Усі жінки — відьми: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
NOSFERATU (обговорення | внесок)
м стильові правлення за допомогою AWB
Рядок 32: Рядок 32:
'''«Усі жінки — відьми»''', а також '''«Зачаровані»''' ({{lang-en|Charmed}}) — американський телесеріал, що складається з восьми сезонів, показ проводився американським телеканалом The WB з 1998 по 2006 р. У першому сезоні присутні множинні елементи жанру фільму жахів, в подальших сезонах серіал зміцнився як драма в жанрі фентезі.
'''«Усі жінки — відьми»''', а також '''«Зачаровані»''' ({{lang-en|Charmed}}) — американський телесеріал, що складається з восьми сезонів, показ проводився американським телеканалом The WB з 1998 по 2006 р. У першому сезоні присутні множинні елементи жанру фільму жахів, в подальших сезонах серіал зміцнився як драма в жанрі фентезі.


До виходу серіалу «Таємниці Смолвіля» за ним залишався рекорд найвищого дебютного рейтингу на каналі The WB: у прем'єру серіал дивилося 7,70 мільйонів телеглядачів. При цьому рейтинг останньої серії останнього (восьмого) сезону склав 4,49 мільйонів телеглядачів.
До виходу серіалу «Таємниці Смолвіля» за ним залишався рекорд найвищого дебютного рейтингу на каналі The WB: у прем'єру серіал дивилося 7,70 мільйонів телеглядачів. При цьому рейтинг останньої серії останнього (восьмого) сезону становив 4,49 мільйонів телеглядачів.


== Сюжет ==
== Сюжет ==

Версія за 20:51, 2 березня 2014

Усі жінки — відьми
Charmed
Файл:Charmed.jpg
Тип телесеріал
Телеканал(и) Україна1+1 (2001–2008)
КІНО (2008)
ТЕТ (2011-н.ч.)
Жанр Містика
надприродна драма
фентезі
Формат зображення 480i (SDTV)
Формат звуку Dolby Digital
Тривалість серії 43 хв.
Тривалість 42 хв.
Керівник проєкту Constance M. Burged
Ідея Констанс М. Бердж
Виконавчий продюсер Бред Керн
Констанс М. Бердж
Аарон Спеллінг
Є. Дюк Вінсент
У головних ролях Голлі Марі Коумз
Алісса Мілано
Роуз Макгавен
Шеннен Догерті
Брайан Краузе
Доріан Грегорі
Джуліан Макмехон
Роуз Макгавен
Кейлі Куоко
Музика на початку How Soon Is Now?, виконавець — Love Spit Love
Композитор Jay Gruskad і Джон Пітер Робінсонd
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська мова
Перший показ 7 жовтня 199821 травня 2006
Кількість сезонів 8
Кількість серій 178 Список епізодів
Посилання

«Усі жінки — відьми», а також «Зачаровані» (англ. Charmed) — американський телесеріал, що складається з восьми сезонів, показ проводився американським телеканалом The WB з 1998 по 2006 р. У першому сезоні присутні множинні елементи жанру фільму жахів, в подальших сезонах серіал зміцнився як драма в жанрі фентезі.

До виходу серіалу «Таємниці Смолвіля» за ним залишався рекорд найвищого дебютного рейтингу на каналі The WB: у прем'єру серіал дивилося 7,70 мільйонів телеглядачів. При цьому рейтинг останньої серії останнього (восьмого) сезону становив 4,49 мільйонів телеглядачів.

Сюжет

Основні події серіалу відбуваються в Сан-Франциско. Сестри Пайпер і Прю Галлівел живуть абсолютно нормальним життям в будинку своєї покійної бабусі, поки не отримують звістку про приїзд їх молодшої сестри Фібі. Того ж вечора, Фібі знаходить на горищі Книгу Темряви і вимовляє заклинання, завдяки якому сестри стають відьмами і знаходять Силу Трьох. Незабаром після цього сестри дізнаються, що їх предки по материнській лінії були відьмами і що, згідно з пророцтвом, саме три сестри будуть найбільшими добрими відьмами в історії. Відтепер вони повинні битися з чаклунами і відьмами, та захищати безневинних людей.

В ході серіалу Пайпер вмирала дев'ять разів, Фібі — сім, Пейдж — шість і Прю — три рази. За винятком смерті Прю, завжди знаходився спосіб повернути сестер до життя.

