Трансмутація видів: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Addbot (обговорення | внесок)
м Вилучення 12 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:q1460770
Neon Knight (обговорення | внесок)
доповнення
Рядок 1: Рядок 1:
'''Трансмута́ція ви́дів''' — термін, який ввів [[Жан-Батіст Ламарк]] в [[1809]] році. Він пояснює виникнення окремих видів організмів шляхом мутації та пристосування до навколишнього середовища окремих видів. Термін широко використовувався при створенні [[еволюційна теорія|еволюційної теорії]] [[чарлз Дарвін|Чарлзом Дарвіном]] в [[XIX]] столітті, та при написанні ним «''[[Походження видів]]''» ([[1859]]).
'''Трансмута́ція ви́дів''' (або '''Трансформізм''') — термін, який ввів [[Жан-Батіст Ламарк]] в [[1809]] році. Він пояснює виникнення окремих видів організмів шляхом мутації та пристосування до навколишнього середовища окремих видів. Термін широко використовувався при створенні [[еволюційна теорія|еволюційної теорії]] [[чарлз Дарвін|Чарлзом Дарвіном]] в [[XIX]] столітті, та при написанні ним «''[[Походження видів]]''» ([[1859]]).


{{біологія-доробити}}
{{біологія-доробити}}

Версія за 11:48, 24 листопада 2013

Трансмута́ція ви́дів (або Трансформізм) — термін, який ввів Жан-Батіст Ламарк в 1809 році. Він пояснює виникнення окремих видів організмів шляхом мутації та пристосування до навколишнього середовища окремих видів. Термін широко використовувався при створенні еволюційної теорії Чарлзом Дарвіном в XIX столітті, та при написанні ним «Походження видів» (1859).