Thirty Seconds to Mars: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Stacato (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
Рядок 16: Рядок 16:
| Сайт = [http://www.30secondstomars.com/ 30SecondsToMars.com]
| Сайт = [http://www.30secondstomars.com/ 30SecondsToMars.com]
}}
}}
'''''30 seconds to Mars''''' («30 секунд до [[Марс (планета)|Марс]]у») — [[США|американська]] [[група]] із [[Лос-Анджелес|Лос-Анджелесу]], штат [[Каліфорнія]], грають у стилі [[Альтернативний арт-рок]]. Заснована у [[1998 у музиці|1998]] році братами [[Джаред Лето|Джаредом]] і [[Шеннон Лето|Шеноном Лето]]. Назву гурту було взято учасниками зі статті гарвардського професора, де йшла мова про технологічний прогрес, в результаті якого людство в буквальному сенсі слова опиниться «в тридцяти секундах від Марсу» <ref name="virgin">[http://www.usanetwork.com/series/virginrecords/theshow/characterprofiles/30seconds/index.html Virgin Records. Интерв'ю з Джаредом Лето]</ref>
'''''30 seconds to Mars''''' («30 секунд до [[Марс (планета)|Марс]]у») — [[США|американська]] [[група]] із [[Лос-Анджелес|Лос-Анджелесу]], штат [[Каліфорнія]], грають у стилі [[Альтернативний арт-рок]]. Заснована у [[1998 у музиці|1998]] році братами [[Джаред Лето|Джаредом]] і [[Шеннон Лето|Шеноном Лето]]. Назву гурту було взято учасниками зі статті гарвардського професора, де йшла мова про технологічний прогрес, в результаті якого людство в буквальному сенсі слова опиниться «за тридцять секунд від Марсу» <ref name="virgin">[http://www.usanetwork.com/series/virginrecords/theshow/characterprofiles/30seconds/index.html Virgin Records. Интерв'ю з Джаредом Лето]</ref>


У лютому в інтерв'ю журналу [[Kerrang!]] [[Джаред Лето]] своїми головними впливами назвав [[Pink Floyd]], [[Led Zeppelin]], [[The Cure]], [[Depeche Mode]] и [[Joy Division]]. Відомо також його висловлювання: «30 Seconds to Mars — це грандіозність Pink Floyd в энергетиці [[The Sex Pistols]]». <ref name="kerr">[http://thirtysecondstomars.com/images/press/kerrang_16-2-08.html 30STM. Kerrang! 16 лютого 2008 року]</ref>
У лютому в інтерв'ю журналу [[Kerrang!]] [[Джаред Лето]] своїми головними впливами назвав [[Pink Floyd]], [[Led Zeppelin]], [[The Cure]], [[Depeche Mode]] і [[Joy Division]]. Відомо також його висловлювання: «30 Seconds to Mars — це грандіозність Pink Floyd в енергетиці [[The Sex Pistols]]». <ref name="kerr">[http://thirtysecondstomars.com/images/press/kerrang_16-2-08.html 30STM. Kerrang! 16 лютого 2008 року]</ref>
30 Seconds to Mars не користуються послугами секьюріті й встановили близький та міцний контакт зі своїми фанатами. В цьому сенсі [[Джаред Лето|Лето]] вважає себе і гурт послідовниками [[Minor Threat]], які «…першими спробували стерти межу між рок-виконавцем і аудиторією».
30 Seconds to Mars не користуються послугами сек'юриті та встановили близький і міцний контакт зі своїми фанатами. В цьому сенсі [[Джаред Лето|Лето]] вважає себе і гурт послідовниками [[Minor Threat]], які «…першими спробували стерти межу між рок-виконавцем і аудиторією».


== Історія ==
== Історія ==

Версія за 13:08, 4 листопада 2013

30 seconds to Mars
логотип
(зліва направо) Томо Мілічевіч, Джаред Лето, Шеннон Лето
(зліва направо) Томо Мілічевіч, Джаред Лето, Шеннон Лето
Основна інформація
Жанр Альтернативна музика
Арт-рок
Роки 1998-сьогоднішній день
Країна США
Місто Лос-Анджелес
Мова Англійська мова
Лейбл EMI, Virgin, Immortal
Склад Джаред Лето
Шеннон Лето
Томо Мілічевіч
Колишні
учасники
Метт Уоктер
Солон Бікслер
Кевін Дрейк
30SecondsToMars.com

Thirty Seconds to Mars у Вікісховищі

30 seconds to Mars («30 секунд до Марсу») — американська група із Лос-Анджелесу, штат Каліфорнія, грають у стилі Альтернативний арт-рок. Заснована у 1998 році братами Джаредом і Шеноном Лето. Назву гурту було взято учасниками зі статті гарвардського професора, де йшла мова про технологічний прогрес, в результаті якого людство в буквальному сенсі слова опиниться «за тридцять секунд від Марсу» [1]

У лютому в інтерв'ю журналу Kerrang! Джаред Лето своїми головними впливами назвав Pink Floyd, Led Zeppelin, The Cure, Depeche Mode і Joy Division. Відомо також його висловлювання: «30 Seconds to Mars — це грандіозність Pink Floyd в енергетиці The Sex Pistols». [2] 30 Seconds to Mars не користуються послугами сек'юриті та встановили близький і міцний контакт зі своїми фанатами. В цьому сенсі Лето вважає себе і гурт послідовниками Minor Threat, які «…першими спробували стерти межу між рок-виконавцем і аудиторією».