Актори, які знімались в серіалі

Пайпер, Прю й Фібі Галлівел
Шеннен Догерті
Голлі Марі Коумз
Алісса Мілано
Пейдж Метьюс
Лео Ваєт
Коул Тернер
Біллі Дженкінс

Персонажі

Основні герої

  • Прю Галлівел — (Шеннен Догерті) (Сезони: 1-3)
    • Старша із сестер. Володіє силою телекінезу. У першій серії, коли її сила ще була нестабільна, могла спонтанно переміщати предмети навіть з одного місця в інше (що схоже з силою Пейдж). Потім вона виявила, що її сила «запускається» від гніву. У першому сезоні вона переміщала предмети очима, а з другого навчилася діяти руками. Прю найсильніша відьма серед сестер. Також Прю може створювати астральну проекцію, тобто переміщати свій дух в просторі, проте її астральне тіло не володіє силою, а сама Прю при цьому як би спить. У одній з серій 3-его сезону Прю випадково отримала силу емпата, в кінці тієї ж серії Прю позбавилася від цієї сили. Під час подорожі Зачарованих в майбутнє ми дізнаємося, що з часом її сила телекінезу зможе запускати справжню вибухову хвилю (схоже на силу сина Пайпер, Уайатта). У зв'язку з ранньою смертю матері сестер, Прю узяла на себе турботу про них, що позначилося на її характері. У одній з серій Прю почала страждати роздвоєнням особистості: її астральне тіло стало не контролюючим і зірвало весілля Пайпер. Після смерті в першому сезоні шкільного хлопця Енді Трюдо в особистому житті Прю наступила велика перерва. Працювала в Аукціонному будинку «Бакленд» заради забезпечення сестер. Але незабаром Прю, дізнавшись, в що її перетворить робота, вирішила утілити в життя свою давню мрію і почала працювати фотографом в журналі. Опісля три роки Прю вмирає від сил демонічного кілера Шакса, який перебував на службі у Джерела Зла.
  • Пайпер Галлівел — (Голлі Марі Коумз)
    • Зачарована, друга дочка Петті Галлівел і Віктора Беннета. На початку серіалу уміє зупиняти («заморожувати») час, що відбувається, коли вона лякається. Потім Пайпер навчилася контролювати свою силу. У зв'язку із загостренням пристрастей в житті Пайпер впродовж серіалу, вона навчилася висаджувати предмети під час нападів гніву (3-ій сезон). Сила Пайпер в серіалі пояснюється тим, що вона може зупиняти і прискорювати рух молекул. Сила поміщена в руках. Прекрасно варить зілля, оскільки по професії вона — кухар. Проте кухарем їй попрацювати не вдається, оскільки спочатку вона працює адміністратором ресторану «Квейк», а потім за допомогою сестер відкриває нічний клуб «Р3». Тим самим, фінансові проблеми сім'ї Галлівел були вирішені. По характеру Пайпер найскромніша і тихіша з сестер — бабуся часто називала її «серцем» сім'ї. Важко переживала смерть Прю і не відразу прийняла нову сестру Пейдж і свою нову роль старшої сестри. До середини серіалу стає найсильнішою відьмою. Впродовж серіалу народила двох дітей — Уайатта і Кріса Галлівел — від шлюбу з Лео, свого світлоносця. Пайпер більше з всіх сестер прагне до нормального життя, проте майже ніколи не саботувала свої обов'язки захисту безневинних.
  • Фібі Галлівел — (Алісса Мілано)
    • Дочка Петті Галлівел і Віктора Беннета. Молодша Зачарована (до 4 сезону). Може бачити майбутнє і минуле, в третьому сезоні навчилася левітації, згодом отримала силу емпата. Але в шостому сезоні втратила активні сили. Прекрасно пише заклинання, що нерідко рятує сестер за відсутності такого в Книзі Тіней. До кінця серіалу її сила дозволила їй спілкуватися з самою собою в майбутньому. На початку серіалу була самою «не розумною» сестрою і до четвертого сезону не мала постійної роботи. Протягом серіалу Фібі закінчила, кинутий раніше, коледж, і отримала роботу в колонці порад в журналі Бейміррор, потім отримала докторський ступінь по психології. Її кар'єра в журналістиці розвивалася бурхливими темпами, що зробило Фібі дуже популярною в місті. Зі всіх сестер Фібі має більше всіх схильність до зла — вона була злою в минулому житті і після шлюбу з Коулом при його перебуванні Джерелом Зла стала Королевою Підземного світу. Фібі впродовж серіалу відрізнилася своєю романтичністю, проте невдалий шлюб з Коулом і подальшими розчаруваннями, трохи не змусили відмовитися її від кохання. Ближче до кінця серіалу Куп, купідон, відкриває її серце і сам закохується в неї. В кінці серіалу вони одружуються.
  • Пейдж Метьюс — (Роуз Макгавен) (Сезони: 4-8)
    • Наймолодша сестра зачарованих, мати — Петті Галлівел, батько — її світлоносець Семюел. Наполовину відьма, наполовину світлоносець. Була вельми здивована, виявивши, що вона відьма. На самому початку працювала в соціальній службі. Починаючи з п'ятого сезону не має постійної роботи — щоб розвивати свої здібності. Довгий час заперечувала свою другу половину світлоносця (до кінця 7-го сезону). Може сферитись і переміщати предмети. Навчилася лікувати в 8-му сезоні. Секрет її можливостей в тому, що сили світлоносця і відьми змішалися, і замість того щоб пересувати предмети, вона переміщає їх. У зв'язку з кризою в Школі Магії узяла на себе управління нею. До кінця серіалу однаково добре змогла управлятися і з обов'язками відьми, і з обов'язками світлоносця. В кінці серіалу вийшла заміж за простого смертного, офіцера поліції Генрі.
  • Лео Ваєт — (Браян Краузе) (Сезони: 1-8)
    • Впродовж серіалу був світлоносцем (до 6-го сезону), старійшиною (до першої половини 7 сезону), аватаром (до середини 7-го сезону) і смертною людиною (з кінця 7-го сезону до кінця серіалу), в 8-му сезоні був заморожений, і повернений Янгелом Долі після «Великої Битви». Чоловік Пайпер Галлівел і батько її синів. Відомо, що на момент їх одруження з його народження пройшло близько сімдесяти років. Світлоносцем став після загибелі в Другій світовій війні.

