Мумія повертається: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
NOSFERATU (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 24: Рядок 24:
| ідентифікатор =
| ідентифікатор =
| сайт = http://www.themummy.com/
| сайт = http://www.themummy.com/
| попередній = ''[[Мумія (фільм, 1999)|Мумія]]''
| попередній = ''[[Мумія (фільм, 1999)|Мумія]]''<br/>''[[Цар скорпіонів 3]]''
| наступний = ''[[Мумія: Гробниця імператора-дракона]]''
| наступний = ''[[Мумія: Гробниця імператора-дракона]]''
}}
}}

Версія за 10:51, 30 вересня 2015

Мумія повертається
The Mummy Returns
Жанр Пригоди, жахи
Режисер Стівен Соммерс
Продюсер Шон Даніель
Сценарист Стівен Соммерс
Оповідач Одед Фер
У головних
ролях
Брендан Фрейзер
Рейчел Вайс
Джон Ханна
Фредді Боас
Одед Фер
Арнольд Вослу
Патрісія Веласкес
Алан Армстронг
Оператор Адріан Біддлd[1]
Композитор Алан Сільвестрі
Кінокомпанія Alphaville Films
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 130 хв.
Мова англійська
арабська
Країна США
Рік 2001
Дата виходу 4 травня 2001
Кошторис $98 млн
Касові збори $433 013 274
IMDb ID 0209163
Попередній Мумія
Цар скорпіонів 3
Наступний Мумія: Гробниця імператора-дракона
themummy.com

«Мумія повертається» (англ. The Mummy Returns) — американський пригодницький фільм 2001 р. автор сценарію і режисер — Стівен Соммерс. У ролях: Брендан Фрейзер, Рейчел Вайс, Джон Ханна, Арнольд Вослу, Одед Фер, Патрісія Веласкес і Фредді Боас. Фільм є продовженням фільму Мумія. За характеристикою фільм містить менше сцен з елементами жаху, ніж перший, додаючи замість цього гумористичний фарс і сарказм.

Мумія повертається надихнув на створення фільму 2002 р. Цар скорпіонів, сюжет якого розвивається за 5 000 років до подій оригінального сюжету, головного персонажа грає Двейн Джонсон. Пізніше Мумія: Гробниця імператора-дракона.

Сюжет

Фільм починається в 3067 до н. е. біля брами давньоєгипетського міста Фіви, де воїн, відомий як Цар скорпіонів (Двейн Джонсон), веде свою армію проти захисників міста на шляху завоювання. Цар скорпіонів програє вирішальну битву і відступає в пустелю разом із залишками своєї армії. Після того, як його солдати вимирають один за іншим, тільки Цар скорпіонів залишається в живих. Поклявшись у вірності Богу Анубісу, Цар скорпіонів продає свою душу на можливість перемогти його ворогів. Негайно з'являється великий оазис під назвою Ам-Шер, Цар скорпіонів повертається до Фів з шакалоголовими воїнами Анубіса, щоб помститися за поразку. Після того, як він бере Фіви, Анубіс забирає його душу, армія бога перетворюється на пісок. Рівно через 5000 років, в 1933 році, з'являється сім'я О'Коннеллів, через 10 років після їх попередньої пригоди.

Відважний герой, шукач пригод Рік О'Коннелл (Брендан Фрейзер), тепер багатий, щасливо одружений на прекрасній Евелін (Рейчел Вайс) і виховує свого восьмирічного сина Алекса. Під час археологічних розкопок, що більше нагадують грабіж, Іві та Рік виявляють чергову скриню. Але в ній немає Книги Мертвих або глечиків з органами. Замість цього там знаходиться браслет Анубіса, який раніше одягав Цар скорпіонів. Повернувшись до Лондона, їх син Алекс надягає браслет, який показує йому шлях в Ам-Шер. Алекса викрадають прислужники Імхотепа, який був відроджений реінкарнацією своєї коханої Анк-Су-Намун (Патрісія Веласкес). Алекс отримує інструкції по мірі просування та залишає мітки для батьків, щоб вони могли за ним слідувати. О'Коннелл наймає Іззі (Шон Паркес), пілота, з яким він раніше працював, той допомагає їм наздогнати викрадачів на своєму дирижаблі.

У дорозі О'Коннелли дізнаються, що мають зв'язок з Імхотепом і Царем скорпіонів в минулому житті. У минулому житті Іві була Нефертіті, дочкою фараона Сеті I і берегинею браслета Анубіса. Рік — меджай, якому було довірено життя Евелін. Разом зі своїм сином, носієм браслета, вони складають три сторони піраміди. Коли браслет досягне піраміди в Ам-Шері, то пробудить Царя скорпіонів, який, у свою чергу, закличе армію Анубіса для захоплення світу.

