Доктор соціологічних наук: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Andreev777 (обговорення | внесок)
Andreev777 (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Доктор соціологічних наук''' — вищий науковий ступінь. В Україні існує два наукових ступені: «''доктор наук''» та «''кандидат наук''». Доктор наук — вищий [[науковий ступінь]], присуджується на підставі захисту докторської дисертації, яка являє собою сукупність результатів, що розв'язують важливу наукову або науково-прикладну проблему. Захист дисертації відбувається на відкритому засіданні спеціалізованої вченої ради, що складається з докторів наук, яким [[Міністерство освіти і науки України|Міністерством освіти і науки України]] надано право розглядати дисертації з певної спеціальності.
'''Доктор соціологічних наук''' — вищий науковий ступінь у галузі соціологічних наук. В Україні існує два наукових ступені: «''доктор наук''» та «''кандидат наук''». Доктор наук — вищий [[науковий ступінь]], присуджується на підставі захисту докторської дисертації, яка являє собою сукупність результатів, що розв'язують важливу наукову або науково-прикладну проблему. Захист дисертації відбувається на відкритому засіданні спеціалізованої вченої ради, що складається з докторів наук, яким [[Міністерство освіти і науки України|Міністерством освіти і науки України]] надано право розглядати дисертації з певної спеціальності.


== Порядок присудження наукового ступеня ==
== Порядок присудження наукового ступеня ==

Версія за 15:58, 5 травня 2013

Доктор соціологічних наук — вищий науковий ступінь у галузі соціологічних наук. В Україні існує два наукових ступені: «доктор наук» та «кандидат наук». Доктор наук — вищий науковий ступінь, присуджується на підставі захисту докторської дисертації, яка являє собою сукупність результатів, що розв'язують важливу наукову або науково-прикладну проблему. Захист дисертації відбувається на відкритому засіданні спеціалізованої вченої ради, що складається з докторів наук, яким Міністерством освіти і науки України надано право розглядати дисертації з певної спеціальності.

Порядок присудження наукового ступеня

Порядок присудження наукового ступеня «доктор наук» визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2007 р. № 423.[1]. Науковий ступінь доктора наук присуджується спеціалізованою вченою радою на підставі прилюдного захисту дисертації особою, яка має науковий ступінь кандидата наук, і затверджується Міністерством освіти і науки України з урахуванням висновку відповідної експертної ради. Докторський ступінь є достатнім, щоб у вищих навчальних закладах посісти місце професора. Докторський ступінь країн СНД і більшості країн Заходу кардинально відрізняється. Ступінь Ph.D. (доктор філософії) приблизно еквівалентний ступеню кандидата наук.

Спеціальності, за якими присуджується науковий ступінь «Доктор соціологічних наук»

  • 22.00.01 Теорія та історія соціології
  • 22.00.02 Методологія та методи соціологічних досліджень
  • 22.00.03 Соціальні структури та соціальні відносини
  • 22.00.04 Спеціальні та галузеві соціології

Докладніше: Доктор наук

Примітки