Інші персонажі

  • Коул Тернер — (Джуліан Макмехон) (Сезони: 3-4: 5-150 серія; 5: 1-12 серія; 7: 16 серія)
    • Коул один з ключових героїв серіалу. Став одним з найулюбленіших персонажів з серіалу. Мав романтичні відносини з Фібі, одружився, але згодом вони розлучились. Він, як і Лео, зазнав численні метаморфоз — спочатку був демоном і прагнув знищити Зачарованих, потім став простим смертним, а пізніше Джерелом Зла. Коли сестри знищили його, в Демонічних пустелях він зміг знайти сили, і повернувся до життя, намагався залишитися добрим, але під кінець з'їхав з глузду від нерозділеного кохання до Фібі. Був знищений Пейдж повторно в альтернативній реальності, яку він створив разом з аватарами. Остання поява відбулась у 16 серії сьомого сезону. Виявилось, що його душа була навічно замкнена у лімбі.
  • Дерріл Моріс — (Доріан Грегорі) (Сезони: 1-7)
    • Дерріл — поліцейський, один з найближчих друзів сім'ї Галлівел. У першому сезоні Дерріл знайомиться з сестрами, оскільки є напарником Енді Трюдо. Незабаром він виявляє їх зв'язок з багатьма таємничими смертями. Коли Дерріла дізнається секрет Зачарованих, він швидко розуміє важливість їх справи і впродовж серіалу надає їм велику допомогу в згладжуванні їх конфліктів зі світом людського сприйняття. За це сестри допомагають йому отримати підвищення до лейтенанта. Проте після декількох потрясінь пов'язаних із загрозою його життю і, під домовленостями дружини, старається відсторониться від Зачарованих
  • Кріс Галлівел — (Дрю Фуллер) (Сезон: 6, одна серія 7-го сезону, остання серія 8-го сезону)
    • Молодший син Пайпер і Лео. З ним пов'язана основа сюжету шостого сезону серіалу. Володіє силою телекінезу, емпатії і переміщається як світлоносець. Він, як і Пейдж, є напівсвітлоносцем і напіввідьмаком. За допомогою заклинання перемістився з майбутнього, щоб не дати Уайятту стати злим. В майбутньому був заручений з Б'янкою, але коли вона забрала його до їхнього, справжнього часу, Уайятт вбив її. Був убитий у минулому, що не позначилось на його власному майбутньому.
  • Біллі Дженкінс — (Кейлі Куоко) (Сезон: 8)
    • Молода відьма, що живе у Зачарованих. З нею та її сестрою зв'язана основна сюжетна лінія восьмого сезону. Дві сестри є Великою силою, яка прагнула знищити Зачарованих. Володіє телекінезом, а також має рідкісну здібність до зміни реальності, що дозволяє їй робити майже все, що завгодно, а також переміщатися в часі. В кінці восьмого сезону Біллі, обдурена своєю сестрою Крісті, спробує убити Зачарованих. Але потім вона стає на їх сторону і вбиває Тріаду (того, хто привернув її і Крісті проти Зачарованих), демона Думейна (слугу Тріади) і саму Крісті, що відмовилася перейти на сторону добра.
Ваєт Галлівел
  • Уайятт Галлівел — (Вес Ремси) (Сезони: 5-8)
    • Старший син Пайпер і Лео. По пророцтву Старійшин, первісток Зачарованих буде наймогутнішим магом на Землі, Уайятт і стає первістком Пайпер. Володіє силою світлоносця, силовим полем, яке захищає його і тих, кому він довіряє, від нападів злих сил, і термічним ударом. Також є господарем меча Екскалібура і спадкоємцем короля Артура. Епізодично з'являвся в серіалі дорослим хлопцем, якого покликали з майбутнього.
