Американське бюро судноплавства: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
додано розділ "Діяльність в Україні"
Рядок 30: Рядок 30:
* співпрацює з морськими компаніями, профільними структурами та іншими зацікавленими організаціями;
* співпрацює з морськими компаніями, профільними структурами та іншими зацікавленими організаціями;
* виконує дослідження міцності та стійкості машин, обладнання для забезпечення безпечних умов праці, попереджуючи екологічне забруднення.
* виконує дослідження міцності та стійкості машин, обладнання для забезпечення безпечних умов праці, попереджуючи екологічне забруднення.

== Діяльність в Україні ==
Відповідно до Розпорядження [[Кабінет Міністрів України|'''''Кабінету Міністрів України''''']] '''''Американське бюро судноплавства''''' уповноважене здійснювати технічний нагляд за суднами, які мають право плавання під прапором України.<ref>{{Cite web|url=http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/172-96-%25D1%2580|title=Про технічний нагляд за суднами, які мають право плавання ... {{!}} від 06.03.1996 № 172-р|website=zakon2.rada.gov.ua|accessdate=2016-03-12}}</ref>


== Члени ==
== Члени ==

Версія за 13:22, 12 березня 2016

Американське бюро судноплавства (англ. American bureau of shipping, ABS) — класифікаційне товариство, яке надає сюрвеєрські та сертифікаційні послуги, займається розробкою стандартів та інженерних рішень для морської галузі.

Історія заснування

У 1861р. з ініціативи комерсанта Джона Дівіна Джоунса утворюється Асоціація американских судновласників.

22 квітня 1862р. — Асоціація отримує від нью-йоркського законодавчого органу офіційний дозвіл на надання послуг з оцінки та класифікації суден.

1870р. — вперше публікуються Правила огляду та класифікації дерев'яних суден, у 1877р. — Правила огляду та класифікації залізних суден, а у 1890р. — Правила для будівництва та класифікації суден зі сталі.

1898р. — Асоціація американських судновласників отримує нову назву — Американське бюро судноплавства

1916р. — ABS придбало Регістр Великих озер.

1959р. — ABS класифікує NS Savannah — перше вантажне пасажирське судно з ядерною установкою.

1980р. — классифіковано Seawise Giant — найбільше у світі торгівельне судно.

1992р. — створена академія Американського бюро судноплавства.

2006р. — ABS класифіковано Emma Maersk — перше в світі ультра-велике контейнерне судно.

Роль та функції

Роль ABS полягає в тому, щоб враховуючи суспільні інтереси, сприяти безпеці життєдіяльності, збереженню майна та захисту довкілля, в першу чергу, через розробку та перевірку відповідності стандартів для проектування, будівництва, експлуатаційного обслуговування морських об'єктів.[1]

Функції, які виконує Американське бюро судноплавства

  • розробляє стандарти — Правила ABS, які є основою для оцінки, проектування, будівництва нових суден, їх технічного обслуговування;
  • проводить технічний нагляд за ремонтними роботами, експлуатацією суден та морських споруд;
  • надає класифікаційні послуги, включно з обстеженням суден на відповідність нормам безпеки мореплавства;
  • впроваджує інноваційні інженерні розробки, методи енергетичної ефективності та сталого екологічного розвитку у свою діяльність;
  • співпрацює з морськими компаніями, профільними структурами та іншими зацікавленими організаціями;
  • виконує дослідження міцності та стійкості машин, обладнання для забезпечення безпечних умов праці, попереджуючи екологічне забруднення.

Діяльність в Україні

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України Американське бюро судноплавства уповноважене здійснювати технічний нагляд за суднами, які мають право плавання під прапором України.[2]

Члени

Американське бюро судноплавства — глобальна компанія, у якій працює більш ніж 5 500 працівників у 200 офісах 70 країн світу. ABS має також 2 представництва в Україні, які надають сюрвеєрські послуги. Представництва знаходяться у Києві та Маріуполі.

ABS є одним з членів Міжнародної асоціації класифікаційних товариств (IACS).

Див. також

Примітки

  1. ABS – American bureau of shipping / Американское бюро судоходства (АБС). Международные и Морские Органиации. Процитовано 10 березня 2016.
  2. Про технічний нагляд за суднами, які мають право плавання ... | від 06.03.1996 № 172-р. zakon2.rada.gov.ua. Процитовано 12 березня 2016.