Коли обидві групи прибувають в оазис, військо Імхотепа атаковано пігмеями-муміями. Скориставшись метушнею, на культистів нападають Рік, Іві, Джонатан (брат Іві) і Ардет Бей (вождь меджаїв з першого фільму). Всі культисти, крім їхнього лідера, вбиті. Рік вистачає Алекса і біжить в піраміду, перед тим як її торкнеться промінь сонця, тому що якщо цього не зробити, браслет вб'є Алекса. Пізніше браслет все ж пробуджує армію Анубіса, племена меджаїв залишаються стримувати їх.

Імхотеп і Анк-Су-Намун з'являються біля входу в храм і вбивають Іві. Імхотеп підходить до лігва Царя скорпіонів, але Анубіс забирає його надприродні здібності, бажаючи, щоб він бився, як смертний. Незважаючи на це, Імхотеп викликає Царя скорпіонів (який повстає в зовнішності гігантського скорпіона) і, прикидаючись його вірним слугою, змушує його битися з Ріком. У той же час Алекс знаходить книгу мертвих і відроджує свою матір, яка потім б'ється з Анк-Су-Намун.

Рік бачить серію ієрогліфів на стіні і розуміє, як убити Царя. Виявляється, той скіпетр, який Джонатан носив весь час з собою, є списом Осіріса, єдиною зброєю, здатною зупинити ворога. Хоча Джонатан кидає спис і Імхотеп ледь не робить смертельний удар, Ріку вдається проткнути ним Царя скорпіонів. Цар потрапляє в пекло, армія Анубіса перетворюється на пісок.

Рік і Імхотеп намагаються втекти з храму, але обидва ледь не падають у розкол до підземного світу, де їх намагаються забрати мертві душі. Евелін, ризикуючи своїм життям, кидається рятувати чоловіка. Імхотеп просить Анк-Су-Намун допомогти йому, але та кидає його і намагається врятуватися сама, однак падає в яму зі скарабеями, які її миттєво з'їдають. У шоці від зради коханої, через яку він і став мумією, Імхотеп відпускає руки, падаючи в пекло.

Всім героям вдається врятуватися завдяки Іззі, який підбирає їх на даху храму. Джонатану встигає схопити величезний діамант з даху храму (ризикуючи життям всіх, хто був в дирижаблі), і вони відлітають додому. Іззі вимагає у Джонатана половину діаманту замість скіпетра, який той вкрав у нього після аварії в джунглях, а Рік цілує свою кохану дружину Евелін.

Ролі

Саундтрек

The Mummy Returns: Original Motion Picture Soundtrack
Саундтрек-альбом
Композитор Алан Сільвестрі[1]
Виконавець Алан Сільвестрі
Дата випуску 1 травня 2001
Жанр Саундтрек
Тривалість 129 ± 0 хв.[1]
Лейбл Decca Records
Продюсер Шон Деніел[1] і Джеймс Джекс[1]
Хронологія Алан Сільвестрі
Професійні огляди
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
AllMusic 3/5 зірок
Empire 3/5 зірок
Filmtracks 4/5 зірок
Tracksounds 8/10 зірок

The Mummy Returns: Original Motion Picture Soundtrack випущено 1 травня 2001 р. Decca Records.

#НазваТривалість
1.«The Legend of the Scorpion King»4:55
2.«Scorpion Shoes»4:24
3.«Imhotep Unearthed»4:22
4.«Just an Oasis»1:25
5.«Bracelet Awakens»1:28
6.«Evy Kidnapped»5:55
7.«Rick's Tattoo»1:59
8.«Imhotep Reborn»2:42
9.«My First Bus Ride»7:45
10.«The Mushy Part»2:42
11.«A Gift and a Curse»5:32
12.«Medjai Commanders»2:03
13.«Evy Remembers»4:03
14.«Sandcastles»3:22
15.«We're In Trouble»2:18
16.«Pygmy Attach»3:31
17.«Come Back Evy»3:29
18.«The Mummy Returns»7:44
19.«Forever May Not Be Long Enough» (виконавець — Live)3:47

Реакція

Касові збори

Касові збори Мумія повертається (у світовому прокаті мінус бюджет) склали $ 335 013 000, що, з урахуванням інфляції, на кілька відсотків нижче, ніж прибуток Мумії ($ 335 933 000). У день відкриття фільм заробив $ 24 134 667, зібрав $202 019 785 в Сполучених Штатах, Канаді, $230 993 489 в інших країнах, загальна сума по всьому світу $433 013 274.[2]

Сприйняття

Мумія повертається отримав змішані відгуки від критиків. Рейтинг на Rotten Tomatoes склав 47%, заснований на 139 відгуках.[3] Середня оцінка Metacritic на основі 31 огляду — 48 з 100.[4]

Примітки

Посилання