Фотограф: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Addbot (обговорення | внесок)
м Вилучення 35 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:q33231
Рядок 27: Рядок 27:
[[Категорія:Фотографи|*]]
[[Категорія:Фотографи|*]]
[[Категорія:Професії сфери послуг]]
[[Категорія:Професії сфери послуг]]
== Посилання ==
* [http://www.renvema.com/inx.html Фотограф Мар'яна Шама]

Версія за 00:07, 17 квітня 2013

Фотограф або світливецьлюдина що створює фотографії за допомогою фотокамери.

Фотографи можуть бути професіоналами чи аматорами. Професіонали заробляють фотографією на життя, аматори знімають для задоволення.

Робота фотографа може складати просту зйомку натюрморту, портрету, пейзажу і т.д., або зйомку і обробку матеріалу. Створення фотографії може бути як творчістю одного фотографа, так і роботою цілої групи людей. Наприклад, фотографа, асистента, візажиста, моделі, фуд-стиліста, декоратора, модел’єра і т.д.

Професіонали часто поділяються на дрібніші спеціальності: фотожурналісти, весільні фотографи, модельні, рекламні, пейзажні, спортивні. Є такі, що займаються кількома видами зйомки.

Фотограф, перш за все, демонструє на відбитку свій погляд. Саме тому, фотограф є митцем. З самого початку існування фотографії між фотографами та іншими представниками штуки існував конфлікт сприйняття фотографії. Перші вважали її мистецтвом, другі – технічним процесом. Але з часом більшість визнала те, що створення образу – це по-перше створення композиції, бачення та винахід, і вже по-друге – технічний процес обробки, який теж згодом став інструментом штукарів.

Див. також

Посилання