Вірменська залізниця: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Addbot (обговорення | внесок)
м Вилучення 5 інтервікі, відтепер доступних на Вікіданих: d:q241921
м стильові правлення за допомогою AWB
Рядок 26: Рядок 26:
'''Вірменська залізниця''' — національний власник залізниці у [[Вірменія|Вірменії]]. [[Залізнична електрифікація|Електрифікація]] 3 кВ [[постійний струм]].
'''Вірменська залізниця''' — національний власник залізниці у [[Вірменія|Вірменії]]. [[Залізнична електрифікація|Електрифікація]] 3 кВ [[постійний струм]].


Стан залізниці різко погіршився після руйнації [[СРСР|Радянського Союзу]]. Згідно з даними [[Світовий банк|Світового банку]], вірменська залізниця вельми потребує інвестиції за для заміни [[рухомий склад|рухомого складу]], відновлення залізниці між [[Єреван]]ом і грузинським кордоном, відновлення електрифікації і реконструкції мостів. Залізниця дуже повільна і не надійна, обіг лишається низьким у порівнянні з аналогічною європейською мережею. На 2004 рік товарообіг склав 2.6 млн тонн [[фрахт]]а на рік і 0.85 млн пасажирів.
Стан залізниці різко погіршився після руйнації [[СРСР|Радянського Союзу]]. Згідно з даними [[Світовий банк|Світового банку]], вірменська залізниця вельми потребує інвестиції за для заміни [[рухомий склад|рухомого складу]], відновлення залізниці між [[Єреван]]ом і грузинським кордоном, відновлення електрифікації і реконструкції мостів. Залізниця дуже повільна і не надійна, обіг лишається низьким у порівнянні з аналогічною європейською мережею. На 2004 рік товарообіг становив 2.6 млн тонн [[фрахт]]а на рік і 0.85 млн пасажирів.


== Концессія ==
== Концессія ==

Версія за 20:56, 2 березня 2014

Мапа залізниць Вірменії
Вірменська залізниця
Країна Вірменія Вірменія
Знаходження штаб-квартири Єреван
Статус діюча
Роки дії 1991 — сьогодення
Експлуатаційна довжина залізниці 845 км (1991)
Ширина колії 1 520 мм

Вірменська залізниця — національний власник залізниці у Вірменії. Електрифікація 3 кВ постійний струм.

Стан залізниці різко погіршився після руйнації Радянського Союзу. Згідно з даними Світового банку, вірменська залізниця вельми потребує інвестиції за для заміни рухомого складу, відновлення залізниці між Єреваном і грузинським кордоном, відновлення електрифікації і реконструкції мостів. Залізниця дуже повільна і не надійна, обіг лишається низьким у порівнянні з аналогічною європейською мережею. На 2004 рік товарообіг становив 2.6 млн тонн фрахта на рік і 0.85 млн пасажирів.

Концессія

1 червня 2008 року Вірменська залізниця в результаті концессії перейшла у власність підрозділу Российские железные дороги Південно-Кавказька залізниця на 30 років, разом з майном: 2 000 вантажних вагонів, 58 пасажирських вагонів, 85 локомотивів і 30 електропотягів. Всі 4 300 робітників Вірменської залізниці зберегли робочі місця[1].

Посилання

  1. South Caucasus Railways (SCR) has officially started business operations. Russian Railways. 4 червня 2008.

Джерела