Машина времени: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
{{джерела}}

{{Музичний колектив
{{Музичний колектив
| Назва = Машина времени
| Назва = Машина времени

Версія за 12:17, 28 червня 2016

Машина времени
Основна інформація
Жанр рок-н-рол
рок
авторська пісня
блюз
фольк-рок
Роки з 1969
Країна СРСР СРСР,
Росія Росія
Місто Москва
Лейбл Sintez records
Склад Андрій Макаревич
Олександр Кутіков
Валерій Єфремов
Андрій Державін
Колишні
учасники
Петро Підгородецький
Олександр Зайцев
Євген Маргуліс
www.mashina.ru

Машина времени у Вікісховищі

«Машина времени» — легендарний радянський1991 року — російський) рок-гурт, заснований у 1969 році Андрієм Макаревичем, який є його беззмінній лідер, а також автор абсолютної більшості пісень. «Машина» стала одним з піонерів рок-музики в Радянському Союзі й здобула всенародну популярність у 1980-х роках. Автори музики - Андрій Макаревич, Олександр Кутіков, Євген Маргуліс, Петро Підгородецький, Андрій Державін. Особливістю музики є глибокі та алегоричні тексти Андрія Макаревича і Олександра Кутікова.

Історія

Історія колективу починалася, коли 15-річний Андрій Макаревич створив разом з однокласниками гурт «The Kids» і почав записувати пісні на магнітофон. Склад змінювався дуже часто, у 1969 році вперше з'явилася назва Машины времени (у множині), яка потім перетворилася на теперішнє «Машина времени» (в однині). Тоді в гурті вже були Андрій Макаревич (вокал і бас-гітара) та гітарист Олександр Кутіков — постаті, які й творитимуть більшість текстів та музики у колективі. Головним натхненником для «Машини» була творчість «The Beatles» — московські музиканти співали кавери на їхні твори та самі виконували чимало пісень англійською мовою. Незвична як на радянські 70-ті роки рок-музика й довге волосся музикантів роблять «Машину» кумиром для молодих представників руху хіпі, які вже почали з'являтися у країні.

У 1975 році через суперечки гурт покидає Кутіков, котрий пішов у колектив «Високосное Лето». Наступний великий розкол стався у 1979 році, коли пішли Сергій Кавагоє и Євген Маргуліс. Зате повернувся Кутіков, який також залучив до «Машини» нового ударника — Валерія Єфремова. Відомими серед населення стають пісні «Поворот», «Свеча», «Скачки», «Синяя птица» і «Марионетки», але гурт все-ще залишається тільки одним із багатьох. Переломним став рок-фестиваль у Тбілісі 1980 року, де «Машина» зайняла 1-е місце й прославилася на весь Радянський Союз. Підпільні записи швидко поширювалися поміж людьми.

Дискографія

Студійні альбоми

Збірки невиданих до того записів

Концерти альбоми

Посилання