Голос країни: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 18: Рядок 18:
|виконавчий продюсер= [[Ірина Іонова]]
|виконавчий продюсер= [[Ірина Іонова]]
|назва_продюсера_2 = Продюсер
|назва_продюсера_2 = Продюсер
|у головних ролях = [[Арбеніна Діана Сергіївна|Діана Арбеніна]] <br /> [[Руслана Лижичко]] <br /> [[П'єха Станіслав Пятрасович|Стас П'єха]] <br /> [[Олександр Пономарьов]] <br /> [[Олег Скрипка]] <br /> Валерія Тіна Кароль
|у головних ролях = [[Арбеніна Діана Сергіївна|Діана Арбеніна]] <br /> [[Руслана Лижичко]] <br /> [[П'єха Станіслав Пятрасович|Стас П'єха]] <br /> [[Олександр Пономарьов]] <br /> [[Олег Скрипка]] <br /> Валерія <br /> [[Тіна Кароль]] <br /> [[Вакарчук Святослав Іванович|Святослав Вакарчук]]
|narrated =
|narrated =
|opentheme =
|opentheme =
Рядок 42: Рядок 42:
Шоу є українською адаптацією формату ''[[The Voice]]'', створеного медіа-магнатом Джоном де Молом у [[Нідерланди|Нідерландах]]. Перший сезон відповідного проекту «Голос Голландії» (''The Voice of Holland'') добіг кінця на телеканалі RTL4 і мав шалений успіх в своїй країні. Наступною країною, де було втілено проект, стали [[Сполучені Штати Америки|Сполучені Штати]]. Україна стала третьою країною, де втілено цей формат, хоча права придбали понад 20 країн.
Шоу є українською адаптацією формату ''[[The Voice]]'', створеного медіа-магнатом Джоном де Молом у [[Нідерланди|Нідерландах]]. Перший сезон відповідного проекту «Голос Голландії» (''The Voice of Holland'') добіг кінця на телеканалі RTL4 і мав шалений успіх в своїй країні. Наступною країною, де було втілено проект, стали [[Сполучені Штати Америки|Сполучені Штати]]. Україна стала третьою країною, де втілено цей формат, хоча права придбали понад 20 країн.


[[Голос країни (перший сезон)|Перший сезон]] шоу розпочався [[22 травня]] [[2011]], а [[Голос країни (другий сезон)|другий]] — з 8 січня 2012 по 29 квітня 2012. Нині триває кастинг третього сезону.
[[Голос країни (перший сезон)|Перший сезон]] шоу розпочався [[22 травня]] [[2011]], [[Голос країни (другий сезон)|другий]] — з 8 січня 2012 по 29 квітня 2012, а третій - з 10 березня 2013 по 9 червня 2013.


== Опис проекту ==
== Опис проекту ==

Версія за 08:50, 30 травня 2013

Голос країни
Голос країни
Тип співоче талант-шоу
Телеканал(и) 1+1
Жанр талант-шоу, телегра, ток-шоу і реаліті-телебаченняd
Ведучий Андрій Доманський
Катя Осадча
Анатолій Анатоліч
Формат зображення 4:3
Компанія 1+1
Керівник проєкту Джон де Молd
Музичний продюсер Костянтин Меладзе
Продюсер Ірина Іонова
У головних ролях Діана Арбеніна
Руслана Лижичко
Стас П'єха 
Олександр Пономарьов
Олег Скрипка
Валерія
Тіна Кароль
Святослав Вакарчук
Країна-виробник Україна Україна
Мова оригіналу українська, російська
Перший показ 22 травня 2011
Кількість сезонів 3
Кількість серій 61
Посилання

«Голос країни» — телевізійне співоче талант-шоу, що виходить на телеканалі «1+1». Головна відмінність проекту в тому, що участь у шоу забезпечують насамперед вокальні здібності та талант; зовнішність і вік учасників мають вторинне значення.

Шоу є українською адаптацією формату The Voice, створеного медіа-магнатом Джоном де Молом у Нідерландах. Перший сезон відповідного проекту «Голос Голландії» (The Voice of Holland) добіг кінця на телеканалі RTL4 і мав шалений успіх в своїй країні. Наступною країною, де було втілено проект, стали Сполучені Штати. Україна стала третьою країною, де втілено цей формат, хоча права придбали понад 20 країн.

Перший сезон шоу розпочався 22 травня 2011, другий — з 8 січня 2012 по 29 квітня 2012, а третій - з 10 березня 2013 по 9 червня 2013.

Опис проекту

Окрім співаків-учасників, головними дійовими особами шоу є чотири тренери — відомі вокальні виконавці, кожен з яких представляє певний музичний жанр. Кожен тренер формує свою команду співаків, з якими співпрацюватиме на подальших етапах проекту.

Під час проекту тренери не змінюють учасника, не обмежують його «форматом». Їх головна мета, за допомогою професійної команди підкреслити талант співака та вивести його на «музичну Говерлу» країни. В шоу немає місця іронічним зауваженням та упередженій критиці — лише професійні поради та підтримка учасників.