Історія

Гурт 30 Seconds to Mars був заснований у 1998 році відомим голлівудським актором Джаредом Лето та його старшим братом Шенноном Лето.

У дебютному альбомі, що вийшов у 2002 році, брати Лето зіграли практично на всіх інструментах: вокаліст Джаред — на гітарі, бас-гітарі, синтезаторі; Шеннон — на ударних. В пісні «The Mission» на фортепіано зіграв продюсер альбому Боб Езрін (Bob Ezrin). 30 Seconds to Mars розійшовся тиражом в 100 тисяч экземплярів. Синглами з альбому вийшли «Capricorn (A Brand New Name)» та «Edge of the Earth»: другий з них піднявся до 31-го місця у переліку U.S. Mainstream Rock.

Коли вийшов другий альбом A Beautiful Lie 2005 року (робочий заголовок — «Welcome to the Universe») постійними учасниками складу гурту вже були басист Метт Уоктер (Matt Wachter) та гітарист Солон Бікслер. Після того як пішов другий з них (а також Кевін Дрейк, що заміняв його) до гурту приєднався Томо Мілішевич (Tomo Milicevic — скрипка, гітара, синтезатор). В січні 2006 року альбом «A Beautiful Lie» отримав платиновий статус.

31 серпня 2006 року 30 Seconds to Mars отримали MTV2 Award за кліп «The Kill». Гурт також був номінований у категорії «Best Rock Video». 20 листопада на MTV2 пройшла прем'єра «From Yesterday» — першого американського рок-кліпу, що зняли у Китайській Народній Республіці.

Я гадав, що зйомки кліпу у Китаї найкращим чином дозволять реалізувати візуальний потенціал цієї пісні. Глибина їх історії, краса культури та пристрасність жителів надихнули на розповідь, що назавжди змінила наш гурт. — Джаред Лето.

У березні 2006 року гурт вперше виступив хедлайнером у рамках Forever Night Never Day Tour), після котрого провів тур Taste of Chaos із такими гуртами, як The Used, Senses Fail, Saosin, Chiodos, Aiden і Evaline.

1 березня 2007 року під час концерту у Ель-Пасо Метт Уоктер проголосив про своє рішення покинути гурт, для того щоб більше часу проводити із сім'єю. На концертах його замінив Тім Келлехер (Tim Kelleher), басист гурту My Darling Murder.

15 квітня 2007 року 30 Seconds to Mars стали переможцями у номінації «Best New Artist» (Кращий новий виконавець) на фестивалі TRL MTV в Італії. 29 квітня — перемогли в двох номінаціях на MEM Australia Video Music Awards (Відео року, Best Rock Video). 23 серпня 30 Seconds to Mars з піснею «The Kill» стали переможцями у номінації «Best Single» (Кращий сингл) на церемонії вручення нагород «Kerrang! Awards», випередив, в числі інших, AFI і My Chemical Romance. У кінці серпня 30 Seconds to Mars були номіновані у чотирьох категоріях на MTV Europe Music Awards 2007 («Rock Out», «Band», «Headliner», «Inter Act»).

6 червня 2008 року 30 Seconds to Mars виступили на церемонії вручення МузТВ 2008 в спорткомплексі «Олімпійський». [3]

30 Seconds to Mars виступили в Києві 12 грудня 2010 в Палаці Спорту.[4]

30 Seconds to Mars у Мілані в лютому 2008

Ешелон

Важливу роль у житті гурту відіграє Echelon: громадський рух, який допомогає в організації концертів, подає запити на радіостанції про транслювання пісень гурту, роздає постери, підтримує журнали та веб сайти, що присвячені гурту. «Ешелон» є частиною Mars Army ( куди входять прихильники гурту у різних країнах світу)

Склад

Основний склад

Хронологія

Дискографія

Альбоми

Сингли

Відеокліпи

  • Capricorn (A Brand New Name) (06.08.2002)
  • Edge of the Earth (22.03.2003)
  • Attack (01.09.2005)
  • The Kill (05.05.2006)
  • From Yesterday (04.12.2006)
  • A Beautiful Lie (29.01.2008)
  • A Beautiful Lie 2.0 (16.09.2008)
  • Kings and Queens (12.11.2009)
  • Closer To The Edge (09.06.2010)
  • Hurricane (30.11.2010)
  • This is War (06.04.2011)
  • Up In The Air (__.05.2013)
  • Do or die (05.03.2013)

Посилання

Примітки

Шаблон:Link FA Шаблон:Link FA