Джейсон Лі: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
McMerfee (обговорення | внесок)
McMerfee (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 28: Рядок 28:
Джейсон Лі народився 25 квітня 1970 року в Каліфорнії. У дитинстві, як і багато підлітків, Джейсон захопився скейтбордінгом, у віці тринадцяти років почав виступати на змаганнях, а до вісімнадцяти років вже вважався професіоналом, і був відомий у спортивних колах виконанням так званого 360flip.
Джейсон Лі народився 25 квітня 1970 року в Каліфорнії. У дитинстві, як і багато підлітків, Джейсон захопився скейтбордінгом, у віці тринадцяти років почав виступати на змаганнях, а до вісімнадцяти років вже вважався професіоналом, і був відомий у спортивних колах виконанням так званого 360flip.
Приблизно в цей же період Джейсон разом з другом, Крісом Пастрасом, створює компанію з виробництва скейтборду - Stereo Sound Agency.
Приблизно в цей же період Джейсон разом з другом, Крісом Пастрасом, створює компанію з виробництва скейтборду - Stereo Sound Agency.

==Кар'єра==
У першій половині 1990-х початківець актор знявся в декількох музичних кліпах.
На екрані Джейсон Лі вперше з'явився в короткому епізоді в драмі «Моя шалена життя» (1993), після чого послідувало запрошення на більш серйозну роль у фільмі Кевіна Сміта «Лобурі» (1995).
Однак по-справжньому відомим актор став після участі в наступному фільмі Сміта - «[[В гонитві за Емі]]», де його партнером по майданчику став сам [[Бен Аффлек]]. Блискуче зіграна роль призвела до того, що Джейсон Лі взяв участь майже у всіх фільмах Кевіна Сміта. Найбільш комерційно успішними з них є комедії «[[Догма (фільм)|Догма]]» (1999) і «Джей і мовчазний Боб завдають удару у відповідь» (2001).
У 2001 році Джейсон Лі отримав роль у фільмі [[Кемерона Кроу]] «[[Ванільне небо]]», в якому зіграв друга головного героя. Зйомки в оточенні таких зірок як [[Том Круз]], [[Пенелопа Крус]], [[Кемерон Діаз]] не
пройшли дарма - після цього фільму йому стали пропонувати великі ролі.

Перша головна роль Джейсона дісталася йому у фільмі [[Серцеїдки (фільм) | «Серцеїдки»]]: він грає романтичного власника пляжного бару, який абсолютно випадково зустрічається з юною аферисткою ([[Дженніфер Лав Г'юїтт]]) і, всупереч усім правилам, закохується в цю невгамовну особу. Легка комедія з невигадливою сюжетом була добре зустрінута як глядачами, так і кінокритиками. Причому, останні, в числі іншого, відзначили і хорошу гру акторів.

У 2003 році Лі знявся в черговий ролі першого плану, в екранізації роману [[Стівен Кінг| Стівена Кінга]] [[Ловець снів (фільм) | «Ловець снів»]], а в 2005 році продюсери телеканалу NBC запросили актора на головну роль в новому комедійному серіалі «[[Мене звути Ерл]]». Серіал мав приголомшливий успіх, а Джейсон Лі був номінований на Золотий Глобус як кращий актор телесеріалу.


== Фільмографія ==
== Фільмографія ==

Версія за 08:19, 25 червня 2014

Джейсон Лі
Jason Lee
Народився 25 квітня 1970(1970-04-25) (53 роки)
Каліфорнія США
Громадянство США США
Релігія атеїст[d]
Діяльність актор
Alma mater Ocean View High Schoold
Роки діяльності 1991 — і дотепер
У шлюбі з Carmen Llywelynd
Діти Pilot Leed
IMDb nm0005134
Нагороди та премії

CMNS: Джейсон Лі
Jason Lee
у Вікісховищі

Джейсон Лі (англ. Jason Michael Lee, нар. 25 квітня 1970) — американський кіноактор, а також професійний скейтбордист.

Біографія

Джейсон Лі народився 25 квітня 1970 року в Каліфорнії. У дитинстві, як і багато підлітків, Джейсон захопився скейтбордінгом, у віці тринадцяти років почав виступати на змаганнях, а до вісімнадцяти років вже вважався професіоналом, і був відомий у спортивних колах виконанням так званого 360flip. Приблизно в цей же період Джейсон разом з другом, Крісом Пастрасом, створює компанію з виробництва скейтборду - Stereo Sound Agency.

Кар'єра

У першій половині 1990-х початківець актор знявся в декількох музичних кліпах. На екрані Джейсон Лі вперше з'явився в короткому епізоді в драмі «Моя шалена життя» (1993), після чого послідувало запрошення на більш серйозну роль у фільмі Кевіна Сміта «Лобурі» (1995). Однак по-справжньому відомим актор став після участі в наступному фільмі Сміта - «В гонитві за Емі», де його партнером по майданчику став сам Бен Аффлек. Блискуче зіграна роль призвела до того, що Джейсон Лі взяв участь майже у всіх фільмах Кевіна Сміта. Найбільш комерційно успішними з них є комедії «Догма» (1999) і «Джей і мовчазний Боб завдають удару у відповідь» (2001). У 2001 році Джейсон Лі отримав роль у фільмі Кемерона Кроу «Ванільне небо», в якому зіграв друга головного героя. Зйомки в оточенні таких зірок як Том Круз, Пенелопа Крус, Кемерон Діаз не пройшли дарма - після цього фільму йому стали пропонувати великі ролі.

Перша головна роль Джейсона дісталася йому у фільмі «Серцеїдки»: він грає романтичного власника пляжного бару, який абсолютно випадково зустрічається з юною аферисткою (Дженніфер Лав Г'юїтт) і, всупереч усім правилам, закохується в цю невгамовну особу. Легка комедія з невигадливою сюжетом була добре зустрінута як глядачами, так і кінокритиками. Причому, останні, в числі іншого, відзначили і хорошу гру акторів.

У 2003 році Лі знявся в черговий ролі першого плану, в екранізації роману Стівена Кінга «Ловець снів», а в 2005 році продюсери телеканалу NBC запросили актора на головну роль в новому комедійному серіалі «Мене звути Ерл». Серіал мав приголомшливий успіх, а Джейсон Лі був номінований на Золотий Глобус як кращий актор телесеріалу.

Фільмографія

Посилання