  • Пенелопа (Пенні) Галлівел — (Дженніфер Родс)
    • Бабуся Зачарованих. Володіє могутньою силою телекінезу. Є основним автором Книги Тіней, яка, завдяки її доповненням, збільшилася у декілька разів. Була заміжньою сім разів. Дочка від першого шлюбу — Петті. Першого чоловіка убила її подруга, що домовилася з демоном. Після цього Пенні і зайнялася магією серйозно, присвятивши велику частину життя боротьбі зі злом. У юнацькі роки була учасницею великого руху хіпі за мир і любов. Виховала трьох внучок: Прю, Пайпер і Фібі.
  • Патріція (Петті) Галлівел — (Фінола Х'юз) (Сезони: 1-5, 7-8)
    • Мати Зачарованих, дочка Пенні Галлівел. Володіє здатністю «заморожування» часу. Була заміжньою за звичайним чоловіком, на ім'я Віктор. Невідомо, через що вони розійшлися — Петті стверджує, що через магію, а Віктор, що через її світлоносця Сема.
      Діти: Прю, Пайпер і Фібі Галлівел (від шлюбу з Віктором) і Пейдж Метьюс (від світлоносця Сема).
  • Віктор Беннет — (Джеймс Рід) (Сезони: 1, 3, 6-8)
    • Перший чоловік Петті Галлівел і батько Прю, Пайпер і Фібі. Звичайна людина.
  • Енді Трюдо — (Тед Кінг) (Сезон: 1)
    • Був знайомий з Прю ще зі школи. Полісмен і хлопець Прю. Гине в кінці першого сезону, прагнучи захистити сестер від демона, який перебрав на себе роль інспектора Родрігеса.

Сезони

Перший сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 1998–1999
    • Серіал починається сценою з трьома сестрами: Прю, Пайпер і Фібі Галлівел збираються в їх будинку в Сан-Франциско після смерті бабусі. Середня сестра Пайпер виступає посередником між старшою сестрою-трудоголіком Прю і молодшою безтурботною Фібі. Сестри стають Зачарованими, коли Фібі знаходить на горищі Книгу Тіней і читає звідти перше заклинання. Прю отримує здібність до телекінезу, Пайпер — можливість зупиняти час, а у Фібі з'являється здатність бачити майбутнє. Тепер вони зобов'язані захищати безневинних від демонів.

Другий сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 1999–2000
    • Багато в чому структура магічного світу відкривається Зачарованим цього сезону. Вони дізнаються про існування Старійшин і виявляють Тріаду — ворога, що посилав демонів для їх вбивства впродовж попередніх трьох років. Пайпер має зробити вибір між Лео і Деном — новим сусідом.

Третій сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 2000–2001
    • Основна дія сезону закручується навколо боротьби Зачарованих з могутнім демоном — Бальтазаром. Фібі знайомиться і починає зустрічатися з Коулом Тернером. В результаті виявляється, що він і є Бальтазар, але, закохавшись у Фібі, він не може її убити, а тому зраджує і знищує Тріаду. Джерело Зла посилає мисливця за демонами-втікачами, щоб убити Бальтазара, і він об'єднує свої зусилля із Зачарованими. Щоб врятувати Коула від власних сестер, Фібі фальсифікує його смерть. Незабаром совість Фібі переважає над відчуттями до Коулу і вона розповідає сестрам про те, що вона не вбила Коула. Сестри сильно засмучені, але незабаром вони прощають її і навіть знову довіряють Коулу. Він багато раз врятовує їх життя, і за це Пайпер дозволяє йому бути присутнім на своєму весіллі з Лео.

