Крамареве: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Немає опису редагування
(Немає відмінностей)

Версія за 21:42, 20 червня 2015

Ландшафтний заказник місцевого значення «Крамареве» (втрачений), створений на площі 217 га рішенням Полтавської обласної ради від 27.10.1994 року. До складу заказника входила ділянка Дніпродзержинського водосховища а також квартал 34 Новоорлицького лісництва.

Територіально заказник розміщався в межах Кобеляцького району та підпорядковувався Кременчуцькому держлісгоспу.

Заказник був розташований в гирлі р.Ворскли та представляв систему придніпровських островів з характерними піщаними грунтами та добре збереженою псамофітною рослинністю.

24 грудня 2002 року Полтавська обласна рада прийняла рішення «Про оголошення нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду», яким було оголошено новий регіональний ландшафтний парк «Нижньоворсклянський» загальною площею 23200 га. До складу новоствореного РЛП увійшов ландшафтний заказник місцевого значення «Лучківський» (1620 га). Разом з тим, п’ять інших заказників і одне заповідне урочище, що увійшли до складу заповідної зони РЛП, були ліквідовані цим же рішенням[1].

Екологічні організації розцінюють зазначене рішення Полтавської обласної ради як передчасне, оскільки кожен з заказників має власний режим охорони. Увійшовши до складу великого за площею РЛП, заказники втратили режимну ідентичність і надалі охороняються разом з іншою територією РЛП, без урахування індивідуальних особливостей.

Джерела

  1. Вся інформація взята із текстів зазначених у статті рішень обласної ради, що містяться у вільній базі даних ресурсу "Природа України" http://pryroda.in.ua/zapzf/arhiv-pzf-onlayn/