Цимбалістий Євген Миколайович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м категоризація за роками життя з допомогою AWB
Irka~ukwiki (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Цимбалістий Євген''' ([[1909]] — [[1966]]), співак тенор, диригент і композитор родом з Галичини. Студіював у Львівській Консерваторії і Берлінській Високій муз. школі. З 1940-их pp. працював диригентом хорів і учителем музики в Берліні, пізніше в Мюнхені, де й помер. Хоровооркестрові твори: «Сюїта мандрівних пісень», «Сюїта любовних пісень»; «Мисливська сюїта»; кантата на тему біблійних слів «Я є початок і кінець».
''''Цимбалістий Євген Миколайович''''([[1909]] — [[1966]]), співак тенор, диригент і композитор родом із с. Бовшів Галицького району на Івано-Франківщині. Студіював у Львівській Консерваторії і Берлінській Високій муз. школі. З 1940-их pp. працював диригентом хорів, зокрема оркестру радіо і телебачення Німеччини, учителем музики в Берліні, пізніше в Мюнхені, де й помер. Хоровооркестрові твори: «Сюїта мандрівних пісень», «Сюїта любовних пісень»; «Мисливська сюїта»; кантата на тему біблійних слів «Я є початок і кінець».


===Література===
===Література===

Версія за 19:40, 26 лютого 2008

'Цимбалістий Євген Миколайович'(19091966), співак тенор, диригент і композитор родом із с. Бовшів Галицького району на Івано-Франківщині. Студіював у Львівській Консерваторії і Берлінській Високій муз. школі. З 1940-их pp. працював диригентом хорів, зокрема оркестру радіо і телебачення Німеччини, учителем музики в Берліні, пізніше в Мюнхені, де й помер. Хоровооркестрові твори: «Сюїта мандрівних пісень», «Сюїта любовних пісень»; «Мисливська сюїта»; кантата на тему біблійних слів «Я є початок і кінець».

Література