Городжів: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
VB (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
VB (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
Рядок 36: Рядок 36:


== Історія ==
== Історія ==
Село Городжів складається з наступних присілків: Салабаїв, Бахорі, Букали (Бокали), Сапіги, Крисулі, Пурицьке, Кутні, Макари, Качмарі, Білани, Верещаки, Шостаки.

=== Джерела ===
=== Джерела ===


[[Географічний словник Королівства Польського|"Географічний словник Королівства Польського та інших земель слов'янських"]] так описує Городжів:
[[Географічний словник Королівства Польського|"Географічний словник Королівства Польського та інших земель слов'янських"]] так описує Городжів:
{{цитата|'''Городжів''' ({{ref-pl}} Horodzów) - село в Равському повіті (Галичина) над потоком Біла (Біленьська), в низькій болотистій місцевості, багатій на сіножаті, 4 км. на захід від урядової дороги, яка іде зі Львова на Жовкву, Раву-Руську до Белжця, де переходить галицько-польський кордон і йде до Любліна; 20 км. на південний-схід від Рави-Руської. Власність більша має площу 214 моргів, селянська 1511 моргів, в тому 550 моргів сіножаті. Населення складають 27 римо-католиків, які належать до Магерова, який віддалений 7 км. на південний-захід, та 567 греко-католиків, які належать також до Магерова. Повітовий суд в Немирові, пошта в Магерові, філіальна школа з одним вчителем, належитьдо шкільної ради округи в Жовкві. Власність більша належить графині Амелії Стадницькій}}
{{цитата|'''Городжів''' ({{ref-pl}} Horodzów) - село в Равському повіті (Галичина) над потоком Біла (Біленьська), в низькій болотистій місцевості, багатій на сіножаті, 4 км. на захід від урядової дороги, яка іде зі Львова на Жовкву, Раву-Руську до Белжця, де переходить галицько-польський кордон і йде до Любліна; 20 км. на південний-схід від Рави-Руської. Власність більша має площу 214 моргів, селянська 1511 моргів, в тому 550 моргів сіножаті. Населення складають 27 римо-католиків, які належать до Магерова, який віддалений 7 км. на південний-захід, та 567 греко-католиків, які належать також до Магерова. Повітовий суд в Немирові, пошта в Магерові, філіальна школа з одним вчителем, належить до шкільної ради жовківської округи. Власність більша належить графині Амелії Стадницькій}}


== Бібліографія ==
== Бібліографія ==

Версія за 07:53, 20 липня 2008

село Городжів
Країна Україна Україна
Область Львівська область
Район Жовківський район
Рада Лавриківська сільська рада
Основні дані
Населення 1054
Площа 24,1 км²
Густота населення 43,734 осіб/км²
Поштовий індекс 80335
Телефонний код +380 3252
Географічні дані
Географічні координати 50°07′48″ пн. ш. 23°46′48″ сх. д. / 50.13000° пн. ш. 23.78000° сх. д. / 50.13000; 23.78000
Середня висота
над рівнем моря
229 м
Місцева влада
Адреса ради 80335, Львівська обл., Жовківський р-н, с.Лавриків , тел. 69-1-45
Карта
Городжів. Карта розташування: Україна
Городжів
Городжів
Городжів. Карта розташування: Львівська область
Городжів
Городжів
Мапа
Мапа

Городжівсело в Україні, Жовківському районі Львівської області. Населення становить 1054 осіб. Орган місцевого самоврядування - Лавриківська сільська рада.

Історія

Село Городжів складається з наступних присілків: Салабаїв, Бахорі, Букали (Бокали), Сапіги, Крисулі, Пурицьке, Кутні, Макари, Качмарі, Білани, Верещаки, Шостаки.

Джерела

"Географічний словник Королівства Польського та інших земель слов'янських" так описує Городжів:

Городжів ((пол.) Horodzów) - село в Равському повіті (Галичина) над потоком Біла (Біленьська), в низькій болотистій місцевості, багатій на сіножаті, 4 км. на захід від урядової дороги, яка іде зі Львова на Жовкву, Раву-Руську до Белжця, де переходить галицько-польський кордон і йде до Любліна; 20 км. на південний-схід від Рави-Руської. Власність більша має площу 214 моргів, селянська 1511 моргів, в тому 550 моргів сіножаті. Населення складають 27 римо-католиків, які належать до Магерова, який віддалений 7 км. на південний-захід, та 567 греко-католиків, які належать також до Магерова. Повітовий суд в Немирові, пошта в Магерові, філіальна школа з одним вчителем, належить до шкільної ради жовківської округи. Власність більша належить графині Амелії Стадницькій

Бібліографія

  • Słownik geograficzny Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich, wyd. pod red. F. Sulimierskiego, B. Chlebowskiego, J. Krzywickiego i W. Walewskiego, Warszawa 1880—1902, t. 1-15.

Інтернет-посилання