Статеве збудження: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Addbot (обговорення | внесок)
м Вилучення 35 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:q215127
Рядок 30: Рядок 30:
== Антафродитські засоби ==
== Антафродитські засоби ==


Антафродитські засоби (грец.) — засоби для зниження болісно збудливої [[Хтивість|хтивості]]. Згідно з [[Енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона|ЕСБЕ]]: ''«Окрім належного дієтичного лікування (належна дієта, гімнастика, холодні обмивання), сюди належить бромистий калій, хлоралгідрат, йодистий порошок, камфора; допомагає також паління тютюну, морфію і довгий застосування невеликих доз миш'яку»''.
Антафродитські засоби (грец.) — засоби для зниження болісно збудливої [[Хтивість|хтивості]]. Згідно з [[Енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона|ЕСБЕ]]: ''«Окрім належного дієтичного лікування (належна дієта, гімнастика, холодні обмивання), сюди належить бромистий калій, хлоралгідрат, йодистий порошок, камфора; допомагає також паління тютюну, морфію і тривале вживання невеликих доз миш'яку»''.


== Посилання ==
== Посилання ==

Версія за 21:29, 2 червня 2013

Стате́ве збу́дження — зміни в організмі людини або тварини, що відбуваються під впливом сексуальних стимулів. Це початкова фаза, перша з чотирьох фаз у циклі статевого відповіді людини. Статеве збудження у людини передує моменту безпосереднього початку статевого акту, заняття мастурбацією. Як правило воно настає в результаті перегляду й читання еротичних матеріалів, розмови на сексуальну тему, впливу на ерогенні зони, спогадів.

Компоненти статевого збудження

Компоненти збудження загальні для чоловіків і жінок:

Компоненти статевого збудження у чоловіка:

Ерекція пеніса
Зволоження піхви

Компоненти статевого збудження у жінки:

Антафродитські засоби

Антафродитські засоби (грец.) — засоби для зниження болісно збудливої хтивості. Згідно з ЕСБЕ: «Окрім належного дієтичного лікування (належна дієта, гімнастика, холодні обмивання), сюди належить бромистий калій, хлоралгідрат, йодистий порошок, камфора; допомагає також паління тютюну, морфію і тривале вживання невеликих доз миш'яку».

Посилання