Четвертий сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 2001–2002
    • По сюжету Джерелу Зла вдається викрасти Фібі. Лео і Коул відправляються, щоб врятувати її; повернувшись додому, вони виявляють Прю мертвою. Сила Трьох руйнується. Дія серіалу починається в ніч перед похоронами Прю — Пайпер намагається воскресити її заклинанням, що «викликає втрачену відьму», але несподівано це заклинання викликає Пейдж — молоду дівчину, сироту, що працює в соціальній службі. Дух бабусі Зачарованих відвідує Пайпер і натякає, що доля Сили Трьох ще не закінчена. Тим часом Фібі і Коул розшукують Пейдж і раптово виявляють, що вона здатна переміщуватися; її самої це дивує не менше. Лео не може цього пояснити і йде за порадою до Старійшин. Коул відправляється на розвідку в підземний світ і дізнається, що Пейдж, згідно з прогнозом, здатна відновити Силу Три. Бабуся і мати Зачарованих пояснюють, що Пейдж — їх сестра. Пейдж довелося віддати, оскільки у той час союзи між світлоносцями і відьмами були заборонені і Зачарованих могли позбавити сил в покарання.
      Впродовж цього сезону сестри борятся з Джерелом в різних видах. Вбиваючи Джерело, Коул стає новим Джерелом, в нім бореться дві суті: Людина і Демон. Демон перемагає. Він і Фібі переходять на сторону Зла. Цьому сприяє те, що Фібі чекає сильну демонічну дитину. Але з часом вона розуміє, що помилилася. Разом з сестрами вони перемагають Коула. Сер віднімає у Фібі ненародженого немовляти. Зачаровані вбивають їх під час коронації.

П'ятий сезон

  • Серій: 23
  • Прем'єра в США: 2002–2003
    • Джерело Зла вбите і життя сім'ї Зачарованих покращилось: Фібі робить кар'єру, Пейдж кидає роботу і повністю занурюється в магію, а Пайпер чекає дитину. Несподіване повернення Коула з того світа перевертає все вверх дном, особливо життя Фібі. Спроби Коула довести, що він змінився, ні до чого не приводять; Фібі ненавидить його, не зважаючи на те, що він кілька разів врятовував їй життя. Тоді Коул вирішує повернутися до свого демонічного коріння, щоб завоювати Фібі силою. Це теж не приводить його до успіху, навіть його невразливість не повернуло Фібі. Але сестрам вдається перемогти непереможного.
      Також Зачаровані мають битись з міфологічними Титанами із Стародавньої Греції. З'являється новий герой — Кріс, незнайомець з майбутнього. Він стверджує, що є світлоносцем, який хоче змінити майбутнє в кращу сторону, не давши сестрам померти. Титани вбивають більшість старійшин, Лео доводиться стати одним з них, щоб зробити Зачарованих грецькими богинями. В кінці сезону Кріс відправляє Лео на острів Валгаллу, щоб самому стати світлоносцем сестер.

Шостий сезон

  • Серій: 23
  • Прем'єра в США: 2003–2004
    • Пайпер стала не тільки вільною, але і незвичайно веселою з тієї миті, як Лео став Старійшиною і зник. Фібі і Пейдж намагаються з'ясувати чому. Фібі продовжує стосунки з Джейсоном Діном, Пейдж працює на дрібних роботах. Лео, що періодично з'являється, випробовує недовіру до нового світлоносця сестер — Кріса. Виявляється, що Кріс прийшов з майбутнього, щоб не дати Уайатту перейти на сторону зла. Після того, як сестри дізналися про Магічну Школу, яку відкрив старійшина Гідеон, Фібі заглядає в майбутнє, де бачить, що у Уайатта є молодший брат. Фібі дізнається, що молодший брат Уайатта це Кріс, який повернувся з майбутнього, щоб врятувати свою сім'ю, яку в майбутньому убив Уайатт, ставши на сторону зла. В кінці сезону виявляється, що Гідеон хотів убити Уайатта, але сестри дізнаються про це раніше, рятують Уайатта, Лео вбиває Гідеона, а Кріс вмирає, не в своєму часі і тому в своєму часі він живий.

