Nehalem (мікроархітектура): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Shynkar (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Shynkar (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
[[Файл:Intel Nehalem arch.svg|thumb|Мікроархітектура чотирьохядерної реалізації]]
'''Nehalem''' - кодова назва мікроархітектури процесора Intel, наступник [[Core 2 (архітектура)|Cоrе мікроархітектури]]. Nehalem процесори використовують 45-нм техпроцес. Система з двома процесорами Nehalem була представлена на Форумі Intel для розробників у 2007 році. Перший процесор випущений з архітектурою Nehalem був десктоп-процесор Core i7, який був випущений в листопаді 2008 року.
'''Nehalem''' - кодова назва мікроархітектури процесора Intel, наступник [[Core 2 (архітектура)|Cоrе мікроархітектури]]. Nehalem процесори використовують 45-нм техпроцес. Система з двома процесорами Nehalem була представлена на Форумі Intel для розробників у 2007 році. Перший процесор випущений з архітектурою Nehalem був десктоп-процесор [[Core i7]], який був випущений в листопаді 2008 року.


Nehalem докорінно відрізняється від Netburst, зберігаючи при цьому деякі з незначних особливостей останнього. Мікропроцесори на основі Nehalem використовують більш високі тактові частоти і є більш енергоефективними, ніж [[Penryn]] мікропроцесори. Hyper-Threading знову вводиться, поряд зі зниженням обсягу кеш-пам'яті L2, а також збільшений кеш-пам'яті L3, що є загальним для всіх ядер. Nehalem була замінена на мікроархітектуру Sandy Bridge, випущену в січні 2011 року.
Nehalem докорінно відрізняється від Netburst, зберігаючи при цьому деякі з незначних особливостей останнього. Мікропроцесори на основі Nehalem використовують більш високі тактові частоти і є більш енергоефективними, ніж [[Penryn]] мікропроцесори. [[Hyper-Threading]] знову вводиться, поряд зі зниженням обсягу кеш-пам'яті L2, а також збільшений кеш-пам'яті L3, що є загальним для всіх ядер. Nehalem була замінена на мікроархітектуру [[Sandy Bridge]], випущену в січні 2011 року.


== Див. також ==
== Див. також ==

Версія за 11:13, 7 червня 2013

Мікроархітектура чотирьохядерної реалізації

Nehalem - кодова назва мікроархітектури процесора Intel, наступник Cоrе мікроархітектури. Nehalem процесори використовують 45-нм техпроцес. Система з двома процесорами Nehalem була представлена на Форумі Intel для розробників у 2007 році. Перший процесор випущений з архітектурою Nehalem був десктоп-процесор Core i7, який був випущений в листопаді 2008 року.

Nehalem докорінно відрізняється від Netburst, зберігаючи при цьому деякі з незначних особливостей останнього. Мікропроцесори на основі Nehalem використовують більш високі тактові частоти і є більш енергоефективними, ніж Penryn мікропроцесори. Hyper-Threading знову вводиться, поряд зі зниженням обсягу кеш-пам'яті L2, а також збільшений кеш-пам'яті L3, що є загальним для всіх ядер. Nehalem була замінена на мікроархітектуру Sandy Bridge, випущену в січні 2011 року.

Див. також