AmigaOS: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м робот додав: ar:أميجا أو إس
мНемає опису редагування
Рядок 12: Рядок 12:
| website = [http://www.amiga.com/ amiga.com]
| website = [http://www.amiga.com/ amiga.com]
}}
}}
'''AmigaOS''' — [[операційна система]] для компьютерів сімейства [[Amiga]] має атипове [[ядро (операційної системи)|мікроядро]]. Класичну AmigaOS прийнято роздивлятися як сукупність двох складових: Kickstart и Workbench. Kickstart забезпечує абстрагування від унікального апаратного забезпечення Amiga та включає в себе: шедулер витискуючої багатозадачності (Exec), дискову операційну систему (AmigaDOS) та бібліотеки графічного інтерфейсу (Intuition). Workbench є графічним інтерфейсом користувача, й представлений як правило одноіменим рабочим столом або іншим файловим менеджером.
'''AmigaOS''' — [[операційна система]] для комп'ютерів сімейства [[Amiga]] має атипове [[ядро (операційної системи)|мікроядро]]. Класичну AmigaOS прийнято роздивлятися як сукупність двох складових: Kickstart и Workbench. Kickstart забезпечує абстрагування від унікального апаратного забезпечення Amiga та включає в себе: шедулер витискуючої багатозадачності (Exec), дискову операційну систему (AmigaDOS) та бібліотеки графічного інтерфейсу (Intuition). Workbench є графічним інтерфейсом користувача, й представлений як правило одноіменим рабочим столом або іншим файловим менеджером.


{{Compu-stub}}
{{Compu-stub}}

Версія за 05:45, 6 червня 2008

AmigaOS
Розробник Apple, Inc
Робочий стан поточна
Вихідна модель Закритий код
Тип ядра атипове мікроядро
Інтерфейс
користувача
GUI
amiga.com

AmigaOS — операційна система для комп'ютерів сімейства Amiga має атипове мікроядро. Класичну AmigaOS прийнято роздивлятися як сукупність двох складових: Kickstart и Workbench. Kickstart забезпечує абстрагування від унікального апаратного забезпечення Amiga та включає в себе: шедулер витискуючої багатозадачності (Exec), дискову операційну систему (AmigaDOS) та бібліотеки графічного інтерфейсу (Intuition). Workbench є графічним інтерфейсом користувача, й представлений як правило одноіменим рабочим столом або іншим файловим менеджером.