Сьомий сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 2004–2005
    • З моменту народження Кріса, Пейдж і Пайпер доглядають дітей, поки Фібі пропадає на роботі, а одержимий Лео ганяється за демонами, особливо за демоном страху Барбасом, і при цьому випадково вбиває іншого Старійшину. Фібі бере відпустку і знайомиться з Леслі, своїм заступником, в якого закохується. Лео починають турбувати дивні голови, що літають, і голоси. З ув'язнення звільняється старий ворог Джерела, Занку, який спочатку допомагає сестрам перемогти Аватар, а потім сам б'ється проти них.

Восьмий сезон

  • Серій: 22
  • Прем'єра в США: 2005–2006
    • Убивши Занку і «загинувши» в жахливому вибуху, сестри Галлівел міняють свою зовнішність і свої імена. Тепер вони Джені, Джулі і Джо Беннетт, а будинок належить Віктору — їх батькові. Тільки Пейдж починає мучити дивний заклик. Слідуючи йому, вона зустрічає молоду відьму Біллі Дженкінс, дізнавшись, що двоюрідні сестри Беннетт і є сестри Галлівел, вона просить їх навчити її майстерності магії. Сестри вимушені прийняти свою справжню зовнішність, коли за їх зникнення береться агент Мерфі з ФБР. Трохи пізніше виявляється, що Біллі шукає свою сестру, яка зникла п'ятнадцять років тому.
      Янгол Смерті хоче вбити Лео і тому Пайпер вимушена заморозити його, Янгол Долі обіцяє повернути його у разі перемоги Зачарованих у Великій Битві. Що це за битва, стає відомо тільки в останніх серіях. Зачаровані вбивають головних лиходіїв сезону — Тріаду, а Біллі знищує свою сестру-демона Крісті. У останній серії зустрічаються всі відомі нам покоління Галлівелів — хто з минулого, хто з майбутнього.

Дев'ятий сезон

  • Серій: ?
  • Прем'єра в США: 2012

До 2009 року поширювались чутки, що будуть зйомки 9-го сезону «Зачарованих», але у вересні цього ж року всі актори, які планували зніматися в цьому серіалі, ніби розірвали контракт (Шеннен Догерті, Фінола Хьюз, Тед Кінг, Браян Краузе, Алісса Мілано та інші) і більше питання 9-го сезону підніматись не буде. Є офіційна заява, що 9-го сезону не буде. Але цей проект не закритий і на ньому крапка не поставлена. У 2010 році Zenescope Entertainment отримав права на створення книги-комікса «Зачаровані». Досі вийшло понад 8 книг. У жовтні 2010 року було оголошено про плани зйомок повнометражного фільму. Крім основного складу акторів у «Зачаровані» повернуться усі головні герої, які були раніше задіяні.

Світ Зачарованих

Символ магії
Будинок Зачарованих

Зображення магії

Магія у світі Зачарованих існує приховано, вона не відома звичайним людям. Про її існування знають лише присвячені. Існують істоти, основним призначенням яких є стеження за безпекою магії, захист від викриття.

Магічні істоти

Відьми

Відьма — людина, яка отримала у спадок магічні здібності. Як правило, всі відьми можуть читати заклинання. Найактивніші сили, що часто зустрічаються: заморожування, телекінез, бачення майбутнього, пірокинез, проекція, левітація, переміщення в просторі. Деякі можуть метати вогняні кулі (такою силою в основному володіють злі відьми). Від будь-яких атак з боку відьми можна захиститися спеціальним амулетом.

Чародійки є відьмами зі стародавнього роду Галівел. В ході подій вони нерідко стикаються з іншими відьмами, у тому числі і злими. Згідно зі стародавньою магічною угодою між старійшинами і демонами, в перших 48 годин опісля отримання сил, кожна відьма робить свій вибір на користь добра або зла. Коли сестри тільки знайшли Пейдж, Джерело намагалося схилити її на свою сторону, але зазнав поразки, і Сила Трьох відновилася.