Музичний продюсер шоу - Костянтин Меладзе. Він керує першим етапом кастингу, а також підбирає репертуар учасникам, займається аранжуванням тощо.[1] В третьому сезоні "Голосу країни" музичним продюсером став Юрій Шепета, який багато років працював у команді Меладзе. Сам Костянтин Меладзе продовжив роботу з проектом як консультант[2].

Головний приз «Голосу країни» — контракт із рекординговою компанією.

Виступи відбуваються наживо в супроводі живого оркестру.

Зйомки проводяться за адресою: Київ, ВДНГ, 12 павільйон (пр. Ак. Глушкова, 1).

3G-репортер

В рамках «Голосу країни» також виходить спеціальне онлайнове шоу «3G-репортер» про закулісне життя проекту. На сайті «Голосу країни» і на сторінках соціальних мереж глядачі, паралельно з телевізійним ефіром, можуть спостерігати за закулісними подіями, бачити емоції учасників безпосередньо після виступу, дізнаватися більше про їх біографію.

Правила шоу

Кастинг

Кастинг проекту відбувається у два етапи. Перший — доефірний, коли «голос країни» шукають всією Україною. Відбором керує музичний продюсер шоу. Так, участь у першому етапі кастингу першого сезону шоу взяли 5000 осіб, з яких до наступного етапу відібрали 150 учасників.[3]

Другий етап — «сліпі прослуховування» (або «Вибір наосліп»), де чотири тренери роблять свій вибір, орієнтуючись виключно на голос учасника. Під час виступу учасників тренери сидять спиною до сцени. Якщо вони вирішують обирати учасника до своєї команди, вони повертаються до сцени лицем. Якщо до кінця виступу вони не повернулися лицем до учасника — вони не можуть взяти його в команду. Якщо до учасника під час виступу повернулося кілька тренерів, учасник сам обирає, в команду якого з можливих тренерів іти.

Із 150 учасників другого етапу кастингу до наступного етапу змагань проходять лише 56 співаків[3] (по 14 учасників в команді кожного тренера).

Змагання

Власне змагання в шоу також відбувається в два етапи. На першому «командному» етапі кожен тренер готує та відправляє на «ринг» двох вокалістів своєї команди для «музичного двобою» — спільного виконання однієї пісні (дует), після якого тренер вирішує хто зі співаків залишається у команді, а хто вибуває. У результаті цього етапу, у кожній команді залишиться по шість вокалістів, які вже сольно змагаються за головний приз у прямих ефірах шоу.[4]

Під час кожного прямого ефіру інтерактивне голосування глядачів визначає лідерів, які проходять до наступного ефіру (глядачі їх «рятують» від вибування). Серед інших, не «врятованих», конкурсантів тренери обирають також тих, хто на їхню думку може проявити себе найкраще у наступних ефірах (їм даровано «імунітет» від вибування). Решта учасників або повторюють свої виступи на пустій сцені, і тренер має обрати хто залишає проект («бій на виліт»), або вибувають одразу.

Такий формат ефірів повторюється до півфіналу, у якому глядацьке голосуванням разом з тренерськими преференціями спільно визначає переможців у кожній команді. У фіналі глядачі спершу визначають двох найкращих співаків за загальним голосуванням, а насамкінець — відбувається остаточне голосування глядачів для вибору кращого серед двох лідерів. Саме той і отримує головний приз конкурсу.

Сезони

Сезон Перший ефір Фінал Тренери Фіналісти
Перший сезон 22 травня 2011 11 вересня 2011 Діана Арбеніна
Руслана Лижичко
Олександр Пономарьов
Стас П'єха
Іван Ганзера (переможець)
Антоніна Матвієнко (друге місце)
Владислав Ситник
Арсен Мірзоян-Бабурка
Другий сезон 8 січня 2012 29 квітня 2012 Діана Арбеніна
Валерія
Олег Скрипка 
Олександр Пономарьов
Павло Табаков (переможець)
Ангеліна Моняк (друге місце)
Назар Савко
Марічка Яремчук
Третій сезон 10 березня 2013 9 червня 2013 Святослав Вакарчук
Тіна Кароль
Олег Скрипка
Олександр Пономарьов




Переможець першого сезону Іван Ганзера підписав контракт з Universal Music в жовтні 2011 року[5]. В грудні 2012 року Ганзера презентував дебютний альбом "Я не могу тебя терять"[6].

Переможець другого сезону Павло Табаков підписав контракт з Universal Music Group у грудні 2012 року[7].

Переможець третього сезону підпише унікальний контракт з телеканалом 1+1 та запис дисків у найвідомішій студії звукозапису. Телеканал 1+1 підпише контракт з переможцем "Голосу країни" для підтримки і розвитку його кар'єри. Запис пісні та випуск дисків бере на себе "Комп Мьюзік", ліцензіат компанії EMI - найвпливовішої студії звукозапису у світі. Саме тут народилися пісні таких легенд музики, як Deep Purple, Depeche Mode, Queen та, навіть, The Beatles[8].

Примітки

Див. також

Посилання