Центральний Бедфордшир: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Створена сторінка: 200пкс|Унітарна одиниця на мапі Англії|міні '''Центральний Бе́дф...
 
Немає опису редагування
Рядок 9: Рядок 9:
== Географія ==
== Географія ==


Центральний Бедфордшир знаходиться в західній частині регіону [[Східна Англія]], у центрі церемоніального графства [[Бедфордшир]] і займає площу 715 км². Межує на північному сході з районами [[Південний Кембріджшир]] і [[Гантінгдонширі]] графства [[Кембриджшир]], на південному сході з районами [[Північний Гартфордшир]], [[Сіті-оф-Сент-Олбанс]], [[Дакорум]] графства [[Гартфордшир]] та унітарною одиницею [[Лутон]], на заході з районом [[Ейлсбері-Вейл]] і унітарною одиницею [[Мілтон-Кінз (район)|Мілтон-Кінз]] графства [[Бакінгемшир]], на півночі з унітарною одиницею [[Бедфорд]].
Центральний Бедфордшир знаходиться в західній частині регіону [[Східна Англія]], у центрі церемоніального графства [[Бедфордшир]] і займає площу 715 км². Межує на північному сході з районами [[Південний Кембріджшир]] і [[Гантінгдонширі]] графства [[Кембриджшир]], на південному сході з районами [[Північний Гартфордшир]], [[Сіті-оф-Сент-Олбанс]], [[Дакорум]] графства [[Гартфордшир]] та унітарною одиницею [[Лутон]], на заході з районом [[Ейлсбері-Вейл]] і унітарною одиницею [[Мілтон-Кінз (район)|Мілтон-Кінз]] графства [[Бакінгемшир]], на півночі з унітарною одиницею [[Бедфорд (район)|Бедфорд]].


== Посилання ==
== Посилання ==

Версія за 17:51, 24 квітня 2013

Унітарна одиниця на мапі Англії

Центральний Бе́дфордшир (англ. Central Bedfordshire) — унітарна одиниця у Східній Англії, в центрі церемоніального графства Бедфордшир. Населення — 233 661 людей. Площа — 715 км². Найбільші міста — Данстебл і Лейтон-Баззард. Адміністративний центр — село Чіксендс.

Історія

Утворена в ході реформи місцевого самоврядування 1 квітня 2009 року шляхом злиття районів Середній Бедфордшир і Південний Бедфордшир неметропольного графства Бедфордшир.

Географія

Центральний Бедфордшир знаходиться в західній частині регіону Східна Англія, у центрі церемоніального графства Бедфордшир і займає площу 715 км². Межує на північному сході з районами Південний Кембріджшир і Гантінгдонширі графства Кембриджшир, на південному сході з районами Північний Гартфордшир, Сіті-оф-Сент-Олбанс, Дакорум графства Гартфордшир та унітарною одиницею Лутон, на заході з районом Ейлсбері-Вейл і унітарною одиницею Мілтон-Кінз графства Бакінгемшир, на півночі з унітарною одиницею Бедфорд.

Посилання