Терпеливість: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
SpBot (обговорення | внесок)
м робот видалив: ar:قالب:عواطف
м робот додав: tr:Sabır
Рядок 48: Рядок 48:
[[sq:Durimi]]
[[sq:Durimi]]
[[sv:Tålamod]]
[[sv:Tålamod]]
[[tr:Sabır]]
[[yi:געדולד]]
[[yi:געדולד]]

Версія за 01:10, 4 вересня 2008

Терпеливість, гравюра by Себальда Бегама,1540

Терпеливість - (церковнослов'янське: Терпінія, латинською: patientia;англійською: patience) - моральна якість та чеснота, проявляється, коли задля почесної та корисної справи переносимо добровільно труднощі. Терпеливість допомагає не нарікати, коли хтось чи щось нас дратує.

Терпеливість - християнська чеснота

Терпеливість - один з дев’яти плодів Святого Духа. Терпеливість — це воістину божественна чеснота. Господь терпеливий не тому, що Він "поблажливий" до нас, але через те що Він бачить реально саму глибину речей, якої ми в своїй сліпоті недобачаємо і яка Йому відкрита. Чим більше ми наближаємося до Бога, тим стаємо терпеливіші, тим сильніше відображаємо в собі притаманне тільки Богові бережне ставлення, пошану до кожної окремої істоти.

Терпеливість стоїть природно за доброчесністю і смиренням.

Цитати про терпеливість

  • "Знаю діла твої і труд твій і терпеливість твою, і що не можеш переносити злих; і ти випробував тих, що звуть себе апостолами, а не є ними, і знайшов їх ложними. І терпеливість маєш, і страдав ради Імени Мого, і не знемігся..." (Об'явлення св. Івана Богослова 2, 2-3).
  • "...але ми хвалимось і в утисках, знаючи, що утиск виробляє терпеливість, терпеливість - досвід, а досвід - надію." (Рим. 5:1-10)
  • "Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування, знаючи, що досвідчення вашої віри дає терпеливість. А терпеливість нехай має чин досконалий, щоб ви досконалі та бездоганні були, і недостачі ні в чому не мали." (Якова, 1:2-4)
  • На дорозі самозречення слід пам’ятати: терпеливість зродить пальму перемоги. У прямуванні до людської гідності є низка головних засад, які повинна опанувати українська молодь, тим більше молодь, котра готова стати на захист людини, на захист її здоров’я, – майбутній працівник медицини Дидра М. Бог, Церква і молодь: проповіді. Л., 1998.

Посилання