Федерація легкої атлетики України: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Створена сторінка: Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) – це всеукраїнська громадська організація, як...
 
Рядок 6: Рядок 6:
- виконання програм і планів підготовки до виступу збірних команд і окремих спортсменів у спортивних змаганнях в Україні та за її межами;
- виконання програм і планів підготовки до виступу збірних команд і окремих спортсменів у спортивних змаганнях в Україні та за її межами;
- забезпечення участі представників ФЛАУ у роботі відповідних міжнародних спортивних об’єднань і організацій.
- забезпечення участі представників ФЛАУ у роботі відповідних міжнародних спортивних об’єднань і організацій.
== Основні події за участю ФЛАУ ==
За останні роки на території України був проведений ряд міжнародних змагань та зустрічей. 2006-го Ялта приймала Кубок Європи з багатоборства (І ліга), 2007-го зимовий Кубок Європи з метань. У 2010 році спільно з НОК України ФЛАУ провела у Києві засідання Ради ІААФ. А 2013-го Донецьк прийматиме чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків.
За останні роки на території України був проведений ряд міжнародних змагань та зустрічей. 2006-го Ялта приймала Кубок Європи з багатоборства (І ліга), 2007-го зимовий Кубок Європи з метань. У 2010 році спільно з [[Національний_олімпійський_комітет_України|НОК України]] ФЛАУ провела у Києві засідання Ради [[ІААФ]]. А 2013-го Донецьк прийняв [[Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків]].

== Члени ФЛАУ. рекордсмени Світу ==
Нині троє українських атлетів володіють світовими рекордами: Сергій Бубка (стрибки з жердиною – на стадіоні та у приміщенні), Інеса Кравець (потрійний стрибок) і Наталія Добринська (п’ятиборство).
Троє українських атлетів володіють світовими рекордами:
-[[Бубка_Сергій_Назарович|Сергій Бубка]] (стрибки з жердиною – на стадіоні та у приміщенні),
- Інеса Кравець (потрійний стрибок),
- Наталія Добринська (п’ятиборство).

== Президенти ФЛАУ ==
== Президенти ФЛАУ ==
1991-1996 Тумасов Юрій Микитович
1991-1996 Тумасов Юрій Микитович

Версія за 12:19, 21 січня 2014

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) – це всеукраїнська громадська організація, яка створена з метою подальшого розвитку, популяризації та пропаганди легкої атлетики, а також захисту інтересів членів ФЛАУ.

Основні завдання ФЛАУ

- формування здорового способу життя, розвитку фізичних і морально-вольових якостей громадян засобами легкої атлетики; - підвищення спортивної та професійної майстерності атлетів, тренерів, суддів, інших фахівців; - виконання програм і планів підготовки до виступу збірних команд і окремих спортсменів у спортивних змаганнях в Україні та за її межами; - забезпечення участі представників ФЛАУ у роботі відповідних міжнародних спортивних об’єднань і організацій.

Основні події за участю ФЛАУ

За останні роки на території України був проведений ряд міжнародних змагань та зустрічей. 2006-го Ялта приймала Кубок Європи з багатоборства (І ліга), 2007-го зимовий Кубок Європи з метань. У 2010 році спільно з НОК України ФЛАУ провела у Києві засідання Ради ІААФ. А 2013-го Донецьк прийняв Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків.

Члени ФЛАУ. рекордсмени Світу

Троє українських атлетів володіють світовими рекордами: -Сергій Бубка (стрибки з жердиною – на стадіоні та у приміщенні), - Інеса Кравець (потрійний стрибок), - Наталія Добринська (п’ятиборство).

Президенти ФЛАУ

    1991-1996 Тумасов Юрій Микитович
    1996-2012 Борзов Валерій Пилипович
    8 листопада 2012 року ФЛАУ очолив Ігор Гоцул. 1-м віце-президентом було обрано Євгена Баженкова, віце-президентами – Наталію Добринську та Ольгу Бризгіну, виконавчим директором – Андрія Ревуцького.

Керівництво

Ігор Гоцул Президент ФЛАУ Євген Баженков 1-й віце-президент ФЛАУ Наталія Добринська Віце-президент ФЛАУ Ольга Бризгіна Віце-президент ФЛАУ