Світлоносець

Світлоносець (англ. whitelighter) — практично невразливий янгол добра, що захищає відьом і майбутніх світлоносців (їх можуть убити темні світлоносці). Світлоносцями стають лише найгідніші люди; після смерті їм пропонується стати янголами, вищими магами добра, старійшинами. Людина може відмовитися, і тоді він знов стане смертним. Ті що вибрали долю світлоносеця отримують безсмертя, здатність переміщатися і лікувати людей. Вони підтримують постійний уявний контакт зі своїми підопічними, тобто чують їх заклик і відчувають, коли вони потрапляють в біду; світлоносець також може знайти свого підопічного, де б той не знаходився. У разі виникнення серйозної глобальної загрози Світлоносеці чують тривогу.

Джерело Зла

Джерело Зла — вище обличчя підземного світу, володіє колосальною силою і владою над всіма демонами. Звичайне правління продовжується сотні років, поки могутніший демон не знищить свого попередника. Всі Джерела проходять обряд коронації, що наділяє власника корони всією повнотою влади і сили. Для цього потрібно вимовити клятву на Гріморі (антонім Книги Темряви). Сили Джерела, показані в серіалі: телекінез, особливий вид енергетичних куль, що є декількома вогненними кільцями, що обертаються, здатністю вселятися в інших істот, міняти зовнішність. Джерело також відрізняє неповторним способом телепортації.

Боги

Бог — це вищий маг. Насправді богами є смертні, над якими було прочитано заклинання дарування божественної сили, для накладення якого використовується спеціальний магічний горщик. Бог відмовляється від своєї сили за власним бажанням. В давнину заклинання було застосоване, щоб створити силу, здатну протистояти титанам, але після закінчення боротьби нові господарі світу відмовилися її повернути. Боги в цьому сенсі відповідають описаними в античній міфології.

Також на початку 7-го сезону з'являються два боги індуїстів — Шакті (Богиня Творення) і Шива (Бог Руйнування), які вселяються в Пайпер і Лео.

Аватари

Аватар — учасник стародавньої магічної організації аватар, що володіє колосальною силою, яка росте із збільшенням їх числа. Вони існують поза часом і простором, і здатні безпосередньо впливати на нього.

Метою аватар є побудова утопії — світу без постійної боротьби добра і зла. Для цього вони витрачають величезну кількість сил. Передбачається наступний план: накладається закляття, від якого всі люди засинають на чотири години, за цей час аватари знищують всіх демонів-провокаторів, що живуть серед людей, і змінюють свідомість людей так, щоб вони більше не шукали зла самі, а ставали ідеально добрими.

Вперше аватари близько підійшли до своєї мети в Давньому Єгипті, провідні добрі маги якого підтримали їх і допомогли своїми силами. Але незабаром вони зрозуміли, що помилилися — «утопія» аватарів пригнічує волю людей, аватари вбивають тих, хто намагається її порушити (конфліктних людей). А всі останні не тужать про загиблий, а свято вірують в те, що він у «кращому світі». Маги, що зрозуміли суть утопіїї виготовили спеціальне зілля, здатне убити їх. Аватари були вимушені піти.

Через тисячі років їх новим союзником на деякий час стали Зачаровані, але і ця спроба побудови утопії незабаром провалилася під сумісним натиском сил добра і зла (чародійок і демона Занку).

Магічні предмети

Книга Темряви — магічна книга, отримана чародійками у спадок. У ній містяться знання відьом про магію, зокрема закляття, рецепти і інформація про природу магії, магічних істот. За деякими джерелами, Книга Темряви — це обов'язковий атрибут всіх відоьм-віккі (до яких також відносяться чародійки), і виготовляється вона з пергаменту. При цьому проводиться обряд залучення книги до володаря.

Книга володіє волею і протистоїть тому, щоб бути використаною силами зла. Книга поповнюється самими відьмами, таким чином від покоління до покоління вона має все більшу могутність. У останньому епізоді Пайпер, Пейдж і Фібі вирішують написати свою дев'ятирічну історію для майбутніх поколінь.

Гран Грімуар — магічна книга, складена стародавніми силами зла. Тільки зло може користуватись цією книгою. Вона схожа на Книгу Темряви, але призначена для злих методів. На Грімуарі відбувалася присяга Джерела всього зла.

Місця

Школа Магії — заклад, в якому юні або недосвідчені носії магії навчаються її використанню у викладачів. Школа була відкрита Гідеоном, після його зради і смерті її директором стала Пейдж Метьюз. Потім Пейдж віддала кермо влади Лео, що став смертним. У сьомому сезоні демони заволоділи школою, але у восьмому школа знов повернулась до свого істинного призначення.

