Опозитний двигун: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Створена сторінка: thumb|Схема работи двигуна thumb|Двигун UL260i '''Оппозитний двигун...
 
м Вальдимар перейменував сторінку з Оппозитний двигун на Опозитний двигун без створення перенаправлення
(Немає відмінностей)

Версія за 06:29, 1 серпня 2013

Схема работи двигуна
Двигун UL260i

Оппозитний двигун — поршневий двигун внутрішнього згоряння, в якому кут між рядами циліндрів становить 180 градусів. В автомобільній і мототехніці оппозитний двигун застосовується для зниження центру ваги, замість традиційного V-подібного, також завдяки супротивному розташуванню поршнів значно знижується рівень вібрації від роботи двигуна, завдяки чому двигун має більш плавний робочий хід.

Найбільш широке поширення опозитний двигун отримав в моделі Volkswagen Käfer випущений за роки виробництва (з 1938 по 2003 рік) у кількості 21529464 штук.

Автоконцерн Porsche використовує його у більшості своїх спортивних моделей, таких як Porsche 997, Porsche 987 Boxster та інші.

Оппозитний двигун є також відмінною рисою автомобілів марки Subaru, який встановлюється практично в усі моделі Subaru із 1963 року. Більшість двигунів цієї марки мають оппозитну компоновку, яка забезпечує дуже високу міцність і жорсткість блоку циліндрів, але в той же час робить двигун складним в ремонті. (З лютого 1989 року автомобілі Subaru Legacy оснащуються оппозитними дизельними двигунами разом із механічною коробкою передач.

Також встановлювався на румунські автомобілі Oltcit Club (це точна копія Citroen Axel), з 1987 по 1993 роки. У виробництві мотоциклів оппозитні двигуни знайшли широке застосування в моделях марки BMW і Honda, а також в радянських важких мотоциклах «Урал» і «Дніпро».

Посилання

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Опозитний двигун


Шаблон:Двигуни