпечення, яке має більш розвинуті [[Функція (програмування)|функції]] і разом з тим характеризується підвищеною надійністю.


Найбільш корисним і широко відомим елементом репозитарія PEAR являється передбачена в ньому система управління [[Пакети даних|пакетами]], яка дозволяє підвищити ступінь використання розробниками створеного раніше програмного забезпечення. Основною частиною цієї системи являється оперативна [[База даних|база даних]], яка складається з модулів [[Програмний код|коду]] і яка надає доступ всім охочим за допомогою автоматизованого процесу, ці модулі коду розширюють можливості мови PHP. Наприклад, модулі PEAR дозволяють програмістам звертатися за допомогою мови PHP до каталогів [[LDAP]] і відкривати файли в форматі [[Ogg Vorbis]] не підготовлюючи самостійно додадкові [[Клас (програмування)|класи]] для цих завдань.Програмісти, які застосовують пакети PEAR можуть сконцентувати зусилля на вдосконаленні функціональних можливостей своїх розробок, а не витрачати час на вирішення проблем самого низького рівня.
Найбільш корисним і широко відомим елементом репозиторія PEAR являється передбачена в ньому система управління [[Пакети даних|пакетами]], яка дозволяє підвищити ступінь використання розробниками створеного раніше програмного забезпечення. Основною частиною цієї системи являється оперативна [[База даних|база даних]], яка складається з модулів [[Програмний код|коду]] і яка надає доступ всім охочим за допомогою автоматизованого процесу, ці модулі коду розширюють можливості мови PHP. Наприклад, модулі PEAR дозволяють програмістам звертатися за допомогою мови PHP до каталогів [[LDAP]] і відкривати файли в форматі [[Ogg Vorbis]] не підготовлюючи самостійно додадкові [[Клас (програмування)|класи]] для цих завдань.Програмісти, які застосовують пакети PEAR можуть сконцентувати зусилля на вдосконаленні функціональних можливостей своїх розробок, а не витрачати час на вирішення проблем самого низького рівня.


PEAR — це не тільки репозитарій, але і цілий напрямок досліджень, в рамках якого створений набір правил, які торкаються того, як саме повинен писатися код. Ці правила можна розглядати, як посібник по хорошому стилю написання коду в PHP. Правила стилю кодування призначені для [[Регламентація|регламентації]] стулю модулів, які входять до складу репозитарія PEAR, але в дійсності цілком можуть бути розповсюджені на всі роботи, які виконані з допомогою мови PHP.
PEAR — це не тільки репозиторій, але і цілий напрямок досліджень, в рамках якого створений набір правил, які торкаються того, як саме повинен писатися код. Ці правила можна розглядати, як посібник по хорошому стилю написання коду в PHP. Правила стилю кодування призначені для [[Регламентація|регламентації]] стулю модулів, які входять до складу репозиторія PEAR, але в дійсності цілком можуть бути розповсюджені на всі роботи, які виконані з допомогою мови PHP.


== Загальний опис репозиторію PEAR ==

В ході створення програм на мові PHP часто виникають одинакові задачі для яких потрібні готові бібліотеки функцій, які суттєво б їх спростили. В рамках проекту PEAR існує велика і постійно зростаюча бібліотека якісного, рительно супроводжуваного коду і добре документованого коду PHP, який пройшов багато етапів контролю якості.





Версія за 19:47, 22 січня 2013

PEAR
Тип бібліотека розширень
Автор Stig Sæther Bakkend
Операційна система GNU/Linux[d] і BSD[d]
Мова програмування PHP
Вебсайт pear.php.net

PEAR (англ. PHP Extension and Application Repositoryукр. Репозиторій Розширень і Додатків PHP) — це бібліотека класів PHP з відкритим вихідним кодом, велике сховище програмного забезпечення яке включає багато складових частин і в цілому призначене для розширення області застосування і підвищення надійності мови PHP. Завдяки PEAR розробники мають можливість швидше створювати програмне забезпечення, яке має більш розвинуті функції і разом з тим характеризується підвищеною надійністю.

Найбільш корисним і широко відомим елементом репозиторія PEAR являється передбачена в ньому система управління пакетами, яка дозволяє підвищити ступінь використання розробниками створеного раніше програмного забезпечення. Основною частиною цієї системи являється оперативна база даних, яка складається з модулів коду і яка надає доступ всім охочим за допомогою автоматизованого процесу, ці модулі коду розширюють можливості мови PHP. Наприклад, модулі PEAR дозволяють програмістам звертатися за допомогою мови PHP до каталогів LDAP і відкривати файли в форматі Ogg Vorbis не підготовлюючи самостійно додадкові класи для цих завдань.Програмісти, які застосовують пакети PEAR можуть сконцентувати зусилля на вдосконаленні функціональних можливостей своїх розробок, а не витрачати час на вирішення проблем самого низького рівня.

PEAR — це не тільки репозиторій, але і цілий напрямок досліджень, в рамках якого створений набір правил, які торкаються того, як саме повинен писатися код. Ці правила можна розглядати, як посібник по хорошому стилю написання коду в PHP. Правила стилю кодування призначені для регламентації стулю модулів, які входять до складу репозиторія PEAR, але в дійсності цілком можуть бути розповсюджені на всі роботи, які виконані з допомогою мови PHP.

Загальний опис репозиторію PEAR

В ході створення програм на мові PHP часто виникають одинакові задачі для яких потрібні готові бібліотеки функцій, які суттєво б їх спростили. В рамках проекту PEAR існує велика і постійно зростаюча бібліотека якісного, рительно супроводжуваного коду і добре документованого коду PHP, який пройшов багато етапів контролю якості.