Клуб 3С — нічний клуб, що належить Пайпер Галлівел. Впродовж більшої частини серіалу клуб давав основні доходи сім'ї. Назва розшифровується як три сестри.

Цікаві факти

  • Еліза Душку пробувалася на роль Пейдж Метьюс.
  • У Шеннен Догерті був недовгий роман з Джуліаном Макмехоном, Алісса Мілано зустрічалася з Браяном Краузе.
  • Книга Темряви дійсно існувала, вона зберігалася в бібліотеці середньовічного вченого.
  • Ходили чутки ніби Шеннен побилася з Аліссою прямо на знімальному майданчику. Продюсери поставили завдання або Прю, або Фібі. Як відомо убили Прю. Шеннен дозволили самій зрежисирувати свою смерть. А пізніше вона сказала, що серіал «Всі жінки відьми» — це дитячий серіал, з дурними ідеями. Так само відомо, що Роуз і Шеннен хороші подруги.
  • Роль Фібі спочатку виконувала актриса Лорі Ром. От чому в першій серії багато нестиковок. Наприклад Пайпер йде додому з однією парасолькою, а входить з іншою, в першій сцені дерево без листя, а пізніше воно з листям і навіть квітне. Лорі Ром порвала контракт після першої ж серії. Пізніше на роль Фібі пробувалися три актриси: Алісса Мілано, Роуз Макгавен, Дженніфер Еністон. Вибрали Аліссу Мілано. Так само і роль інспектора Трюдо виконував інший актор, а Дерріла Моріса взагалі не було, замість нього був звичайний патрульний.
  • Хоча героїня Пайпер є спочатку середньою, а потім старшою сестрою, в житті актриса молодша за всіх своїх «сестер»: з Шеннен Догерті різниця в два роки, з Аліссою Мілано в один рік, з Роуз Макгавен в чотири місяці.
  • Серія, де Зачаровані вперше перемогли Джерело, розпочинається видінням Провидиці, в якому добре видно, що Джерело загинуло від одноразового враження власною вогнекулею. Проте, укінці серії, коли, за допомогою Порожнечі, Коул відібрав всі сили в Джерела(відповідно включаючи весь його магічний захист) — Джерело мало б стати уразливим, на зразок звичайного смертного, але цього не відбулося, і вже обессилений володар усього демонічного світу з легкістю переносить два удари вогнекулею. Тобто з усім своїм магічним захистом джерело не зміг винести удару бодай однієї вогнекулі, а коли він утратив всі свої сили, то з легкістю міг протистояти тим же вогнекулям, і Коул, маючи всі сили Джерела не зміг його убити…

На території України демонструвався — Студією 1+1, під назвою «Всі Жінки Відьми», та телеканалом ТЕТ (На теренах Росії — СТС, «Зачаровані») З 30 липня 2011 року на телеканалі ТЕТ, серіал транслюється по декілька серій кожні вихідні. А з 27 лютого 2012 року на телеканалі ТЕТ, серіал транслюєтся з першої серії першого сезону по одній серії щодня в будні.

Всі жінки відьми в Україні

  • Перший та Другий сезони: прем'єра відбулася на каналі «1+1» в жовтні 2001 року. Серіал транслювався по буднях о 18 годині
  • Третій та Четвертий сезони: прем'єра відбулася на каналі «1+1» в травні 2003 року
  • П'ятий сезон: прем'єра відбулася на каналі «1+1» в 2004 році, наприкінці травня
  • Шостий та Сьомий сезони: прем'єра відбулася на каналі «1+1» у 2005 році у вересні. Транслювався по буднях о 17:40
  • Восьмий сезон. На нього чекали українські телеглядачі вже у 2006 році, коли повторно канал 1+1 почав транслювати серіал з майже перших серій. Але, як виявилось згодом, для багатьох шанувальників, що треба зачекати. Отож прем'єра останнього Восьмого за рахунком сезону відбулася у 2008 році, в травні.
  • У серпні 2011 року, телеканал ТЕТ, два дні поспіль (суботу та неділю) транслював по декілька серій 6-го сезону серіалу, у зв'язку із днем жалоби. Рейтинги серіалу перевищили очікуваних. Було вирішено показувати сьомий та восьмий сезони серіалу. Також телеканал ТЕТ планує показати повну версію серіалу, уже зимою 2011 року.
  • У лютому 2012 року, телеканал ТЕТ, почав трансляцію серіалу з 1 серії першого сезону.

Посилання


Шаблон:Link FA