Нижньогородська (зупинний пункт): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Рядок 28: Рядок 28:
== Примітки ==
== Примітки ==
{{reflist}}
{{reflist}}

== Ресурси Інтернету ==
* [http://www.tutu.ru/station.php?nnst=56308 Розклад електропотягів по платформі]


[[Категорія:Залізничні станції та платформи Москви]]
[[Категорія:Залізничні станції та платформи Москви]]

Версія за 10:53, 25 вересня 2016

Карачарово - залізнична платформа Горьківського напряму МЗ, розташована в Нижегородському районі Москви за 6 км від Курського вокзалу. Другий зупинний пункт після Москви-Курської, час руху від вокзалу - близько 10 хвилин. Найменована по колишньому однойменному селу, наразі однойменним історичному району Москви.

Інфраструктура

Складається з двох берегових платформ, з'єднаних підземним переходом. В 2008 році був проведений капітальний ремонт платформи[1].

Через будівництво третьої колії підземний перехід був продовжений в північному напрямку для можливості проходу під третьою колією.

За 200 м на захід від платформи розташований переїзд шосе Фрезер через залізничні колії (з грудня 2012 року закритий). Це один з двох переїздів міської вулиці через головний хід в Москві в межах МКАДу.

Турнікетами зупинний пункт не обладнаний. Каса розташована на платформі на Москву, працює по буднях за скороченим режимом.

Біля платформи - торговий комплекс «Город», гіпермаркети «Ашан» і «Леруа Мерлен».[2],

Перспективи

ТПВ Рязанська

До кінця 2018 року року планується платформу включити до складу транспортно-пересадочного вузла (ТПВ) «Рязанська». Для цього платформа буде перенесена на 500 метрів західніше. Планується, що станцію облаштують великим залом очікування[3], а платформа «опуститься» на рівень мінус першого поверху[4]

До складу ТПВ «Рязанська» увійдуть: платформа Карачарово, платформа Нижегородська (МЦК) і кросплатформова станція метро «Нижегородська вулиця» (Кожуховська лінія і Третій пересадочний контур)[5][6].

Поруч з транспортно-пересадочним вузлом мають звести офісний центр з підземною парковкою та готельний комплекс.

Об'єкти ТПВ займуть близько 23 га. Територія ТПВ буде обмежена Рязанським проспектом, шосе Фрезер і МЦК. На 2016 рік на цій території знаходяться гаражі, відділення МВС і складська база.[7]

Кінцева станція Горьківського напрямку

Розглядається можливість створити на базі платформи Карачарово кінцеву залізничну станцію для прийняття електричок з області. Крім того, розглядається можливість створення на базі платформи Карачарово і ТПВ "Рязянська" кінцевого пункту високошвидкісної залізничної магістралі Москва - Казань.[8]

Примітки

Ресурси Інтернету