Warhammer: Dark Omen: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Створена сторінка: {{Відеогра | назва = Warhammer: Dark Omen | зображення = | логотип = | розробник...
 
зображення
Рядок 1: Рядок 1:
{{Відеогра
{{Відеогра
| назва = Warhammer: Dark Omen
| назва = Warhammer: Dark Omen
| зображення =
| зображення = [[Файл:Warhammer-dark-omen-playstation-front-cover.jpg|250px]]
| підпис = Обкладинка версії для PlayStation
| логотип =
| логотип =
| розробник = [[Mindscape]], [[Games Workshop]]
| розробник = [[Mindscape]], [[Games Workshop]]

Версія за 06:41, 29 липня 2015

Warhammer: Dark Omen
Обкладинка версії для PlayStation
Розробник Mindscape, Games Workshop
Видавець Electronic Arts
Жанр(и) тактична стратегія
Платформа Microsoft Windows, PlayStation
Дата випуску

Microsoft Windows
США 31 березня 1998
Європейський Союз 1998
PlayStation

США Європейський Союз 7 квітня 1998
Режим гри однокористувацький, багатокористувацький
Вік. обмеження

ESRB: T

USK: 12
Творці
Композитор(и) Марк Найтd
Технічні деталі
Носій 1 CD
Попередня гра Warhammer: Shadow of the Horned Rat

Warhammer: Dark Omen — відеогра жанру тактична стратегія, розроблена кампаніями Games Workshopта Mindscape і видана Electronic Arts в 1998 році. Гра є продовженням Warhammer: Shadow of the Horned Rat і, як і попередниця, заснована на настільній грі Warhammer Fantasy Battles.

Ігровий процес

Порівняно з Shadow of the Horned Rat було вдосконалено інтерфейс і графіку. Поле бою стало тривимірним, в той час як війська зображаються спрайтами. Загони найманців більше не вимагають плати за утримання, а кошти нараховуються не за успішне виконання завдання, а за кількість вбитих ворогів. За ці кошти можна найняти поповнення загонів чи купити амуніцію. Стало можливим детально подивитися характеристики загону і командира.

Ландшафт став відігравати значну роль в битвах. Так дальність ведення вогню у всіх стрілецьких підрозділів значно підвищується, якщо вони стоять на височинах. Війська повільніше перетинають воду і підйоми. Разом з тим нежить ігнорує деякі подібні штрафи, оскільки не втомлюється.

З'явилася можливість передавати артефакти між загонами. Самі ж артефакти стало легше отрмати, не лише знаходячи їх на карті, а й отримуючи в якості нагороди[1].

Сюжет

В час затемнення одного Місяця світу Warhammer іншим відроджується владика нежиті Нагаш зі своїм військом.

Після минулої перемоги командира Моргана Бернхардта над Орками і Скейвенами в Імперії запанував відносний спокій. Його бійці стали патрулювати кордони Імперії, захищаючи села та купців від набігів Гоблінів і розбійників.

Однак скоро починають ширитися звістики про навалу Орків та Гоблінів біля кордонів. Імператор Морган викликає Бернхардта в місто Альтдорф, щоб доручити йому відвоювання втрачених земель. На аудієнції той зустрічає свого старого друга — князя Свена Карлссона, котрий приїхав просити військової допомоги.

Бернхардт погоджується допомогти Карлсону, до нього також приєднується маг Лютар Флеймстрайк. Разом в прикордонних князівствах вони здобувають перемогу над Орками, які насправді тікали від нежиті — Королів гробниць. Після цього Бернхардта викликає імператор. Він доручає супроводити графиню Ізабель з Альтдорфа до Боґенхафена. Виконавши завдання й відбивши напад бандитів, Бенрхардт встигає на підмогу до міста Хелмгарт, яке штурмують мерці. Захистивши місто, він просувається в землі Сільванії.

Відбиваючи напади Орків, Бернхардт знаходить підкріплення та досягає замку Дракенхоф. Там його зустрічає інквізитор Матіас, котрий вручає амулет Серце Горя. З ним війська досягають територій Кіслева і перетинають землі Огрів, стикаючись з Вампіром, знаним як Длань Нагаша.

Здолавши вампіра, війська Імперії визначають місце перебування самого Нагаша і сходяться з його армією Королів гробниць в бою. На побоїщі Бернхардт вбиває Нагаша, від чого нежить розпадається.

Примітки

  1. Докладний опис ігрового процесу на ЛКИ.

Посилання